WHITESNAKE-LIVE AT DONINGTON 1990 (2011): ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ


 Μόλις 2 μήνες μετά την κυκλοφορία του Forevermore (Μάρτιος 2011), οι Whitesnake κυκλοφόρησαν ετεροχρονισμένα, μια παλαιότερη ιστορική live ηχογράφησή τους από τη θρυλική εμφάνισή τους στο Donington 1990. Ήταν 18 Αυγούστου 1990, κατακαλόκαιρο για τη Μ.Βρετανία όταν στη σκηνή του μεγάλου φεστιβάλ εμφανίστηκαν οι Thunder, Quireboys, Poison,Aerosmith και Whitesnake. Στην ουσία ήταν ένα φεστιβάλ που σηματοδοτούσε το τέλος μιας υπέροχης εποχής, για τους γνωστούς λόγους. Οι Whitesnake με σύνθεση David Coverdale, Steve Vai και Adrian Vandenberg κιθάρες, Rudy Sarzo μπάσο/φωνητικά, Tommy Aldridge ντραμς και Rick Seratte πλήκτρα/φωνητικά, εμφανίστηκαν αφού οι Aerosmith είχαν κάνει την εμφάνισή τους, έχοντας στις βαλίτσες τους την επιτυχία του άλμπουμ Pump που είχε σαρώσει και στη Μ.Βρετανία(Νο 3!). Το κοινό ήταν έτοιμο, στην πραγματικότητα έβραζε, με το συγκρότημα να έχει κυκλοφορήσει το τελευταίο άλμπουμ του για εκείνη την περίοδο, το Slip of the Tongue.

Με την ορμή της μεγάλης μπάντας, οι Whitesnake καθηλώνουν το κοινό με τα “Slip of the Tongue”, Slide It In" και “Judgement Day”, επιβεβαιώνοντας την αρχηγική headline θέση τους στο φεστιβάλ. Οι δυο κιθαρίστες, με πρώτο τον star τον Steve Vai, σαρώνουν, αλλά στην ουσία για κάτι παλαιότερους σαν εμένα, αλλοιώνουν την blues rock υφή των κλασικών τραγουδιών του συγκροτήματος. Για να είμαι όμως δίκαιος, το μεγαλύτερο μέρος του track list του 2πλού cd (κυκλοφόρησε και σε έκδοση 2CD/DVD), βασίζεται στα 3 τελευταία άλμπουμ τους που ο ήχος τους είχε «αμερικανοποιηθεί».

Για να επιστρέψω στα track list, τα κλασικά «Fool for Your Loving", "Here I Go Again"και "Ain't No Love in the Heart of the City" κλέβουν την παράσταση με τη φωνή του DC να είναι σε καλή κατάσταση (καμία σχέση με την πρόσφατη κατάστασή του που ΔΕΝ ακουγόταν). Δεν ξέρω τους λόγους που η εμφάνισή τους δεν κυκλοφόρησε τότε που ακόμα ήταν εμπορικά δυνατοί και βγήκε 21 χρόνια(!) μετά αλλά το Live at Donington 1990 (Νο 81 Μ.Βρετανία)είναι ένα πολύ καλό live δείγμα των Whitesnake εκείνης της περιόδου και αν το αποκτήσετε, προτιμήστε την έκδοση 2cd/dvd.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

3/8/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου