NEWS OF THE WORLD (30/11/22)


Η Rufus Publications ετοίμασε μια σημαντική έκδοση που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2023, με τίτλο Deep Purple: The Visual History. Το βιβλίο έγραψε ή καλύτερα επιμελήθηκε ο Chris Charlesworth και η Deluxe έκδοση θα είναι υπογεγραμμένη από τους David Coverdale, Ian Gillan, Roger Glover, Glenn Hughes, Ian Paice και Nick Simper.Η πρώτη έκδοση είχε γίνει το 1983 και τώρα ο Charlesworth, εμπλούτισε κι ανανέωσε το βιβλίο με σημαντικές  πληροφορίες αλλά και την τρέχουσα ιστορία του Μεγάλου Συγκροτήματος. Η Deluxe Collectors Έκδοση θα διατεθεί μόνο σε 500 αντίτυπα και θα κυκλοφορήσει με τρισδιάστατο εξώφυλλο κα ιθα περιέχει τα προγράμματα 6 περιοδειών τους από το 1972 έως και το 1976. Και δεν τελείωσε εδώ αφού θα περιέχει μια σπάνια αφίσα του 1971.Η τιμή του θα είναι £350 αλλά αν το προπαραγγείλετε η τιμή θ α πέσει στα £299. Η απλή έκδοση θα κοστίζει £99 και με προπαραγγειλία £79. Για να το προπαραγγείλετε πατήστε εδώ 

• Ο συγγραφέας Peter Guralnick, έγραψε την ιστορία της Sun Records σε ένα νέο βιβλίο, με τίτλο The Birth of Rock 'n' Roll: The Illustrated Story of Sun Records and the 70 Recordings That Changed the World με την συμμετοχή του Colin Escott που είναι γνώστης σε ότι αφορά την σπουδαία αυτή εταιρεία. Ο Guralnick έχει γράψει τη δίτομη βιογραφία του Elvis Presley: Last Train to Memphis και Careless Love που είναι από τα σημαντικότερα βιβλία όσο αφορά τη ζωή και την καριέρα του Βασιλιά.. Η δισκογραφική εταιρείας Sun Records ιδρύθηκε το 1952 από τον Sam Phillips στο Μέμφις και εκεί πρωτοηχογράφησαν οι Howlin’Wolf, B.B.King και πολλοί άλλοι μεγάλοι του Blues και Rock’n’Roll.
• Ο μπασίστας των Rage Against the Machine, Tim Commerford μαζί με τους Mathias Wakrat και Jonny Polonsky,  σχημάτισε τους 7D7D κα ιήδη ετοίμασαν το πρώτο τραγούδι τους με τίτλο "Capitalism".
• Σε συνέντευξή του στο The Metal Voice ο πρώην τραγουδιστής των Black Sabbath, Tony Martin, ανήγγειλε την επανακυκλοφορία των δίσκων του συγκροτήματος την εποχή που συμμετείχε στο συγκρότημα.
• Ένα βιβλίο με την ιστορία των σημαντικότερων εξώφυλλων της Hipgnosis, θα κυκλοφορήσει από τη Nine Books στις 3 Φεβρουαρίου. Ο τίτλος του βιβλίου είναι Us And Them: The Authorised Story Of Hipgnosis και συγγραφέας είναι ο συντάκτης των περιοδικών Prog και Classic Rock, Mark Blake.
• Δείτε το φοβερό video που ετοίμασαν οι Rammstein για το τραγούδι τους “Adieu”. Το video γεννά προσδοκίες να τους δούμε κι εδώ…..
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών μετά από δυστύχημα με μηχανή ο Γιώργος Μπαράκος, ο άνθρωπος που άνοιξε το πρώτο Jazz club στην Πλάκα. Τα τελευταία χρόνια ζούσε αποτραβηγμένος έτσι  όπως έζησε σε όλη του τη ζωή. Τον Οκτώβριο του 1974 στην πλατεία Ραγκαβά (οδός Στράτωνος στα Αναφιώτικα) το πρώτο ελληνικό jazz club, όπου φιλοξένησε Έλληνες καλλιτέχνες και ξένα μουσικά σχήματα και στις 15 Απριλίου 1979 έγραψε ιστορία με την ηχογράφηση του πρώτου live jazz με τίτλο «Αυτοσχεδιάζοντας στου Μπαράκου» με τους Σάκη Παπαδημητρίου(πιάνο) και Φλώρο Φλωρίδη (σαξόφωνο/κλαρινέτο).   


• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών ο οργανίστας των Dark Nightmare, Γιώργος Καραγιάννης. Τα συλλυπητήρια μας στους δικούς του ανθρώπους.
• Βαρύ πένθος για τον Ian Gillan αφού η σύζυγός του Bron Gillan,έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το  1984 κι είχαν αποκτήσει την Grace Gillan.

• Δείτε το επίσημο lyric video που παρουσίασαν οι Manowar για το τραγούδι τους "Immortal" από το ψηφιακό EP τους "The Revenge Of Odysseus (Highlights)".




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου