NEWS OF THE WORLD (11/11/22)


• Ανακοινώθηκαν τα πρώτα μεγάλα ονόματα του Download Festival 2023 με τους Slipknot, Bring Me The Hoirizon και Metallica να είναι headliners. Η σημαντική διαφορά είναι ότι οι Metallica θα παίξουν την Πέμπτη 8 Ιουνίου και το Σάββατο 10 Ιουνίου, δυο εντελώς διαφορετικά σετ! Το φεστιβάλ κλείνει φέτος τα 20 χρόνια και θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου, ενώ τα εισιτήρια θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου στις 10 πμ (ώρα Αγγλίας) και θα είναι διαθέσιμα στη σελίδα του φεστιβάλ www.downloadfestival.co.uk. Έχουν ανακοινωθεί και τα ονόματα των Evanescence, Parkway Drive, Disturbed, Pendulum, Architects, Ghost, The Distillers, Placebo, Alexisonfire, Asking Alexandria, Motionless In White, I Prevail, The Blackout (Reunion),Fever 333, Stray From The Path, Lorna Shore, Nova Twins, Municipal Waste. Όπως καταλάβατε, οι ελπίδες να έλθουν κι εδώ οι Metallica είναι πολλές.
• Για μια ακόμα φορά ο τραγουδιστής Tony Harnell, επανασυνδέθηκε με τους TNT. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι κλασικοί Ronni LeTekrø και Morten "Diesel" Dahl. Θα είχε ενδιαφέρον να τους βλέπαμε κι εδώ.
 • 5 μήνες μετά το τέλος του φετινού Release Athens, θυμηθείτε τις μεγάλες στιγμές του μέσα από αυτό το video που ετοίμασε η παραγωγή του φεστιβάλ.

• Η Βασίλισσα της County (αλλά και του…σουτιέν) Dolly Parton θέλει στον καινούργιο δίσκο της που θα είναι rock να συμπεριλάβει μια διασκευή του Stairway To Heaven, με την προυπόθεση ότι θα παίζουν και οι Robert Plant και Jimmy Page. Δύσκολο….΄

• Πέντε ακόμα ημερομηνίες, όλες στην Αμερική, προσέθεσαν οι Iron Maiden για την The Future Past Tour του 2023. Υπάρχει ελπίδα να προσθέσουν κι άλλες στην Ευρώπη και να συμπεριλάβουν και την Ελλάδα. Παράλληλα το συγκρότημα παρουσίασε αυτό το video, ευχαριστώντας το κοινό που έφθασε τα 3.000.000 άτομα, για oλόκληρη την Legacy Of The Beast"!


    • Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο ντράμερ των Dead Kennedys, H. Peligro, μετά από πτώση και τραύμα στο κεφάλι. Ο Peligro ήταν μέλος των Dead Kennedys από το 1981  (είχε αντικαταστήσει τον αρχικό ντράμερ Ted) και η πρώτη δισκογραφική εμφάνισή μαζί τους έγινε με το 1981 με το EP "In God We Trust, Inc.". Ηχογράφησε ακόμα τα άλμπουμ "Plastic Surgery Disasters", "Frankenchrist" και "Bedtime For Democracy" αλλά και τη συλλογή "Give Me Convenience Or Give Me Death".

• Δολοφονήθηκε ο πρώην κιθαρίστας των Helix Daniel Fawcett.  Είχε παίξει στο καναδέζικο συγκρότημα την διετία 2002-2004.
• Μιλώντας στο SiriusXM, ο Ozzy Osbourne είπε ότι θα ήθελε να ξανά δουλέψει με τον Tony Iommi αλλά  όχι σαν Black Sabbath.  
• Δείτε το animated video που ετοίμασαν οι Beatles για το κλασικό τραγούδι τους «Taxman» για να προωθήσουν την καινούργια έκδοση του άλμπουμ τους Revolver(1966).

• Επανασύνδεση Bon Jovi και Richie Samborα για το 2023 μαγειρεύεται με πιθανή εμφάνισή τους στο Glastonbury 2023.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο κιθαρίστας των Boomtown Rats, Garry Roberts,χωρίς να ανακοινωθούν τα αίτια θανάτου του. Ο Roberts είχε παίξει και στα 7 studio άλμπουμ τους και ήταν από τα συνιδρυτικά μέλη μαζί με τον ντράμερ Simon Crowe, παραχωρώντας την…κουζίνα του σπιτιού των γονέων του για τις πρώτες πρόβες! Μετά την πρώτη διάλυση των Boomtown Rats το 1985 και μετά την εμφάνιση τους στο Live Aid, ο Roberts εργάστηκε ως ηχολήπτης για τους Simply Red, Orchestral Maneuvers In The Dark και Flesh For Lulu. Έπαιξε στο προσωπικό άλμπουμ του Bob Geldof και πήρε μέρος στην επανασύνδεσή τους ηχογραφώντας το άλμπουμ Citizens of Boomtown(2019). Η εγκυμοσύνη της συντρόφου του τον έφερε μακριά  από τη μουσική. Αρχικά εργάστηκε σαν οικονομικός σύμβουλος κι αργότερα έγινε μηχανικός κεντρικής θέρμανσης.
• Οι Queen παρουσίασαν το video για το “χαμένο» τραγούδι τους "Face It Alone" που είχε μείνει έξω από το άλμπουμ The Miracle.




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου