ROCK INCIDENT 229 : H PAT BENATAR ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ CRHYSALIS RECORDS

 

 Στις αυτοβιογραφίες διαβάζεις πολλά »παράξενα» που συνέβησαν στις καριέρες των καλλιτεχνών. Στην αυτοβιογραφία της Between a Heart and a Rock Place(2011) η Pat Benatar, αναφέρεται με ιδιαίτερη ενόχληση προς τον Πρόεδρο της Chrysalis Records,  Terry Ellis, για τον οποίο η Benatar πιστεύει ότι δεν μπορούσε να καταλάβει πότε έκανε λάθος. Πρώτα να θυμίσω ότι η Pat Benatar όλη τη μεγάλη καριέρα της την έκανε στην Chrysalis ενώ ο 79χρονος σήμερα Terry Ellisεκτός από  παραγωγός ήταν manager των  Jethro Tull τη χρυσή εποχή τους και συνιδρυτής της Chrysalis Records από το 1969.
Γράφει η Benatar στο βιβλίο της: “ Κάθε μέρα υπήρχε κάποια νέα νάρκη που έπρεπε να αποφύγω. Μια ημέρα με ενημέρωσαν ότι αλλάζουν το εξώφυλλό της για δίσκο μου Get Nervous, λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του. Είχα βγει μια πολύ καλή φωτογραφία και ήμουν λαμπερή. Είχα φωτογραφηθεί σαν τρελή μέσα σε δωμάτιο φρενοκομείου με τα μαλλιά μου όρθια και φορούσα έντονη κόκκινη σκιά ματιών. Έδειχνα πολύ τρελή και μας άρεσε το εφέ». Του Ellis δεν του άρεσε καθόλου και με κάλεσε στο στούντιο λέγοντας μου «Δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτώ αυτό». Του είπα ότι είναι διαφορετικό και μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η απάντηση του ήταν «όχι». Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι είχα βαρεθεί με κάποιους ανθρώπους στη βιομηχανία δίσκου να λένε ότι η λεγόμενη «εικόνα» μου ήταν το μόνο που με ενδιέφερε. Νομίζω ότι με είχε βαρεθεί κι ο ίδιος και αυτή ήταν μια τέλεια ευκαιρία να προβάλω μια άλλη εικόνα. Έως τότε πρόβαλα ένα είδος sex symbol και κάπου εκεί τελείωσε αυτή η εικόνα μου. Εξ άλλου παίζουμε rock 'n' roll.  Ο Ellis πήγε στο στούντιο που ηχογραφούσαμε με την Benatar να εκνευρίζεται όλο και περισσότερο από τον τόνο της φωνής του «μας συμπεριφερόταν υπερβολικά ευγενικά και συγκαταβατικά, σαν να είμαστε μικρά παιδιά». Οι συνεχείς παρεμβάσεις του, διέκοψαν τις ηχογραφήσεις και το συγκρότημα βγήκε για περιοδεία. «Το μόνο πράγμα στο οποίο μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας από τους πιο παθητικούς-επιθετικούς άντρες που είχα γνωρίσει ποτέ» έγραψε στο Between a Heart and a Rock Place. Και συνεχίζει, «άλλα μεγάλα συγκροτήματα έπρεπε να το ανεχτούν αυτό; Κατά κάποιο τρόπο δεν μπορούσα να δω τον Sting ή τον Bruce Springsteen να κάνουν τέτοιες συζητήσεις. Το ίδιο οι Stevie Nicks και η Ann Wilson; Μόνο γυναίκες καλλιτέχνες το πέρασαν αυτό; Ήθελα να πιστεύω ότι συνέβαινε σε όλους». Ο Ellis της υπενθύμισε ότι είχε την εξουσία να μπορούσε να κρατήσει στο ράφι το άλμπουμ αν δεν τον ικανοποιούσε.

Στη συνέχεια συνέβη κάτι που την ενόχλησε ακόμα περισσότερο όταν της είπε:  «Δεν ξέρω τι συμβαίνει με εσάς τις Αμερικανίδες (σ.σ. ο Ellis είναι Άγγλος). Είστε όλες τόσο όμορφες, κι έχετε προβλήματα να χρησιμοποιήστε τη σεξουαλικότητά σας προς όφελός σας. Ελπίζω να μην πιστεύεις ότι ο κόσμος έρχεται πραγματικά στις συναυλίες σου για να σε ακούσει μόνο να τραγουδάς». Αυτό ήταν! «Του είπα ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και τον χαστούκισα. Είμαστε στη λεωφόρο Glenoaks. Με είχε προσβάλλει σε προσωπικό επίπεδο, με μια ψεύτική ευγενική ευρωπαϊκή βλακεία». Αλλά κι ο Ellis αντέδρασε …αφού πρώτα τα έχασε «φαινόταν σαν κάποιος να του είχε ρίξει ένα κουβά νερό στο κεφάλι. Προσποιήθηκε ότι δεν είχε συμβεί τίποτε και συνέχισε με τον ίδιο τόνο της διάλεξής του, λέγοντας: «Ή αλλάζεις το εξώφυλλο ή ο δίσκος δεν βγαίνει» Η Benatar δεν είχε άλλη επιλογή από το αλλάξει τη φωτογραφία όπως ήθελε ο Ellis  και να βάζει και μια φωτογραφία του συγκροτήματος στο οπισθόφυλλο. Όταν ανέφερε το περιστατικό στον manager της, σίγουρα εκείνος δεν ευχαριστήθηκε, αλλά μέσα του αισθάνθηκε ικανοποιημένος! Και τελειώνει γράφοντας: “Τουλάχιστον πήρα την ικανοποίησέ ότι για ένα απόγευμα ο Ellis είχε μπει στη θέση του».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

1/11/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου