ΓΕΜΑΤΗ ΘΛΙΨΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ: ΠΕΘΑΝΑΝ Ο ΝΤΡΑΜΕΡ ΤΩΝ YES, ALAN WHITE, O ANDY FLETCHER ΤΩΝ DEPECHE MODE ΚΙ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ RAY LIOTTA


 Μόλις χθες, ο Rockmachine.gr έγραφε στη στήλη News of the World ότι ο Allan White δεν θα παρακολουθήσει την περιοδεία των Yes λόγω προβλήματος υγείας. Την ίδια ημέρα το βράδυ ανακοινώθηκε ότι ο 72χρονος ντράμερ πέθανε μετά από σύντομη ασθένεια, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Εκτός από τη μεγάλη καριέρα που είχε σαν μέλος των Yes, o Alan  White είχε παίξει με τους John Lennon, George Harrison, Ginger Baker’s Air Force και Joe Cocker, ενώ το 2016 είχε κάνει εγχείρηση στην πλάτη του. Ο White περιγράφει πως ο John Lennon τον πήρε τηλέφωνο. «Είχε παρακολουθήσει μαζί με την Yoko Ono μια συναυλία των Yes στο Λονδίνο και το επόμενο βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο σπίτι μου. Άκουσα μια φωνή να μου λέει: “Hello, this is John Lennon’”έλεγε στους The Seattle Times το 2021. “Σκέφτηκα ότι κάποιος φίλος μου έκανε πλάκα, έκλεισα το τηλέφωνο και συνέχισαν να κάνω ότι έκανε. Ευτυχώς, με ξανά πήρε και σκέφτηκα ότι μπορεί  πραγματικά να είναι ο John Lennon”. Κι ήταν! Σύντομα βρέθηκε μέλος της μπάντας που είχε μαζί με την Yoko Ono, τους Plastic Ono Band, όπου έπαιζαν οι Eric Clapton και Klaus Voormann. Ο Allan White έπαιξε στο single "Instant Karma!" και στο άλμπουμ Imagine όπως και στο All Things Must Pass του George Harrison. Η περιοδεία των YES για την 50η επέτειο του “Close To The Edge” που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο στην Αγγλία θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.
Πέθανε σε ηλικία 60 ετών, το συνιδρυτικό μέλος των Depeche Mode, Andy Fletcher χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες.
Η καταπληκτική ερμηνεία του στο Goodfellas χαρακτήρισε την κινηματογραφική πορεία του Ray Liotta «έφυγε» στον ύπνο του ενώ βρισκόταν στην Δομινικανή Δημοκρατία για τα γυρίσματα της ταινίας  «Dangerous Waters». H πρώτη σημαντική παρουσία του ήταν στην σειρά «Στην Εντατική», ενώ στο πλατύ κοινό έγινε με την ταινία «Άγριο Θηλυκό» (Something Wild, 1986), όπου έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.  Ήταν γνωστός για τους ρόλους που υποδυόταν στον κινηματογράφο, αλλά πρωταγωνίστησε στη σειρά «Black Bird», στην ιατρική σειρά «ER». και στη δραματική σειρά  «Shades of Blue» μαζί με την Τζένιφερ Λόπεζ.  
Η φωνή του στον πρωταγωνιστή του βιντεοπαιχνιδιού Grand Theft Auto: Vice City. Εκτός των προαναφερομένων, έπαιξε και στις ταινίες No Escape,  Field of Dreams, Killing Them Softly (2012),  The Place Beyond the Pines (2012),  The Iceman (2012)
Crossing Over (2019), Smokin’ Aces (2006), Identity (2003), Hannibal (2001) ,  John Q (2001),  Heartbreakers (2001), Blow (2000),Cop Land (1997) και Unforgettable (1996)
 
27/5/22

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου