NEWS OF THE WORLD (17/6/22)

  


 • Κι αυτή την εβδομάδα είχαμε αρκετές αναγγελίες θανάτων. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ο Joel Whitburn, που επί χρόνια κατέγραφε τα charts του περιοδικού Billboard και εξέδιδε βιβλία που ήταν η βάση δεδομένων στην καταγραφή των μουσικών επιτυχιών. Ο Whitburn είχε ιδρύσει το 1970 την εκδοτική εταιρεία Record Research, που εξέδιδεετα βιβλία του που απευθυνόντουσαν σε δημοσιογράφους, συλλέκτες αλλά και για κοινό που ενδιαφερόταν για τα charts,μια πραγματική μανία που είχε κυριεύσει Ευρώπη και Αμερική τις δεκαετίες 70 και 80. Τα βιβλία του Whitburn συγκέντρωσαν τα charts διαφόρων μουσικών ειδών,pop, R&B, country, blues, danceι κ.α., ακόμα και εποχιακά (δίσκοι των Χριστουγέννων). Ο Whitburn σε 50 χρόνια κυκλοφόρησες σχεδόν 300 βιβλία.
    • Έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός Μιχάλης Μαρματάκης, στιχουργός που βρισκόταν πίσω από πολλά τραγούδια των “Τερμιτών” και στενός συνεργάτης του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο εκδότης Νικόλαος Δεληγιώργης που τις δεκαετίες 70 και 80 είχε κυκλοφορήσει τα περιοδικά «Μανίνα», «Δυναμικό Αγόρι», Τρουένο, Γκολ, Πάττυ και Βαβούρα.
•  Κι άλλο supergroup εν όψει. Αυτή τη φορά, είναι οι Generation Radio (πρώην Rise Above) που αποτελούνται από τους Jay DeMarcus (Πλήκτρα, τραγούδι πρώην Rascal Flatts), Jason Scheff (μπάσο για 30 χρόνια μέλος των Chicago), Deen Castronovo (τραγούδι, ντραμς, πρώην Journey) και τους 2 κιθαρίστες Chris Rodriguez και Tom Yankton. Το άλμπουμ τους τιτλοφορείται Generation Radio και θα κυκλοφορήσει στις 5 Αυγούστου με πρώτο video single το "Why Are You Calling Me Now?".
• Υποβλήθηκε σε εγχείρηση στον αυχένα ο Οzzy Osbourne με την ελπίδα να τον βοηθήσει να αποκαταστήσει το περπάτημά του που τον τελευταίο χρόνο είχε γίνει ιδιαίτερα προβληματικό. Πάντως η εγχείρηση δεν ήταν ρουτίνας και τα αποτελέσματά της αναμένονται με την πάροδο των ημερών. Για την ώρα, ο Ozzy ανακοίνωσε ότι η εγχείρηση πέτυχε κι αναρρώνει από το σπίτι του.
• Μάχη με τον καρκίνο δίνει ο πρώην κιθαρίστα των W.A.S.P., Chris Holmes που συμπλήρωσε 7 εβδομάδες ακτινοβολιών για να σταματήσει τον καρκίνο στο λάρυγγα και στον λαιμό.
• Μια βαριά δήλωση έκανε ο Bruce Dickinson πριν λίγες ημέρες»: Όταν φθάσει η στιγμή που δεν θα μπορώ να τραγουδήσω, οι Iron Maiden θα πρέπει να με αντικαταστήσουν».


•    Να μια προσπάθεια που θα έπρεπε να είχε γίνει από εμάς. Ο οπαδός των Iron Maiden, Jordán Robles ξεκίνησε καμπάνια, μαζεύοντας υπογραφές για να αντικατασταθεί το τραγούδι "Sign of the Cross" από την τρέχουσα περιοδεία των Iron Maiden με το "Alexander the Great"! Μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς στον παρακάτω σύνδεσμο.
• Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο Robert Plant εξήγησε γιατί απέρριψε την πρόταση για μια cameo εμφάνιση (σύντομη) σε ένα επεισόδιο της σειράς Games of Thrones. «Δεν είχε αποφασιστεί τι ρόλο θα έπαιζα, θα ήταν μικρός, απλά θα πέρναγα από την κάμερα. Αρνήθηκα γιατί δεν ήθελα να τυποποιηθώ σε ρόλους με το σχετικό πολιτισμό. Αρκετά προβλήματα δημιούργησα στην Ισλανδία με το ‘Immigrant Song’, ας μην παίξω σε ένα σήριαλ με χειμώνα, και πολεμιστές της εποχής. (σ.σ οι στίχοι του ‘Immigrant Song’ μιλούν για τη σκανδιναβική μυθολογία και την Valhalla, τη μυθική τοποθεσία που πηγαίνουν οι γενναίοι πολεμιστές όταν πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της μάχης. Γράφτηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συγκροτήματος στην Ισλανδία. 

  • Στη μεγάλη συναυλία tribute που ετοιμάζεται στη μνήμη του ντράμερ των Foo Fighters, Taylor Hawkins έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Geddy Lee, Alex Lifeson,Krist Novoselic, John Paul Jones, Pink, Nancy Wilson, Nile Rodgers Nikki Sixx, Miley Cyrus, Roger Taylor, Joshua Homme, Joan Jett, Brian May, Mark Ronson, Alanis Morissette, Gene Simmons, Chad Smith, Wolfgang Van Halen κ.α. Η συναυλία θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου στο Wembley Arena του Λονδίνου.
• Ένα λάθος συγχρονισμού του ντράμερ των KISS, Eric Singer, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του συγκροτήματος στην Αμβέρσα του Βελγίου, επανέφερε το θέμα ότι οι KISS χρησιμοποιούν προηχογραφημένα κομμάτια κατά τις εμφανίσεις τους. Αρκετοί θαυμαστές των KISS που παρακολούθησαν το σόου του γκρουπ στις 6 Ιουνίου στο Sportpaleis μοιράστηκαν βίντεο με τους KISS να ξεκινούν το σετ με το “Detroit Rock City”, το κλασικό τραγούδι που έχει λειτουργήσει σταθερά ως το άνοιγμα για τις ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια. Στο τέλος του κομματιού, ο Singer, ο οποίος παίζει με τους KISS από το 1991, προφανώς «ξεχνά να ξεκουραστεί για ένα μέτρο», αντί να συνεχίσει να παίζει το standard beat για δύο επιπλέον μέτρα, μετά συνειδητοποιεί ότι τα μπερδεύει και ξεκινά το drumroll που σημαίνει ότι το φωνητικό μέρος  του Paul Stanley δεν είναι συγχρονισμένο με αυτό που παίζει στην πραγματικότητα η μπάντα».

• Το ζήσαμε κι αυτό! Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία, αποχωρώντας πρόσφατα από τη Συνθήκη Σένγκεν έχουν διαφορετικές προϋποθέσεις εισόδου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ενιαία πολιτική για τη visa εργασίας επίσης δεν ισχύει για τις χώρες αυτές.Προκειμένου να έρθουν απρόσκοπτα στην Ελλάδα τόσο οι Iron Maiden οσο και άλλα συγκροτήματα - καλλιτέχνες από τις συγκεκριμένες χώρες βλ. Judas Priest, Muse κ.ά.. ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έλαβε την απόφαση απαλλαγής από την υποχρέωση χορήγησης θεώρησης Σένγκεν για εργασία, όσον αφορά τους πνευματικούς δημιουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου, τους καλλιτεχνικούς συντελεστές και το προσωπικό οπτικοακουστικών έργων που τους συνοδεύει. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο προς τις διπλωματικές και προξενικές αρχές της χώρας και αντίστοιχη ενημέρωση του Εγχειριδίου του Κώδικα Θεωρήσεων (Παράρτημα 5), οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι πνευματικοί δημιουργοί καθώς και οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και το προσωπικό οπτικοακουστικών έργων που τους συνοδεύουν, οι οποίοι θα εισέρχονται στη χώρα μας για μία παράσταση, συναυλία ή τηλεοπτική εμφάνιση απαλλάσσονται από την υποχρέωση χορήγησης θεώρησης Schengen για εργασία μέχρι 31.12.2022. Προϋπόθεση είναι να μην υφίσταται εξαρτημένη εργασία στην Ελλάδα, η αμοιβή τους να μην παρέχεται στην Ελλάδα και να είναι ασφαλισμένοι για εργατικό ατύχημα στην Ελλάδα. H ρύθμιση θα επανεξεταστεί με τη λήξη του τρέχοντος έτους σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαιότητας. Υπάρχει λόγος που ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέδωσε τη συγκεκριμένη εγκύκλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες το μέλος της κυβέρνησης προέβη σε αυτή την κίνηση προκειμένου να μπορέσουν οι Iron Maiden να πραγματοποιήσουν απρόσκοπτα τη συναυλία το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
•  Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ακούστε (προσοχή είναι μόνο ηχητικό) ολόκληρη τη συναυλία των Bauhaus στο Release Festival στις 8 Ιουνίου 2022 και, κυρίως, να ακούσετε τις διαρκείς παρατηρήσεις του Murphyπρος τον ηχολήπτη του. Οι χρόνοι που ακούγονται οι παρατηρήσεις είναι σημειωμένοι!



 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου