ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: KANSAS (3CD ΣΥΛΛΟΓΗ)VINNIE MOORE/JOE LYNN TURNER

Τα 50 χρόνια της μεγάλης καριέρας τους γιορτάζουν οι Kansas κυκλοφορόντας στις 9 Δεκεμβρίου ένα 3πλό CD συλλογή με τίτλο Another Fork In The Road – 50 Years Of Kansas.Το συγκρότημα έχει προγραμματίσει αμερικάνικη περιοδεία και η σημερινή σύνθεσή του είναι Phil Ehart ντραμς, Billy Greer μπάσο, φωνή, Ronnie Platt τραγούδι, πλήκτρα, David Ragsdaleβιολί,  φωνή, Tom Brislin πλήκτρα κι ο κιθαρίστας Richard Williams. Η συλλογή περιλαμβάνει κομμάτια από όλη την καριέρα τους, φθάνοντας έως  και το πρόσφατο άλμπουμ τους The Absence of Presence (2020).
 Το καινούργιο προσωπικό άλμπουμ του ετοίμασε ο κιθαρίστας των UFO, Vinnie Moore. Τίτλος του Double Exposure και θα κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου από την Mind's Eye Music. Η σημαντική διαφοροποίηση στον ήχο του καινούργιου δίσκου, είναι ότι τα μισά κομμάτια έχουν φωνητικά (σ.σ. το προηγούμενο άλμπουμ του ήταν το Soul Shifter-2019) με καλεσμένους τους τραγουδιστές Ed Terry (Rage Beyond, American Mafia), Keith Slack (MSG, Mother Road), Mike DiMeo (Riot) και Brian Stephenson (Old James). Μαζί του παίζουν οι Richie Monica, John Pessoni ντραμς, Michael Bean και Pete Griffin και John Cassidy πλήκτρα. «Αυτό το project ξεκίνησε την περίοδο που είχαμε σταματήσει να περιοδεύουμε. Είχα κάποιες ιδέες για τραγούδια και αρχικά σκέφτηκα να έκανα ένα instrumental EP με πέντε ή έξι τραγούδια. Πριν την ηχογράφηση, κάνω πάντα ακροάσεις των demo μου για να έχω ιδέες παραγωγής. Ενώ έπαιζα το "One Day", άρχισα να ακούω φωνητικά στο κεφάλι μου και φυσικά άρχισα να τραγουδάω και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο αν έβαζα φωνητικά και καθώς άκουγα τις υπόλοιπες μελωδίες, μια προς μια, συνειδητοποίησα ότι όλα θα μπορούσαν να έχουν φωνητικά. Τότε σκέφτηκα ότι αυτό είναι το άλμπουμ με φωνητικά που ήθελα να κάνω τόσα χρόνια κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα να ηχογραφήσω κάθε τραγούδι μια φορά με φωνητικά  και μια χωρίς»!
Καινούργιο άλμπουμ για τον πρώην τραγουδιστή των Rainbow αλλά και Deep Purple (κι εκατοντάδων άλλων), Joe Lynn Turner. Τίτλος του Belly of the beast και συνεργάζεται με τον παραγωγό Peter Tagtgren (γνωστός από τις παραγωγές του στους Hypocrisy και Pain) με αποτέλεσμα ο ήχος του να φέρνει προς το μοντέρνο heavy metal άλμπουμ με πολλές συμφωνικές αναφορές και χορωδίες που δημιούργησαν μια άλλαη ατμόσφαιρα, αρκετά διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει στους δίσκους του. Ο ήχος του Belly of the beast έχει όγκο αλλά ακούγεται διαφορετικό για τον 71χρονο Turner.


25/10/22
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου