POISON-"TALK DIRTY TO ME": ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ PORNO ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ


    Το τραγούδι «Talk Dirty to Me" ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία των Poison από τον πρώτο δίσκο τους Look What the Cat Dragged In(1986), συνθετικά χρεώνεται και στα 4 μέλη (Bret Michaels, Rikki Rockett, Bobby Dall και C.C. DeVille) και σταμάτησε στο No.9 του αμερικάνικου chart και στο Νο67 του βρετανικού. Η βασική ιδέα ανήκε στον κιθαρίστα C.C. DeVille που προσπάθησε να γράψει ένα τραγούδι στο ύφος των New York Dolls που ήταν ένα από τα αγαπημένα του συγκροτήματα. Στον τίτλο βοήθησε και μια πορνό βιντεοκασέτα που είχε τίτλο «Talk Dirty to Me" (σ.σ δεν την έχω δει…) κι όπως λέει είχε γράψει το βασικό riff όταν ήταν ακόμα στο γυμνάσιο». Έχω video που με δείχνει να παίζουμε το τραγούδι με το τότε συγκρότημα μου, τους Screaming Mimis το 1983. Το τραγούδι είναι ακριβώς το ίδιο αλλά εκεί τραγουδούσα εγώ. Όταν το τραγούδησε ο Bret Michaels του έδωσε άλλο αέρα. Θεωρώ το«Talk Dirty to Me" σαν το καλύτερο pop punk(!) που έχω γράψει. Το σόλο του είναι επηρεασμένο από το σόλο του “California Man” των Cheap Trick και κολλάει εύκολα, δεν είναι τεχνικό αλλά ευκολομνημόνευτο» έχει πει ο C.C.Deville στο Classic Rock (Οκτ 2000). 
 Η ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ
    Το 2011 οι Kid Rocker μήνυσαν τους Poison, ισχυριζόμενοι ότι ήταν δικό τους τραγούδι από τις αρχές της δεκαετίας του 80. Οι Kid Rocker προέρχοντουσαν από το Chicago και ακολούθησαν τον κλασικό δρόμο, πήγαν Los Angeles, έπαιξαν στα clubs της Sunset Strip, υπέγραψαν στην Atlantic Records και…διαλύθηκαν. Σύμφωνα με τη μήνυση, ο DeVille είχε κάνει audition για τους Kid Rocker το 1984 κι ένα από τα τραγούδια που του είπαν να μάθει και να παίξει ήταν και το "Talk Dirty To Me". Το θέμα δεν έληξε εκεί αφού δύο πρώην μέλη των Kid Rocker, οι Billy McCarthy και James Stonich μήνυσαν τους Poison για τα τραγούδια "I Won't Forget You", "Fallen Angel" και "Ride The Wind", με τον ισχυρισμό ότι κι αυτά ήταν δικά τους και τα πήρε ο DeVille. Οι δικηγόροι των Poison απέρριψαν τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους, σημειώνοντας ότι εάν ο ισχυρισμός ήταν αληθινός, οι ενάγοντες θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να περιμένουν 25 χρόνια για να αναζητήσουν επανόρθωση. Το 2013 ο δικαστής έκρινε τελικά υπέρ των Poison, βασιζόμενος στην παραγραφή της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

10/12/22
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. το grunge απο κατι τετοιους θεωρω 'ξεπεταχτηκε ' . Το εκαναν 'λυσα ' με αποτελεσμα οι νεοι της εποχης και δικαιολογημενα. αηδιασαν με την αισθητικη αυτη και εστειλαν στο περιθωριο οχι μονο αυτους αλλα καποιους που δεν ειχαν καμια σχεση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή