ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑ


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, που έγινε πολύ αγαπητή στο κοινό από τη συμμετοχή της στη σειρά «Δύο Ξένοι», υποδυόμενη την Ντένη Μαρκορά. Είχε γεννηθεί το 1938 στη Σάμο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη σπουδαία ηθοποιό Μαίρη Αρώνη.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965 και τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 άρχισε να συμμετέχει σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Συμβολαιογράφος», «Οι φρουροί της Αρκαδίας», «Κίτρινος φάκελος», «Το μινόρε της Αυγής», «Φρουτοπία»,»Χρυσά Κορίτσια», «Ο θησαυρός της Αγγελίνας «Η αλεπού και ο μπούφος» «Τρεις Χάριτες»,«Δις Εξαμαρτείν»,«Σόι μας» κ.α.

Από τις πιο σημαντικές εμφανίσεις της στο θέατρο ήταν στην παράσταση «Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας» που αφορούσε στη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου. Η Ντίνα Κώνστα είχε βάλει υποψηφιότητα με τον Συνασπισμό στις Ευρωεκλογές του 1999, στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και στις βουλευτικές εκλογές του 2004. Τα τελευταία χρόνιαα υπέφερε από άνοια και ζούσε σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. 

Α.Ρ.
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου