MELIDIAN-LOST IN THE WILD(1989): ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ

Τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του 80, λίγο πριν την λαίλαπα του grunge, ξεπετάχτηκαν δεκάδες συγκροτήματα που έπαιζαν melodic rock/A.O.R. Για να είμαστε ειλικρινείς, ΔΕΝ ήταν όλα πρώτης κατηγορίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν άξιζαν ένα καλό άκουσμα. Ένα από αυτά ήταν οι Αμερικάνοι Melidian, που το 1989 κυκλοφόρησαν το μοναδικό άλμπουμ τους με τίτλο Lost in the Wild, που πέρασε απαρατήρητο. Το 5μελές συγκρότημα έφτιαξε ένα ήχο κοντά στα «θέλω» της εποχής, αλλά όπως έχω γράψει και παλαιότερα, δεν είναι δυνατόν να κάνουν ΟΛΟΙ επιτυχία.
Το άλμπουμ ξεκινά με ένα δυνατό κομμάτι, το "Ready to Rock"που αφήνει καλές εντυπώσεις και με διαφορά είναι το καλύτερο του δίσκου όπως και το «Living under the Gun” που ακολουθεί. Κλασική συνταγή, με την κιθάρα και τη φωνή σε πρώτο πλάνο, σφιχτό rhythm section ( μπάσο/ντραμς) και τα πλήκτρα να ντύνουν όλα τα κενά, γλυκαίνοντας τον ήχο τους. Δεκτές, τσιρίδες και διφωνίες! Και σε όλα αυτά, η δουλειά του κιθαρίστα Jayson Lane, να ξεχωρίζει, αν και νομίζω ότι η θαμπή φωνή του Chris Cade, αδικεί τα τραγούδια. Προσέξτε, το “Fire up the Heart” πόσο αδικείται αλλά και την μπαλάντα “Sleepless Night” που με άλλη φωνή, θα ξεχώριζε. Στο ίδιο ύφος κυλά και η Β! πλευρά, που τα 4 τραγούδια της, χωρίς να είναι κάτι ξεχωριστό, στέκουν. Το άλμπουμ κλείνει με το mid tempo “Broken Toys”, αφήνοντας συνολικά μια καλή γεύση.  Σίγουρα οι Melidian δεν διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας αλλά ούτε και ιδιαίτερης παρουσίας. Νομίζω ότι οι φίλοι του melodic/A.O.R., θα βρουν το Lost in the Wild αρκετά ενδιαφέρον, με προεξέχοντα τα  "Ready to Rock",  «Living under the Gun” και “Sleepless Night”(για αυτό το τελευταίο, επιμένω ότι το έθαψε η φωνή του τραγουδιστή). Εξ ‘άλλου, η αναβροχιά σε καλές νέες κυκλοφορίες για το είδος, έχει σπρώξει, εδώ και χρόνια, το κοινό αυτού του είδους, σε παλαιότερες κυκλοφορίες, όπως η συγκεκριμένη, με αποτέλεσμα μερικές φορές, να υπερβάλουν για την ποιότητά τους.

 
TRIVIA
Οι Chris Cade τραγούδι και Dave Clark Howell μπάσο, ήταν μέλη των Νεουορκέζων Hellion (καμία σχέση με τους γνωστούς Hellion της Ann Boleyn) και είχαν ηχογραφήσει το άλμπουμ Dangerous Maneuvers (1984).

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου