BRUCE WILLS: Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

 

Γεννημένος το 1955 στο Idar-Oberstein της, τότε Δ.Γερμανίας, ο Bruce Willis επέστρεψε με τον στρατιωτικό πατέρα του στην Αμερική σπουδάζοντας υποκριτική. Έγινε γνωστός και στη χώρα μας από την τηλεοπτική σειρά  Moonlighting (1985–1989) κι εκτόξευσε την καριέρα του υποδυόμενος τον σκληροτράχηλο αστυνομικό John McClane στη σειρά ταινιώνDie Hard  (1988–2013). Παράλληλα εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες με σημαντικότερες τις Look Who's Talking, Hudson Hawk , The Last Boy Scout,  Pulp Fiction, 12 Monkeys,  The Fifth Element, Armageddon, Unbreakable και δεκάδες άλλες. Το 1986 κι ενώ η καριέρα του αρχίζει να βρίσκεται σε άνοδο (έπαιζε στη σειρά Moonlighting), υπογράφει συμβόλαιο με τη Motown Records και τον Ιανουάριο κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ του με τίτλο The Return of Bruno όπου τα μισά τουλάχιστον τραγούδια είναι διασκευές rhythm and blues και soul παλαιότερων επιτυχιών. Το άλμπουμ γνώρισε αναπάντεχη επιτυχία, σταματώντας στο Νο14 της Αμερικής και στο Νο4 της Μ.Βρετανίας! Μαζί του καλεσμένοι ήταν οι  Booker T. Jones,The Pointer Sisters και Temptations!
Πρώτο single ήταν το "Respect Yourself", ντουέτο με την June Pointerκαι φωνητικά από τις Pointer Sisters, που έγινε μεγάλη επιτυχία (Νο5Αμερική, Νο7 Μ.Βρετανία). Ο δίσκος έβγαλε και άλλες δύο μικρότερες επιτυχίες, τα "Young Blood" και "Under the Boardwalk" το οποίο απέτυχε Εμπορικά στην Αμερική, αλλά στην Μ.Βρετανία σταμάτησε στο Νο2 του chart!!! To πνεύμα του άλμπουμ ήταν rhythm and blues, το οποίο όλως περιέργως ο Willis το είχε «πιάσει» και καθώς η παραγωγή του ήταν πολύ καλή και η ποιότητα παιξίματος επίσης καλή, ο δίσκος γνώρισε την επιτυχία που του άξιζε. Αξίζει να αναφερθεί ότι παραγωγός του δίσκου ήταν ο Πρόεδρος της Fox Music, Robert Kraft που έχει  επιμεληθεί τη μουσική σε περισσότερες από 300 ταινίες της Fox!


 Δύο χρόνια αργότερα, το 1987 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο If It Don't Kill You, It Just Makes You Stronger και πάλι από τηνMotown Records, στο ίδιο ύφος με το προηγούμενο και με πρώτο single το "Save the Last Dance for Me", διασκευή στην παλιά επιτυχία των Drifters. O τίτλος προέρχεται από ένα απόφθεγμα του Nietzsche. Το άλμπουμ δεν έκανε την επιτυχία του προηγούμενου και ο Willis εγκατέλειψε την τραγουδιστική καριέρα του, ασχολούμενος μόνο με τον κινηματογράφο.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
The Return of Bruno (1987)

Α.Ρ

18/7/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου