NEWS OF THE WORLD (22/7/22)


• Μετά την παρουσίαση του στο SXSW Film Festival του Austin, το ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τη ζωή και την καριέρα του Ronnie James Dio, "Dio: Dreamers Never Die", θα παιχτεί και σε άλλα φεστιβάλ, με προοπτική να βγεις τους Αμερικάνικους κινηματογράφους στο τέλος του καλοκαιριού και να ακολουθήσει η Ευρώπη.
• Σύμφωνα με ανάρτησή του στα social media, ο Atlantis FM (που πλέον μετά από 31 χρόνια στα FM εκπέμπει μόνο διαδικτυακά) αποφάσισε να κάνει αποκλείσει τον Bruce Dickinson και να μην παίζει τα τραγούδια του αλλά κι αυτά των Iron Maiden στα οποία τραγουδάει , επειδή όπως αναφέρει η ανακοίνωση "προσέβαλλε όλους τους Έλληνες με τους χαρακτηρισμούς που έκανε". Κι ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί μέχρι να ζητήσει συγνώμη. Τα μόνα τραγολύδια των Iron Maiden που θα παίζει θα είναι αυτά με τη φωνή των Paul DiAnno και Blaze Bayley. O Atlantis FM από τα μέσα του 2021 πουλήθηκε στον επιχειρηματία Παναγιώτη Κωστάκη κι έκτοτε παίζει μόνο διαδικτυακά. Αρκεί να μην πάρουν αυτή την απόφαση οι Rock FM και Red και αποκλείσουν κι αυτοί τα τραγούδια των Iron Maiden από το πρόγραμμά τους γιατί μια τέτοια απόφαση θα ήταν καταστροφική……..
• Δείτε το video για το καινούργιο τραγούδι των Ugly Kid Joe, το οποίο είναι πολύ καλό! Το τραγούδι είναι το "Kill The Pain" και περιλαμβάνεται στο καινούργιο άλμπουμ τους Rad Wings Of Destiny που θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου.


• Σε πολύ πρόσφατη συνέντευξη με τον Brent Porche του WMMR, ο κιθαρίστας των Aerosmith Joe Perry, μίλησε για τα σχέδια περιοδείας του συγκροτήματος για τον εορτασμό της 50ής επετείου τους. "Πιστεύω ότι η συναυλία μας στο Fenway της Βοστώνης τον Σεπτέμβριο, θα είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια μας. Για τη συνέχεια δεν έχουμε αποφασίσει τι θα κάνουμε αλλά θα ήθελα να παίξω σε μέρη που δεν έχουμε παίξει τα τελευταία χρόνιασε 30 χρόνια. Ας προγραμματίσουμε την περιοδεία και μετά θα δούμε που θα παίξουμε. Παράλληλα, ο Perry είπε ότι δουλεύουν για την κυκλοφορία ενός box set που θα περιέχει και dvd. "Στα πρώτα 30 χρόνια της καριέρας μας, η εύρεση video είναι πολύ δύσκολη. Σήμερα όλοι έχουμε κινητό που βιντεοσκοπεί και υπάρχουν δεκάδες αν όχι δεκάδες, εκατοντάδες video από τις συναυλίες μας. Έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα για τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά τι γίνεται παλαιότερα! Έχουμε γυρίσει πολλά Video για την προώθηση των τραγουδιών μας αλλά ψάχνουμε να βρούμε όσο το δυνατόν τα παλαιότερα. Πριν 30 και 40 χρόνια απαγορεύαμε αυστηρά την είσοδο με κάμερα και τώρα δεν μπορούμε να βρούμε υλικό, γιατί εμείς οι ίδιοι απαγορεύσαμε την είσοδο ατόμων με κάμερα!!!! Προσωπικά άρχισα να παίρνω κάμερα μαζί μου απ΄όταν παίξαμε στο Silverdome του Detroit [1976], μπροστά σε 80.000 άτομα. Θυμάμαι ΄τι είχα δώσει σε κάποιον τη φωτογραφική μηχανή μου για να μας φωτογραφήσει από την κερκίδα κι όταν τις εστίασα και έφερα τον φακό αρκετά κοντά, δεν μπορούσα να καταλάβεις ποιος έπαιζε. Ελπίζω να έχουμε υλικό από τους fans που μας τράβηξαν video ή φωτογραφίες».

• Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών η ηθοποιός Βούλα Χαριλάου που έπαιξε κυρίως σε δραματικές ταινίες, όπως στο ψυχολογικό δράμα "Ο Εφιάλτης", το 1961. Την είχαν χαρακτηρίσει σαν την Vivian Lee της Ελλάδας και τα τελευταία χρόνια ζούσε με τις αναμνήσεις της και θαύμαζε όλους τους νέους ηθοποιούς. Ήταν παντρεμένη και είχε 2 παιδιά. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1932 και είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη για ένα χρόνο, πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο και πήρε την άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Όπως διαβάσατε πιο πάνω, η σημαντικότερη δραματική εμφάνισής της ήταν στο ψυχολογικό θρίλερ, noir τρόμου βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή και σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου,«Εφιάλτης»(1961) που  από τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου, η οποία όμως δεν προβάλλεται από τα κανάλια. Άλλες ταινίες στις οποίες συμμετείχε ήταν οι Αδίστακτοι (1965), Μάνα κάνε κουράγιο (1962), Ήρθες αργά (1961), Χωρίς μητέρα (1961), Άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω (1960), Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960), Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959), Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959), 4 νύφες 1 γαμπρός (1958), Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956) και Χωρίς μητέρα (1961).
• Καινούργιο lyric video έχουν οι Stryper. Πρόκειται για το τραγούδι τους "Rise To The Call" που θα κυκλοφορήσει με το καινούργιο άλμπουμ τους μέσα στο χρόνο.
• Έφυγε από τη ζωή εξ αιτίας επιπλοκών του COVID, ο παραγωγός και μηχανικός ήχου Michael James Jackson, που τη δεκαετία του 80 συνεργάστηκε με τους Kiss στα άλμπουμ τους Killers, Creatures of the Night, Lick It Up και Animalize. Είχε ακόμα δουλέψει με τους Armored Saint στο άλμπουμ τους March of the Saint και με τους L.A. Guns στο Hollywood Vampires.

• Ποτέ δεν ξέρεις. Δύο από τα εν ζωή μέλη των Pantera, ο τραγουδιστής Phil Anselmo κι ο μπασίστας Rex Brown, επανασυνδέονται για μια περιοδεία στην Αμερική το 2023 και μαζί τους οι Charlie Benante ντράμερ των Anthrax κι ο κιθαρίστας Zakk Wylde. Αν παίξουν κι Ευρώπη, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που θα τους δει!

• Το "Hey You" είναι το πρώτο video single που παρουσίασαν οι Disturbed από το επερχόμενο καινούργιο άλμπουμ τους.

• Joe Satriani ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τους Peter Frampton, Steve Morse και Steve Lukather σαν G4 Experience. Οι 4 κιθαρίστες, θα δώσουν σειρά εμφανίσεων τον Ιανουάριο του 2023 στο Hilton Lake Las Vegas Resort & Spa του Las Vegas.
• Σε 5 1/2/χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο πρώην κιθαρίστας των Manowar, Karl Logan για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.
• Ύστερα από 33 χρόνια απουσίας, επανακυκλοφορεί στις 15 Σεπτεμβρίου το ιστορικό αμερικάνικο μουσικό περιοδικό Creem (σ.σ. με 2 e) με όλες τις κλασικές στήλες του παρελθόντος. Η καινούργια έκδοση του περιοδικού θα καλύπτει όλες τις μουσικές γενιές, νέους καλλιτέχνες, τους παλιούς κλασικούς και έχει υπογράψει συνεργασία με φωτογράφους και δημοσιογράφους, όλοι ονόματα στο χώρο τους. Στην Ελλάδα ελπίζουμε να το δούμε στα σημεία πώλησης ξένου τύπου.

• Δεν πρόλαβε να αποχωρήσει από το συγκρότημα του Alice Cooper και η Nita Strauss εμφανίστηκε στην εκπομπή "Jimmy Kimmel Live!", συνοδεύοντας την Demi Lovato, του οποίου είναι πλέον μόνιμο μέλος.





 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου