ΠΩΣ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ EASY ACTION ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ EUROPE

 

Ακούγοντας το δεύτερο άλμπουμ των Easy Action That Makes One (1986), καταλαβαίνεις ότι το άγνωστο Σουηδικό συγκρότημα από τη Στοκχόλμη, είχε τον ήχο που ήδη είχαμε γνωρίσει από τους Europe αλλά τους έλειπε το βασικό στοιχείο που θα τους έκανε γνωστούς σε όλο τον κόσμο, το hit single! Μπορεί να μην μάς αρέσει αυτό, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Το συγκρότημα σχηματίστηκε στη Στοκχόλμη 1981 από τους Pelle Almgren (τραγούδι πρώηνWarhead), Henrik "2 meter" Jermsten (κιθάρα πρώην Stoodes), Bosse Belsen (από τους Shotgun Messiah/Kingpin/Zan Clan ντραμς) και  Björne Fröberg (μπάσο, πρώην Warhead). Σύντομα οι Bosse και Björne χαιρέτησαν κι αντικαταστάθηκαν από τους Ola "Skox" Andersson και Urban "Ubbe" Sundbaum για να κυκλοφορήσουν στη χώρα τους τα singles "Honcho Bongo" και "Om jag vore kung" όπου και τα 2 απέτυχαν εμπορικά, με το συγκρότημα να διαλύεται. Την επόμενη χρονιά επανασυνδέθηκαν με την προσθήκη του κιθαρίστα Kee Marcello από τους Noice και το 1983 υπέγραψαν στην αμερικάνικη δισκογραφική εταιρεία Sire, κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου σουηδικού hard rock συγκροτήματος που υπέγραψε συμβόλαιο για παγκόσμια κυκλοφορία!

Έτσι την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους (1983) για να ακολουθήσει το That Makes One (1986) με τραγουδιστή τον Tommy Nilsson. Ειδικά το That Makes One ήταν ένα πολύ 80’s άλμπουμ με πολλές καλές στιγμές αλλά καμία ιδιαίτερα ξεχωριστή. Το συγκρότημα διαλύθηκε όταν ο Kee Marcello αντικατέστησε τον John Norum στους Europe. Έκτοτε έχουν επανασυνδεθεί αρκετές φορές με σημαντικότερες αυτές των Sweden Rock Festival του 2006 και Sweden Rock Festival του 2019.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


That Makes One (1986).
TRIVIA
Οι Poison χρησιμοποίησαν τα φωνητικά του τραγουδιού τους "We Go Rocking" στην επιτυχία τους "I Want Action" με αποτέλεσμα να τους μηνύσουν και το θέμα να λυθεί εξωδικαστικά. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

24/10/22


Tην επόμενη Δευτέρα: The Equals

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου