ROCK INCIDENT 220: DOWNLOAD 2004 ΟΤΑΝ ΟΙ METALLICA ΕΠΑΙΞΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ LARS URLICH ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ DAVE LOMBARDO KAI JOEY JORDISON


 Η ιστορία που θα διαβάσετε στο σημερινό Rock Incident, φαίνεται σαν ένα απλά ενδιαφέρον γεγονός, τότε όμως αντιμετωπίστηκε, δικαιολογημένα, σαν μια πιθανή αλλαγή στη θέση του ντράμερ των Mettalica.
O χρόνος γυρνά μόνο 18 χρόνια πίσω όταν οι Metallica εμφανιζόντουσαν στο Download Festival 2004. Ήταν 6 Ιουνίου και το bill της ημέρας ήταν άκρως μεταλλικό και πολύ καλό. Πρώτο όνομα οι Metallica κι από κάτω Korn, Slipknot, Slayer, Machine Head, Soulfly, Ill Nino, Turbonergo και Breed 77 κι απλό κάτω ένα τεράστιο πλήθος 100.000 θεατών. Όμως όσοι βρισκόντουσαν στην VIP περιοχή, είχαν αντιληφθεί μια ένταση στο στρατόπεδο των Metallica, μια ένταση και μια φήμη που είχε να κάνει με τον Lars Ulrich που ΔΕΝ ήταν παρών!!!
«Πήδηξε από το ελικόπτερο καθώς προσγειωνόταν και εξαφανίστηκε μέσα στο πλήθος» λέει ένα στέλεχος της εταιρείας με όλη τη σοβαρότητα.  Άλλοι λένε ότι τα πίνει σε ένα bar κι άλλοι πιο ευφάνταστοι, αποχώρησε από το συγκρότημα! Μέσα σε αυτό τον καταιγισμό ανοησίας και υπερβολής, οι Metallica αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα αφού ο Urlich ήταν στο νοσοκομείο με κρίσεις άγχους και το συγκρότημα χρειαζόταν εδώ και τώρα έναν ντράμερ! Η ώρα είναι 22.00, ήδη έχει περάσει μια ώρα από την προγραμματισμένη εμφάνιση τους, οι Metallica βγαίνουν στη σκηνή κι ο James Hetfield ανακοινώνει την απουσία του Ulrich  και την αντικατάστασή του, αρχικά από τον ντράμερ των Slayer, Dave Lombardo κι από τον Joey Jordison των Slipknot (αποχώρησε από το συγκρότημα το 2013 και πέθανε το 2021). Οι διαφορές στο παίξιμο των 3 ντράμερ είναι αρκετά εμφανείς, με εντελώς διαφορετικό το χτύπημα του Urlich άλλη η ταχύτητα του Jordison κι άλλο το παίξιμο του o Lombardo (σ.σ. που είναι ένας από τους αγαπημένους ντράμερ). Στο Fade To Black υπήρξε και υποστήριξη από τον τεχνικό του Ulrich, Flemming Larsen, αλλά ποιός τα θυμάται όλα αυτά; O κόσμος, που πριν λίγο πέταγε μπουκάλια στη σκηνή λόγω της καθυστέρησης, ζούσε μια μοναδική συναυλία των Metallica χωρίς τον Urlich αλλά με τους  Jordison και Lombardo σε μια επίδειξη αλληλεγγύης μεταξύ των metal μουσικών. Τι είχε συμβεί όμως στον απόντα ιδρυτή των Metallica; «Είχαμε ένα βαρύ πρόγραμμα περιοδειών στην Ιαπωνία, την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία» δήλωσε αργότερα ο Ulrich. «Υπήρχαν και προσωπικά-οικογενειακά προβλήματα κι όλα μαζί μου δημιούργησαν ένα μεγάλο βάρος. Ακόμα και η παρουσία μου μέσα στο αεροπλάνο σε ύψος 41.000 ποδιών ήταν αβάσταχτη. Δεν είχα ποτέ κρίσεις άγχους ή οποιουδήποτε είδους κρίσεις στρες». To video είναι τραβηγμένο μέσα από τον κόσμο αλλά έχει καλό ήχο και η εικόνα του είναι καλή. Επίσης, δείτε το από την αρχή, με τον Hetfield να εξηγεί στον κόσμο την απουσία του Lars, ενώ είναι ολόκληρη η συναυλία! 



Το set list εκείνης της βραδιάς δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ποιος ντράμερ έπαιξε σε κάθε κομμάτι (σε παρένθεση).
  The Ecstasy of Gold
  Battery (Dave Lombardo)
  The Four Horsemen
( Dave Lombardo)
 For Whom the Bell Tolls
(Joey Jordison)
Creeping Death
(Joey Jordison)
Seek & Destroy
(Joey Jordison)
Fade to Black
(Flemming Larsen (Lars' Drum Tech))
Wherever I May Roam
(Joey Jordison)
Last Caress
( Joey Jordison)
Sad but True
( Joey Jordison)  
Nothing Else Matters
(Joey Jordison)
Enter Sandman
(Joey Jordison)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

4/5/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου