NEWS OF THE WORLD (17/11/22)


• Με αφορμή το βιβλίο του Αυστραλού συγγραφέας Jesse Fink, Bon: The Last Highway, o Brian Johnson για ακόμα μια φορά και αυτή φορά πιο επιτακτικά, κατέρριψε τις θεωρία συνωμοσίας που θέλει μέρος των στίχων αν όχι όλους, να είναι γραμμένοι από τον προηγούμενο τραγουδιστή Bon Scott. Ξεκινώντας τη βιογραφία του, ο Johnson λέει κάτι πολύ σωστό: “Συνήθως οι θεωρίες συνωμοσίας ξεκινούν από ανθρώπους που ΔΕΝ ήταν εκεί». Ο συγγραφέας Jesse Fink υποστήριξε ότι ο Bon Scott είχε γράψει τους περισσότερους στίχους  του άλμπουμ Back in Black πριν πεθάνει, αλλά ο Johnson ήταν σαφής ότι ήταν αυτός που έγραψε τους στίχους του άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του ομότιτλου κομματιού του. «Ήμουν εγώ αυτός που έγραφε βράδυ και πρωί στίχους για τα τραγούδια, αυτή είναι η αλήθεια». Με τη σειρά του ο Fink έχει καταθέσει μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τους στίχους, στο JesseFinkBooks.com. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος του hard/heavy μας θυμίζει ότι ήταν Μάρτιος του 1980, περίπου ένα μήνα μετά τον θάνατο του Scott, Σκοτ όταν ο Johnson πέρασε audition από  τους AC/DC και μάλιστα δεν πίστευε ότι είχε πολλές πιθανότητες να πάρει τη θέση. «Δεν πίστευα ότι είχα τη δουλειά, ούτε καν την έψαχνα εκείνη τη στιγμή» γράφει στην αυτοβιογραφία, «ήμουν απλώς χαρούμενος γι αυτό που ζούσα». Όταν τον ξανά κάλεσαν για μια δεύτερη audition του ήλθε η ιδέα για τους στίχους του για το «Back in Black» σαν φόρος τιμής στον εκλιπόντα Scot. Μάλιστα θυμάται ότι ο Malcolm Young του είπε «γράψε σχετικά με τον θάνατο, αλλά όχι με νοσηρό τρόπο, κάν το σαν γιορτή - με rock’n’roll διάθεση». Σύμφωνα με τον Johnson, πρώτα έγραψε τον τίτλο και μετά τους στίχους. Όταν ‘εβαλαν τη μουσική «χωρίς να το σκεφτώ, άνοιξα το στόμα μου και ούρλιαξα «Back in Black» και τα πνευμόνια εξερράγησαν. Στην αρχή τραγούδαγε μόνο τον τίτλο για να προστεθούν οι στίχοι σιγά σιγά κι όσοι τους άκουγαν, έδειχναν να τους αρέσει!~
• Από τις 23 Ιανουαρίου 2023 έως και την 21η Φεβρουαρίου, οι Dream Theater θα παίζουν στην Ευρώπη χωρίς στις 17 ημερομηνίες να έχουν προσθέσεις και τη χώρα μας. Πάντα υπάρχει χρόνος κι ελπίδα.

• Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα 65α βραβεία Grammy που θ8α δοθούν στις 5 Φεβρουαρίου 2023 στο Crypto.com Arena του Los Angeles.
Κατηγορία Best Metal Performance  
 * "Call Me Little Sunshine" - GHOST
* "We'll Be Back" - MEGADETH
* "Kill Or Be Killed" - MUSE
* "Degradation Rules" - OZZY OSBOURNE (featuring Tony Iommi)
* "Blackout" - TURNSTILE
Best Rock Performance
* "So Happy It Hurts" - BRYAN ADAMS
* "Old Man" - BECK
* "Wild Child" - THE BLACK KEYS
* "Broken Horses" - BRANDI CARLILE
* "Crawl!" - IDLES
* "Patient Number 9" - OZZY OSBOURNE (featuring Jeff Beck)
* "Holiday" - TURNSTILE
Best Rock Song
* "Black Summer" - RED HOT CHILI PEPPERS
* "Blackout" - TURNSTILE
* "Broken Horses" - BRANDI CARLILE
* "Harmonia's Dream" - THE WAR ON DRUGS
* "Patient Number 9" - OZZY OSBOURNE (featuring Jeff Beck)
Οι κυκλοφορίες δίσκων που προτείνονται πρέπει να έγινα μεταξύ  1η Οκτωβρίου 2021 και 30 Σεπτεμβρίου 2022. Συνολικά υπάρχουν 91(!) κατηγορίες. 

• Οι Sailing Driftwoods έρχονται από την Αθήνα και ο ήχος τους κινείται στο χώρο του rock-blues και του ελληνικού rock. Σχηματίστηκαν τον Οκτώβρη του 2019 και έκτοτε μετράνε δεκάδες live σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές και cafe-bar της Αθήνας και της επαρχίας. Τον Οκτώβρη του 2022 οι Sailing Driftwoods πιστοί στον ήχο του rock παρουσιάζουν το πρώτο τους single με τίτλο Free and far σε μουσική του Κώστα Καλαντζή και στίχους της Μαρίας Καλαντζή. Η μπάντα αποτελείται από τους: Χάρη Καρβούνη φωνη Κώστα Ανδρονόπουλο κιθάρα Νίκο Κακασή: μπάσο Γιάννη Καστρώνη τύμπανα Κώστα Καλαντζή πλήκτρα



• Όσοι ψάχνετε το επίσημο merchandise των Nightstalker μπορείτε να μπείτε εδώ κι εδώ. Το πρώτο link αφορά  το site το δεύτερο την εταιρεία που τα τυπώνει.
• A Pocket Full Of Love Songs τιτλοφορείται το καινούργιο άλμπουμ της Claire Hammill. Για όσους δεν τη θυμούνται, έχει καριέρα από το 1971 κι αυτό είναι το 13ο studio άλμπουμ της. Στο παρελθόν η Hammill έχει τραγουδήσει σε άλμπουμ των Wishbone Ash(Just Testing/Number Of The Brave) του Steve Howe (The Steve Howe Album) και Jon & Vangelis(The Friends Of Mr. Cairo).
• Ένα καινούργιο βιβλίο με τη βιογραφία αλλά και σημαντικές ιστορίες από την 50χρονη καριέρα των Genesis θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου 2023 με τίτλο Play Me My Song – The Music Of Genesis. Το βιβλίο έραψε ο Philip Stichtenoth κα ιθα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Wymer Publishing. O 72χρονος πρώην τραγουδιστής των Genesis, Peter Gabriel, ανακοίνωσε σειρά ημερομηνιών για το 2023 σε Μ.Βρετανία και Ευρώπη όπου θα ερμηνεύσει και τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ του με τίτλο i/o. Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθε’ί τίπτε για το καινούργιο άλμπουμ, κάτι που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
• Η 76χρονη country τραγουδίστρια Dolly Parton που φέτος έγινε μέλος του Rock & Roll Hall of Fame, ετοιμάζει ένα rock άλμπουμ και ένας από τους καλεσμένους της θα είναι κι ο πρώην τραγουδιστής των Journey, Steve Perry.
• Στο ένα μετά το άλλο φεστιβάλ της Ευρώπης κλείνουν οι Pantera. Έτσι μετά τα Rock Am Ring και Rock Im Park της Γερμανίας, έκλεισαν στο Tons Of Rock της Νορβηγίας και τώρα ανακοινώθηκε και το Sweden Rock Festival. Άρα η πιθανότητα να παίξουν και σε κάποιο ελληνικό φεστιβάλ δεν είναι καθόλου απίθανη!   
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο κιθαρίστας Keith Levene, συνιδρυτικό μέλος των Clash (δεν ηχογράφησε κάτι μαζί τους) και των Public Image Ltd με τους οποίους έπαιξε στα πρώτα 3 άλμπουμ τους Public Image: First Issue (1978), Metal Box (1979) και The Flowers of Romance (1981). Είχε κυκλοφορήσει ένα προσωπικό άλμπουμ με τίτλο Violent Opposition(1989) και είχε παίξει σε demos  με τους Red Hot Chili Peppers, κάνοντας τους την παραγωγή. Δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου.





Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου