ROCK IMPERIUM 2022 – CARTAGENA SPAIN Ημέρα Δεύτερη – 25/06/2022 SCORPIONS, EUROPE, DORO, JORN.


 Έχοντας απολαύσει την πρώτη μέρα του festival με Avantasia, Amorphis, Rhapsody Of Fire όπως θα διαβάσατε και στο προηγούμενο άρθρο (διαβάστε εδώ), βρισκόμαστε και σήμερα από νωρίς στην είσοδο του Rock Imperium για την δεύτερη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ η οποία προσέλκυσε σύμφωνα με τους Ισπανους διοργανωτές περίπου 20.000 θεατές.  Η ατυχία της σημερινής ημέρας ήταν η ακύρωση της συναυλίας των Whitesnake  όταν γύρω στις 17:30 διαβάσαμε στις οθόνες της σκηνής ότι ο Tommy Aldritch δε θα μπορούσε να παίξει λόγω θεμάτων υγείας. Αντι αυτών οι Europe θα έπαιζαν full set για να καλύψουν το κενό, ενώ ο διοργανωτής 24 ώρες αργότερα  έδωσε επιστροφή 10 ευρώ σε όλους τους κατόχους των εισιτηρίων  σε μορφή voucher για το Rock Imperium του 2023 με Headliners τους Deep Purple.
Η αρχή έγινε γύρω στις 14:30 με τους Celtian οι οποίοι για μισή ώρα συνδύασαν hard rock και κέλτικο ήχο και κέρδισαν τις εντυπώσεις των 2.000 θεατών. Λίγο μετά το τέλος των Celtian στρεφόμαστε προς την Imperium Stage. Εκεί θα παρακολουθήσουμε την 30 λεπτη εμφάνιση του Blaze Bayley που θα μας ταξιδέψει στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα  στην τριετία 1995-1998. Η εμφάνιση του ικανοποιητική και τα τραγούδια που ακούσαμε ήταν τα Lord of the Flies, Judgement of Heaven,Virus,The Clansman, Man on the Edge,Futureal . Η ώρα είναι 17:00 και λόγω του ότι είναι Σάββατο ο κόσμος αρχίζει και γεμίζει σιγά σιγά το χώρο με τους θεατές να είναι γύρω στις 8.000. Για την επόμενη ώρα θα παίξουν οι Ισπανοί 91suite  με A.O.R. ήχο, κάτι μεταξύ Surviror και Crazy Lixx παρουσιάζουν γύρω στα 10 κομμάτια της δισκογραφίας του. Για τους οπαδούς του ήχου, αξίζει να τους ακούσετε.
 Όσοι τον έχετε ακούσει η φωνή του θυμίζει κάτι μεταξύ David Coverdale και Ronnie J. Dio έχοντας μεγάλη προσωπική δισκογραφία και δεκάδες συμμετοχές.  Ερχόμενος από την Νορβηγία ο 54 ετών πλέον Jorn Lande, έχει καινούριο δίσκο με τιτλο Over the Horizon Radar και ξεκινάει το setlist  με το ομότιτλο κομμάτι .Το group του αποτελείται από 2 κιθαρες, μπάσο ενώ είναι μαζί του είναι οι Alessandro del Vecchio (Frontiers) στα πλήκρα και ο Francesco Jovino (Primal Fear, Hardline) στα drums. Ο ήχος του πολύ δυνατός , δεμένος ενώ η φωνή του σε παρασύρει. Για τα επόμενα 45 λεπτά έγινε της διασκευής και όλοι το διασκεδάσαμε. Ακούσαμε τα Mob Rules, Too Scared to Run ενώ θα μας αποχαιρετήσει με το Rainbow in the Dark  που ταιριάζει γάντι στη φωνή του γνωρίζοντας την αποθέωση του ισπανικού κοινού.
Είχα σχετική ανυπομονησία για την επόμενη καλλιτέχνιδα μιας και την έχω ακούσει εκατοντάδες φορές αλλά σήμερα θα την έβλεπα για πρώτη φορά. Doro Pesch λοιπόν η οποία στα 65 της ξεκινάει με τρελά γκάζια στο I rule the ruins και  Burning the Witches. Μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση με όλα τα hits στην οποία οι κιθάρες ακούγονταν, στα αυτιά μου τουλάχιστον, πιο heavy από πότε. Raise your fist in the air – Fur Immer All we are με το απαραίτητο sing along  και All for metal θα ξεσηκώσουν 15.000 θεατές κάθε ηλικίας προετοιμάζοντας την διάθεση μας για το επόμενο supergroup.

Όπως μας υποσχέθηκαν οι διοργανωτές οι Europe εμφανίστηκαν για ένα best of setlist από τις 20:00 έως και τις 21:30. Το ταξίδι ξεκινάει με το Walk the Earth ενώ αμέσως μετά οι πρώτες νότες του  Rock The Night μας δίνουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε  για να ανεβάσουμε στροφές. Joey Tempest ,John Levén ,Mic Michaeli , Ian Hauglandown και φυσικά John Norum είναι όλοι εκεί.  Το κοινό χειροκροτεί, φωνάζει,  ζει το κάθε δευτερόλεπτο της εμφάνισης τους, ενώ ο Joey Tempest φεύγει για λίγο από την σκηνή που  έπαιζαν, για να καλησπερίσει το ισπανικο κοινό  που  περιμένει μπροστά από την Estra Levante Stage την ώρα που οι τεχνικοί των Scorpions έστηναν τα σκηνικα. Μια θριαμβευτική εμφάνιση από τους Europe ενώ έκαναν ένα πέρασμα από το  Here i go again των Whitesnake για να καταλήξουν στα Superstitious , Cherokee και Final Countdown όπου θα  πέσει η αυλαία μιας θριαμβευτικής απολαυστικής hard rock εμφάνισης.
Walk the Earth,Rock the Night,Scream of Anger,Carrie,Firebox,Last Look at Eden,Sign of the Times,Hole in My Pocket,Let the Good Times Rock,War of Kings,Heart of Stone,Open Your Heart,Wasted Time,Ready or Not,Superstitious (with "Here I Go Again" snippet) ,CherokeeThe Final Countdown.



Η αυτοκρατορία αντιστέκεται….και στα live. Έχοντας κυκλοφορήσει το εξαιρετικό Rock Believer λίγους μήνες νωρίτερα οι Scorpions, το έχουν ακόμα. Οι 74 χρονοι πλέον Schenker,Meine,ο 67 Jabs και οι νεότεροι Mikkey Dee και Pawel Maciwoda δίνουν μια αξιοπρεπέστατη  εμφάνιση, όμοια με αυτή που απολαύσαμε στην Αθήνα 4 χρόνια νωρίτερα, και τσιμπουν με το κεντρί τους 20.000 θεατές. Τα λόγια είναι περιττά για τον Rudolf ο οποίος οργώνει την σκηνή με την Flying V του, ακριβώς όπως τον ξέρουμε όλα αυτά τα χρόνια,ενώ η φωνή του Meine καθαρή και μετρημένη όσο πρέπει για να κρατάει δυνάμεις. Τo Rock Believer είχε την τιμητική του με το εναρκτήριο Gas In the Tank, ενώ το ομότιτλο Rock Believer έχει πλέον μπει στις καρδιές των φανατικών οπαδών τους. Ένα μαγευτικό show με εξαιρετικά σκηνικά, video wall, εκρηκτικό ήχο και 5 σκορπιούς να χαμογελούν σαν μικρά παιδιά, ολοκληρώνεται μετά από περίπου 100 λεπτά.

Setlist
Gas in the Tank,Make It Real,The Zoo,Coast to Coast,Seventh Sun,Peacemaker,Bad Boys Running Wild,Delicate Dance,Send Me an Angel,Wind of Change,Tease Me Please Me,Rock Believer,Drum Solo,Blackout,Big City Nights,Encore: Still Loving You, Rock You Like a Hurricane

ΚΕΙΜΕΝΟ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ GK

13/7/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου