'DON'T FIGHT IT": ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΩΝ KENNY LOGGIΝS ΚΑΙ STEVE PERRY


Το τραγούδι "Don't Fight It" είναι ένα ντουέτο ανάμεσα στον Kenny Loggins και στον Steve Perry και βρίσκεται στην αρχή του δίσκου του Kenny Loggins High Adventure που κυκλοφόρησε το 1982. Ένα τραγούδι που βρίσκει και τους δύο καλλιτέχνες στο "peak" της φόρμας τους που ελάχιστοι πλέον θυμούνται δυστυχώς. Μέσα από τα λόγια του Kenny Loggins μαθαίνουμε πως κοντά σε εκείνη την περίοδο είχε συμμετάσχει σε ένα φεστιβάλ μαζί με τους Journey, το συγκρότημα που τραγουδιστής ήταν ο Steve Perry. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που άκουσε τον Steve Perry να τραγουδάει και όπως ήταν φυσικό ξετρελάθηκε με την φωνή και την ερμηνεία του. Η σκέψη που έκανε ήταν πως ο Steve Perry ήταν μεγάλος τραγουδιστής! Μετά το show έκαναν λίγο παρέα και από κοινού είπαν να γράψουν κάτι μαζί. Ο Kenny δεν είχε στο μυαλό του ότι ο Steve σκοπεύε να κάνει solo άλμπουμ αλλά αυτό ήταν τότε το κίνητρο του να βγει έξω από το κουτί και να γράψει με άλλους συνθέτες αντί για τους Journey. Έτσι πήγε σπίτι του Loggins και ξεκίνησαν την διαδικασία. Του είπε ότι ήθελε μία ροκιά και κάτι απλό γιατί συνήθιζε να γράφει δύσκολα τραγούδια. Έτσι αυθόρμητα, ψάχνοντας το groove έγραψαν το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό τους.


Η πιο αγαπημένη μνήμη ήταν στο στούντιο όπου οι δυο τους αντάλλασσαν ταυτόχρονα φωνητικά, αντί να μπαίνει πρώτα ο ένας και μετά ο άλλος και να τραγουδά ολόκληρο το τραγούδι. Στο διάλειμμα ο Steve μιμουταν φωνές με μαγικό τρόπο. Έτσι ξαφνικά άρχισε να τραγουδάει όπως ο Rod Steward και μετά σαν Sam Cooke, το ίνδαλμα του, ολόιδιος!! Είχε την ικανότητα να αναπαράγει όλους τους μεγάλους χωρίς να ακούγεται καρτούν και να τους συγχωνεύει δημιουργώντας μία δική του φωνή.
  Το τραγούδι κυκλοφόρησε ως single τον Αύγουστο του 1982 φτάνοντας στο Νούμερο 17 της Αμερικής ενώ βραβεύτηκε σαν το καλύτερο φωνητικό ντουέτο στα βραβεία Grammy του 1983. 

ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

17/9/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου