NEWS OF THE WORLD (27/10/22)


• 7 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του “Too Much Ain’t Never Enough”, ο Γιώργος Γάκης, βρήκε χρόνο (δίνει εκατοντάδες συναυλίες το χρόνο) να ετοιμάσει το καινούργιο άλμπουμ του  με 12 δικές  του συνθέσεις  (μουσική και στίχοι). Άμεσος συνεργάτης του ο Bob Saganas που έπαιξε κιθάρα και μπάσο κι ο αδελφός του Σωτήρης Γάκης. Την καλή παρέα συμπληρώνουν η Sylvia Soupila τσέλο  κι ο Σωκράτης Κιρίδης φυσαρμόνικα. Η μίξη και το mastering έγιναν στην Αμερική, ενώ την όλη προσπάθεια βοήθησε κι ο Kip Winger !
Βρίσκονται σε αναζήτηση δισκογραφικής εταιρείας, ενώ δεν έχουν καταλήξει στον τίτλο του άλμπουμ. Καλή επιτυχία!
• Δεν είναι και τα καλύτερα νέα αυτά που έρχονται από τους Motley Crue. Αν και το συγκρότημα, γνωρίζει μια από τις καλύτερες οικονομικές περιόδους του, με την Stadium Tour η οποία το 2023 θα μεταφερθεί σε Ν. Αμερική και Ευρώπη, ο 70χρονος κιθαρίστας Mick Mars αντιμετωπίζει πλέον πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη χρόνια αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, που επηρεάζει κυρίως τη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη. Αρχικά διαγνώστηκε όταν ήταν 17 ετών αλλά  σταδιακά μειώνεται  όλο και περισσότερο η κίνησή του και του προκαλεί πόνο. Το 2004 μπήκε σε χειρουργείο για αντικατάστασης ισχίου αλλά με την πάροδο των χρόνων, η ασθένεια μειώνει τις δυνατότητες του για κίνηση, “χτυπώντας”  το κάτω μέρος της σπονδυλικής του στήλης, προκαλώντας σκολίωση,  με αποτέλεσμα να είναι 7 εκατοστά(!) πιο κοντός από ό,τι ήταν στο γυμνάσιο». Ήδη έχουν  ξεκινήσει οι φήμες για απόσυρσή του με τους διαδόχους να είναι πολλοί και σύμφωνα με τον Tracii Guns των L.A. Guns ο πιθανότερος υποψήφιος είναι ο John 5 με τις φήμες να φουντώνουν όταν ο κιθαρίστας δεν εμφανίστηκε στο φετινό φεστιβάλ Aftershock στο Σακραμέντο, με τον Mike Riggs να παίζει στη θέση του. Για την ώρα όλα είναι φήμες, αλλά το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Mick Mars (κανονικό όνομα Robert Alan Deal) είναι πραγματικό.
 • Δείτε την 74χρονη Stevie Nicks να υποδέχεται στη σκηνή τον τραγουδιστή των Pearl Jam, Eddie Vedder για να ερμηνεύσουν μαζί την επιτυχία της "Stop Draggin' My Heart Around", Το video προέρχεται από τη συναυλία της στο Vedder's Ohana Festival στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο τραγουδιστής Robert Gordon που με τα τραγούδια και τη φωνή του χαρακτήρισε το rockabilly και την αναγέννησή του, προς τα τέλη της δεκαετίας του 70.
• Ακόμα ένα τραγούδι ξεπέρασε το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου χτυπημάτων στο you tube. Αυτή τη φορά είναι το «Every Breath You Take», των Police κι αν κρατάτε στατιστικά  στοιχεία είναι το 225ο βίντεο που εντάσσεται στο YouTube’s Billion Views Club και το έβδομο βίντεο από τη δεκαετία του 1980 που επιτυγχάνει αυτό το ορόσημο. Το 2019, το «Every Breath You Take» ανακηρύχθηκε το τραγούδι με τις περισσότερες εκτελέσεις στα BMI Pop Awards, με 15.000.000 ραδιοφωνικές αναπαραγωγές. Το τραγούδι προστέθηκε επίσης στο Billions Club του Spotify πέρυσι, αφού έφτασε πάνω από ένα δισεκατομμύριο streams στην εν λόγω πλατφόρμα.


• Φαινόταν το πράγμα. Μετά τη συνεργασία τους στο άλμπουμ Welcome 2 My Nightmare (2011), ο Alice Cooper και τα αρχικά μέλη της μπάντας, Michael Bruce κιθάρα, Dennis Dunaway μπάσο και Neal Smith ντραμς (ο κιθαρίστας Glen Buxton πέθανε τον Οκτώβριο του 1997), συνεργάστηκαν και στις επόμενες κυκλοφορίες, Paranormal(2017) και στο πρόσφατο Detroit Stories. Μετά την κυκλοφορία του Live from the Astroturf(2022) που ηχογραφήθηκε στο κατάστημα δίσκων Good Records στο Dallas, o Alice Cooper άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανά συνεργαστούν στο καινούργιο άλμπουμ του, αφού έχουν γράψει τουλάχιστον 12 τραγούδια! «Ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα βγει αυτό το υλικό κι αν πρόκειται να συμπεριληφθούν στον επόμενο δίσκο μου, είναι σαν να βάζω τραγούδια σε μια τράπεζα» εξήγησε ο Cooper. "Αν έχω ελεύθερο χρόνο, θα μιλήσω στο τηλέφωνο με τον Bob Ezrin γιατί έχω κάποιες ιδέες. Είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία που κάπου θα καταλήξει».
• Για την άνοιξη του 2023, χωρίς να έχει προκαθοριστεί η ακριβής ημερομηνία, πήγε η κυκλοφορία της επίσημης βιογραφίας των Def Leppard από την Genesis Publications.Τίτλος της Definitely: The Official Story Of Def Leppard και όπως συμβαίνει και με τους δίσκους θα κυκλοφορήσει σε αρκετές διαφορετικές εκδόσεις. Στις σελίδες περιλαμβάνονται εκατοντάδες φωτογραφίες, αλλά  και συνεντεύξεις όλων των μελών που πέρασαν από το συγκρότημα, memorabilia κ.α.
• Οι Βρετανοί rockers Cult κυκλοφόρησαν πριν μερικές μέρες το νέο τους album με τίτλο "Under The Midnight Sun" σε παραγωγή του Tom Dalgety (Pixies, Ghost, Royal Blood). Δείτε το video single του τραγουδιού τους “Mirror”.
• Υλικό για να ηχογραφήσουν ολόκληρο άλμπουμ έχουν οι Guns’n’Roses, σύμφωνα με τον Slash, που χαρακτήρισε κάποια από τα καινούργια τραγούδια τους “epic”. Μιλώντας στην εκπομπή του Eddie Trunk, Trunk Nation, ο κιθαρίστας είπε ότι θα ήθελε να ηχογραφήσουν ένα καινούργιο άλμπουμ και να συνεχίσουν να περιοδεύουν, μεταθέτοντας την πιθανή κυκλοφορία του νέου δίσκου, μετά την καλοκαιρινή περιοδεία τους του 2023, η οποία παρεμπιπτόντως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. H αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 4 χρόνια μόνο σαν Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators, ο Slash έχει κυκλοφορήσει2 άλμνπουμ , άρα συνθέτει καινούργια τραγούδια, άρα γράφει και για τους Gunners. Εκείνο στο οποίο σίγουρα κολάνε οι Duff, Axel και Slash είναι η ποιότητα των τραγουδιών και πόσο (αναπόφευκτα) συγκρίσιμα είναι με τα παλιά τους.
• Πω πω μια περιοδεία. Στις 4 Φεβρουαρίου 2023 από το Allentown ξεκινά η περιοδεία που θα περάσει από 38 πόλεις της Αμερικής των Journey που μαζί τους θα έχουν τους Toto. Τίτλος της περιοδείας Freedom Tour 2023.
• Υλικό που είχε ηχογραφήσει προς τα τέλη της δεκαετίας του 80, αρχές 1990 θα κυκλοφορήσει ο Steve Vai.Το άλμπουμ έχει και τραγούδια όπου τα ερμηνεύει ο John "Gash" Sombrotto και ο τίτλος του θα είναι Vai/Gash και το μουσικό περιεχόμενο του θα είναι "straight-ahead rock" όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο Vai.
• Στην πλειοψηφία των παρουσιάσεων καινούργιων video στη στήλη News of the World, δεν υπάρχει η διάθεση κριτικής παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις και μια από αυτές είναι το καινούργιο video single του Bruce Springsteen ‘Nightshift” από το επερχόμενο καινούργιο άλμπουμ του με R&Bδιασκευές, Only The Strong Survive. Ο Springsteen επέλεξε ένα από τα λίγα αγαπημένα μου soul τραγούδια (πρώτη εκτέλεση των Commodores από το ομώνυμο δίσκο τους  του 1985) το οποίο έκανε ότι μπορούσε να μεταφέρει στην ατμόσφαιρά του αλλά δεν νομίζω ότι τα κατάφερε. Τότε οι Commodores με τραγουδιστή τον Walter Orange είχαν πετύχει μια μοναδική soft ατμόσφαιρα, δίνοντας στο τραγούδι μια διαχρονική διάσταση σε αντίθεση με την εκτέλεση που όσο κι αν προσπαθεί ο σπουδαίος rocker δεν αισθάνομαι να μπορεί να πλησιάσει ακόμα και στο ελάχιστο εκείνη την ατμόσφαιρα.

• 4 ενδιαφέρουσες επανακυκλοφορίες περιέλαβε η Rock Candy Records για αυτό το μήνα. Πρώτη το προσωπικό άλμπουμ του τραγουδιστή και κιθαρίστα των Mott The Hoople,  Ian Hunter, Ovedrnight Angels με ένα bonus track. H παραγωγή έγινε από τον Roy Thomas Baker (Queen, Foreigner, Free) και μαζί του παίζουν οι Earl Slick κιθάρα, Dennis Elliott ντραμς (αν και στο άλμπουμ δεν παίζει αυτός, αλλά ο Curly Smith), Peter Oxendale (από τους Sparks) πλήκτρα και Rob Rawlinson μπάσο (από τον Chicken Shack). Από το from Albuquerque του New Mexico κατάγεται η τραγουδίστριa των Femme Fatale, Lorraine Lewis που περισσότερο θόρυβο έκαναν χάροιν των φωτογραφίσεών της παρά για την μουσική τους.

Το ομότιτλο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 1988 κι έφθασε έως το No141 του αμερικάνικου chart. Oι Bang Tango είναι ένα από τα πολλά συγκροτήματα της δεκαετίας του 80 που αν κι είχαν ένα προσωπικό ήχο, δεν κατάφερνα να κάνουν επιτυχία. Το Psycho Café κυκλοφόρησε το 1989 και ήταν το πρώτο άλμπουμ τους, τραβώντας την προσοχή του MTV. Οι Αμερικάνοι Bloodline, κυκλοφόρησαν ένα και μοναδικό άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους και τους συνοδεύει μια τεράστια ιστορία. Κιθαρίστας τους ήταν ο νεαρός "Smokin' Joe" Bonamassa (σ.σ. με αυτό το όνομα εμφανίζεται στα credits του δίσκου) τραγουδιστής/μπασίστας ο Berry Oakley Jr.(γιός του Berry Oakley των Allman Brothers), κιθαρίστας ο Waylon Krieger (γιός του κιθαρίστα Robbie Krieger των Doors) και οι Erin Davis ντραμς και Lou Segreti πλήκτρα.. Διαλύθηκαν μετά την κυκλοφορία του μοναδικού τους δίσκου κι στη συνέχεια τα μέλη τους έγιναν backup band του Bonamassa.
• Βαρύ πένθος για την τραγουδίστρια Carly Simon που μέσα σε 2 ημέρες, έχασε τις 2 αδελφές της από καρκίνο!

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου