NEWS OF THE WORLD (15/12/22)


• Κι εκεί που οι Lynyrd Skynyrd φλέρταραν με τη διάλυση, ανακοίνωσαν μια τεράστια περιοδεία ΜΑΖΙ με τους ZZ Top! Τίτλος της Sharp Dressed Simple Man Tour, support θα είναι οι Uncle Kracker και φυσικά η περιοδεία αφορά ΜΟΝΟ την Αμερική. Κι όλα αυτά,  δυο εβδομάδες μετά τη δήλωση του συνιδρυτή του συγκροτήματος, Gary Rossington ότι το σημερινό σχήμα είναι  μια…tribute μπάντα στους Lynyrd Skynyrd! 

• Μία fan των Guns N’ Roses που παρακολούθησε συναυλίας τους στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας υποστήριξε ότι τραυματίστηκε από ένα μικρόφωνο που πέταξε στο πλήθος ο Axl Rose. Η αλήθεια είναι ότι ο Axl Rose πάντα όταν τελειώνουν τη συναυλία με το  «Paradise City», πετάει το μικρόφωνο στον κόσμο. Την επόμενη ημέρα που έγινε γνωστός ο τραυματισμός της κοπέλας, ο Axl ζήτησε συγνώμη μέσω του twitter, γράφοντας ότι θα σταματήσει να πετά το μικρόφωνο στον κόσμο, για να μην υπάρξουν άλλοι τραυματισμοί.

• Ακόμα μια συναυλία για το Release Athens. Στις19 Ιουλίου οι Artic Monkeys μαζί με τους Hives και J. Healey θα παίξουν στην Πλτ. Νερού, με εισιτήριο από 65E και φθάνει τα 170 για τις VIP θέσεις. Πληροφορίες εδώ.  
• Κατά τη διάρκεια της του Grumpy Christmas Stocking tour του Rick Wakeman κι ενώ είχαν παρκάρει το van με τον εξοπλισμό σε υπαίθριο parking, το έκλεψαν! Σύμφωνα με τον μουσικό, ο εξοπλισμός δεν έχει εμπορική αξία, καθώς είναι προσαρμοσμένος και προγραμματισμένος για αποκλειστική χρήση τουWakeman, καθώς και όλοι οι σειρικοί αριθμοί και άλλα αναγνωριστικά είναι καταχωρημένα, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να αναγνωριστεί αν διατεθεί προς πώληση. Όμως υπάρχουν ορισμένα μηχανήματα όπως τα Sycologic M16 Remote, 3 x racks Sycologic M16R και 2 x Sycologic Remote Controller Pads που είναι απολύτως χρήσιμα. Ήδη προσφέρθηκε αμοιβή για την ανάκτηση των συγκεκριμένων μηχανημάτων αλλά και του υπόλοιπου εξοπλισμού. Πάντως η περιοδεία συνεχίστηκε με το set τροποποιημένο.
• Λίγες εβδομάδες έχουν περάσει από την ημέρα που οι Judas Priest με τον K.K.Dowing αλλά και τον ντράμερ Les Binks επανασυνδέθηκαν, έστω για λίγο, για να παίξουν την ημέρα εισαγωγής των Judas Priest στο Rock’n’Roll Hall of Fame. Από τα λεγόμενα του manager του συγκροτήματος, «έπαιξε» το ενδεχόμενο της επιστροφής του Downing και ειδικά για εκείνη την ημέρα, είπαν να τα αφήσουν όλα πίσω. Πράγματι,  όλα  όσα αφορούσαν τον Binks πήγαν καλά αλλά ο Downing παρέμεινε απόμακρος. «Λες, δεν τον είχα ξανασυναντήσει” λέει ο Andrews (manager). “Ήλθαμε με την ίδια πτήση αλλά στεκόταν απόμακρος, δεν επικοινωνούσε με κανέναν. Αν υπήρχε ποτέ η δυνατότητα να ξανά χτίσουμε γέφυρα μεταξύ μας, αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία. Οποιαδήποτε παράπονα ή προβλήματα, τα αφήνουμε πίσω μας αλλά δεν το έβλεπε με τον ίδιο τρόπο. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία που δεν άρπαξε. Σχεδόν δεν είπε ούτε ευχαριστώ»!
• Οι Def Leppard έδωσαν στη δημοσιότητα το live video του τραγουδιού τους "Kick" όπως το βιντεοσκόπησαν κατά την The Stadium Tour.
• Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο συνιδρυτής της Stax Records, Jim Stewart. Ξεκίνησε σαν τραπεζουπάλληλος κι έπαιζε βιολί στους Canyon Cowboys όταν εμπνε4ύστηκε να δημιουργήσει τη δική του δισκογραφική εταιρεία. Έτσι το 1957 ιδρύει με τη βοήθεια της αδελφής του την Estelle Axton και με δάνειο που πήρε για να αγοράσει τα μηχανήματα.. Οι πρώτες ηχογραφήσεις του ήταν country και rockabilly κι έγινα σε ένα χώρο που παλαιότερα στέγαζε θέατρο και νοίκιαζε $150 το μήνα. Η πρώτη επιτυχία του ήταν το τραγούδι του Memphis DJ Rufus Thomas, "Cause I Love You" για να αρχίσει σιγά σιγά να μεγαλώνει την εταιρεία και να σχηματίσει την Stax από τα πρώτα γράμματα των επιθέτων Stewart και Axton. Με το χρόνο υπέγραψε ονόματα όπως Otis Redding, Sam & Dave, Booker T. and the M.G.'s, the Staple Singers, Albert King, Isaac Hayes κ.α για να εξελιχθεί σε μια μεγάλη R&B εταιρεία. Πτώχευσε το 1976 για να επανέλθει με τον Stewart να συνεχίζει να ηγείται της εταιρείας Το 2002 έγινε μέλος του Rock & Roll Hall of Fame με την εγγονή του να παραλαμβάνει την τιμητική θέση.
• Ο Hansi Kürsch σε συνέντευξή του στο Metal Hammer αναφέρθηκε στον πρώην συνεργάτη του στο project Demons and Wizards, Jon Schaffer, ιδρυτή και κιθαρίστα των Iced Earth, σχετικά με ότι συμβαίνει μετά την σύλληψή του για την εμπλοκή του στην εισβολή στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021. Παρ΄όλα αυτά αρνήθηκε να μιλήσει για τους Demons and Wizards, λέγοντας: "Όλα είναι ανοιχτά, πιστεύω πως ο Jon έχει το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του, να εξηγήσει τη δική του πλευρά, και δεν θα ήθελα να ανακατευτούμε σε αυτό». Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του heavy metal μας θυμίζει ότι ο Hansi Kürsch ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους Demons and Wizards, δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη του Schaffer συνελήφθη για τη συμμετοχή του στην εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021, με τον κιθαρίστα να ομολογεί την ενοχή του και να συνεργάζεται με τις αρχές κατά την απελευθέρωση του πριν από την καταδίκη.
• Ακούστε το καινούργιο τραγούδι των Within Temptation με τίτλο The Fire Within το οποίο σύμφωνα με την Sharon Den Adel, το είχαν γράψει από το 2019 αλλά τώρα το κυκλοφορούν. Πάντως το τραγούδι είναι καλό κι όχι filler.
• Αν και τα κουτσομπολιά δεν είναι το …φόρτε της στήλης, έτσι για να έχετε μια σφαιρική(!) ενημέρωση, ο Trevor "Trev" Lukather γιός του κιθαρίστα των TOTO, Steve Lukather και η Madison Cain, κόρη του οργανίστα των Journey, Jonathan Cain, ήλθαν εις γάμον κοινωνία. Να ζήσουν.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου