NEWS OF THE WORLD (25/8/22)


• Ημερομηνίες προβολής για τους αμερικάνικους κινηματογράφους πήρε η ταινία/ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Ronnie James Dio. Συγκεκριμένα θα προβληθεί στις 28 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου κι αυτό σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έλθει και στην Ευρώπη. Αρκεί βέβαια να την προβάλλουν στους κινηματογράφους.
• Μπροστά σε σοβαρότατες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης βρίσκεται ο 81χρονος ερμηνευτής της όπερας José Plácido Domingo. Σοβαρές καταγγελίες που στο παρελθόν έχει διαψεύσει, λέγοντας ότι έκανε λάθος που παρέμεινε σιωπηλός για τόσο πολύ καιρό κι αυτό γιατί δεν του αρέσουν οι διενέξεις. Έκανε στην άκρη χωρίς να λέει την άποψή του και ξαφνικά κατάλαβε ότι σε μια τέτοια καταιγίδα κατηγοριών στις οποίες δεν αντέδρασε, διαγράφηκαν χρόνια δουλειάς και προσπαθειών. Τώρα όμως ένα νέο σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας, σκάνδαλο που τον συνδέει με εγκληματική οργάνωση στην Αργεντινή κι αποτελούσε σύμφωνα με πληροφορίες βιτρίνα για τη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων. Ραδιοτηλεοπτικά κανάλια στη Λατινική Αμερική έχουν μεταδώσει αποσπάσματα ηχογραφήσεων, που αποκτήθηκαν με υποκλοπή, και περιλαμβάνουν τη φωνή ενός άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είναι ο Domingo και κάνει σχέδια με μέλη του φερόμενου ως εγκληματικού κυκλώματος. Οι ημερομηνίες αυτών των ηχογραφήσεων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Από το 2019 περισσότερες από 20 γυναίκες έχουν εμφανιστεί δημοσίως με ισχυρισμούς περί ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά του Ντομίνγκο με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης και Όπερας του Λος Άντζελες που ήταν Γενικός Διευθυντής. Το 2020 στο πλαίσιο  έρευνας για σεξουαλική παρενόχληση, κατέθεσαν τουλάχιστον 35 τραγουδίστριες, χορεύτριες, μουσικοί, καθηγήτριες φωνητικής και τεχνικοί σκηνής, που είπαν ότι ήταν μάρτυρες ή ότι βίωσαν την ανάρμοστη συμπεριφορά τού καλλιτέχνη τα τελευταία 30 χρόνια. Τότε, ο Domingo είχε εκδώσει μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι σεβόταν την απόφαση των γυναικών να μιλήσουν ανοιχτά και ότι «λυπόταν πραγματικά για τον πόνο που τους προκάλεσε», αλλά καμία από τις υποθέσεις δεν έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια.


• Προετοιμάζει το έδαφος για το καινούργιο του άλμπουμ ο Ozzy και παρουσίασε ένα ακόμα τραγούδι από αυτό με τίτλο "Degradation Rules". Καλεσμένος είναι ο παλιός του φίλος Tony Iommi και το άλμπουμ με τίτλο Patient Number 9 θα κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου. Ο Οzzy επιβεβαίωσε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Jimmy Page για να παίξει στο καινούργιο άλμπουμ του, αλλά αυτός δεν απάντησε στα τηλεφωνήματά του. Όπως είπε, ήθελε να έχει καλεσμένους όλους τους μεγάλους κιθαρίστες (Jeff Beck, Tony Iommi και Eric Clapton) και τα κατάφερε, εκτός του Page που δεν του απάντησε.
• O Dave Mustaine είπε ότι του ζητήθηκε από την Amazon να κάνουν μία διασκευή σε ένα κλασικό κομμάτι των Judas Priest για ένα project αγνώστων στοιχείων. Δεν έκανε περισσότερες πληροφορίες γνωστές αλλά μάλλον θα έχουμε ή κάποιο soundtrack ή κάποιο tribute.
• Μετά τη υποχρεωτική διακοπή της αμερικάνικης περιοδείας που ήταν και η αποχαιρετιστήρια τους, οι Krokus ανακοίνωσαν μια μοναδική για την ώρα συναυλία στις 10 Σεπτεμβρίου στο Καθεδρικό Ναό St. Ursus στο Solothurn της Ελβετίας. Τα εισιτήρια ξεπουλήθηκαν αμέσως και πολύ πιθανόν να συνεχίσουν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία, με την ελπίδα να συμπεριλάβουν και την Ελλάδα.
• Προσωπικό άλμπουμ ετοιμάζει ο κιθαρίστας των Judas Priest, Richie Faulkner χωρίς να ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες.
• Με καρκίνο διαγνώστηκε ο 73χρονος πρώην τραγουδιστής των Little River Band, John Farnham κι ήδη ξεκίνησε θεραπεία. O Farnham έγινε πολύ γνωστός το 1986 με την τεράστια επιτυχία του "You're the Voice". Δυνατά και περαστικά.
• Οι Archive ακύρωσαν την προγραμματισμένη περιοδεία τους για Οκτώβριο και Νοέμβριο καθώς ο τραγουδιστής Darius Keller διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου και υποβλήθηκε σε χειρουργείο. Περαστικά.
• Το ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Grim Reaper, Nick Bowcott ανέλαβε να παρουσιάσει στο Keep It True Rising festival ένα tribute στον εκλιπόντα πρώην τραγουδιστή τους Steve Grimmett. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου στο Würzburg της Γερμανίας και θα συμμετέχει κι ο γιός του Grimmett, Russ που θα αναλάβει τα φωνητικά μαζί με τον Harry Conklin των Jag Panzer.
•  Την ίδια ημέρα που πέθανε ο Ρόμπερτς Ουίλλιαμς, πέθανε κι ο Κώστα Φασόλας, ηχολήπτης στα άλμπουμ των Poll αλλά και πολλών άλμπουμ του Ουίλλιαμς, Μπέσυ Αργυράκη ακόμα και Socrates Drank the Conium, Θάνου Μικρούτσικου κ.α. Κι όλα αυτά, σε εποχές που η παραγωγή και ηχοληψία ήταν άγνωστες λέξεις στο «μοντέρνο» τραγούδι όπως το έλεγαν τότε. Ο λόγος θανάτου του δεν έγινε γνωστός.




 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου