ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ: ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Τα Μωρά Στη Φωτιά είναι αναμφίβολα ένα από τα επιδραστικότερα συγκροτήματα της εγχώριας ροκ σκηνής. Ξεκίνησαν από την Βέροια το 1984, ενώ τρία χρόνια αργότερα θα κυκλοφορήσουν το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους, το οποίο είναι από τα καλύτερα άλμπουμ του ελληνόφωνου ροκ. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις σφύζουν από ενέργεια, η οποία διαχέεται αμφίδρομα μεταξύ μπάντας και κοινού – όσοι τους έχουν δει ζωντανά καταλαβαίνουν τι εννοώ. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων λοιπόν τί να περιμένουμε από τον ηγέτη του γκρουπ Στέλιο Σαλβαδόρ (φωνή/μπάσο) και τους μουσικούς που τον πλαισιώνουν…
Λίγο μετά τις 22:00 βρέθηκα στο Κύτταρο όπου η προσέλευση των φίλων του συγκροτήματος είχε αρχίσει εντείνεται. Μισή περίπου ώρα μετά το κλαμπ ήταν γεμάτο με την αναμονή να έχει χτυπήσει κόκκινο! Το συγκρότημα θα ανέβει στην σκηνή δέκα λεπτά πριν τις 23:00 – με καθυστέρηση 20 λεπτών σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα έναρξης.
Η αναμονή ωστόσο άξιζε τον κόπο! Τα Μωρά Στην Φωτιά απέδωσαν άψογα όλα τα αγαπημένα τους κομμάτια με το κοινό να απολαμβάνει και να συμμετέχει στο πάρτυ που είχε στηθεί. Η χρήση πνευστών έχει δώσει ιδιαίτερο χαρακτήρα στον ήχο του γκρουπ, χωρίς να αλλοιώνει την μαγεία των αρχικών συνθέσεων. Το πρώτο highlight της βραδιάς ήταν η «Βαβυλωνία», ενώ σειρά είχαν ο «Χαμαιλέων», και το μελοποιημένο ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη «Εμβατήριο Πένθιμο και Κατακόρυφο». Κάπου εκεί ήταν η ώρα για το «Κάτω Στην Πόλη» με τις φωνές μας να σκεπάζουν αυτή του Σαλβαδόρ και τον αρχηγό του συγκροτήματος να αφιερώνει το κομμάτι στους φίλους του γκρουπ που κατέκλεισαν το Κύτταρο! Χωρίς ανάσα ακολουθούν τα «Αδέλφια Στην Κόλαση» με κάποιον θερμόαιμο να ανάβει και φωτοβολίδα μέσα στο Κύτταρο και το «Παυσίπονο», το οποίο ο Σαλβαδόρ αφιέρωσε σε φίλο του συγκροτήματος, που ήρθε από την Κέρκυρα για το Live!!!


Εξαιρετική και η εκτέλεση του «Αδρενάλινη» σύνθεση του Σαλβαδόρ, την οποία «δανείστηκε» ο Παύλος Παυλίδης, όταν έφυγε από το σχήμα για να δημιουργήσει τα Ξύλινα Σπαθιά. Το συγκρότημα έδειχνε να απολαμβάνει την κάθε στιγμή με τον Σαλβαδόρ να κάνει crowd surfing στο κοινό και τους fans να καταχειροκροτούν το συγκρότημα. Μετά από σχεδόν 2 ½ ώρες και ο αφού ο Σαλβαδόρ παρουσίασε τους υπόλοιπους μουσικούς μας αποχαιρέτησε παίζοντας ξανά υπό τις επευφημίες όλων μας το «Κάτω Στην Πόλη» και το «Αδέλφια Στην Κόλαση». Λίγα λεπτά αργότερα θα ανέβουν και πάλι στην σκηνή και δεν θα μας χαλάσουν το χατίρι! Με αρκετό κόσμο να ανεβαίνει στην σκηνή θα παίξουν για μια ακόμη φορά το «Παυσίπονο»  πριν μας καληνυχτίσουν οριστικά αυτή τη φορά. Δυστυχώς βέβαια και πάλι κάποιος θερμόαιμος θα ανάψει καπνογόνο στον κλειστό χώρο!!!


Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση, που άφησε σίγουρα ικανοποιημένους όσους βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Κύτταρο! Μικρή ένσταση ο ήχος που, αν και ήταν αρκετά καλός, σε κάποιες στιγμές η φωνή του Σαλβαδόρ ακουγόταν αρκετά «πίσω» τουλάχιστον στο σημείο που βρισκόμουν εγώ. Με την χθεσινή τους εμφάνιση τα Μωρά Στην Φωτιά απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι μόνο τυχαία δεν κατέχουν περίοπτη θέση στην ελληνόφωνη ροκ σκηνή τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια! Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα τους απολαύσουμε και πάλι ζωντανά!

ΚΕΙΜΕΝΟ/ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ

28/11/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου