H.E.A.T. 7 ΜΑΙΟΥ 2022 GAGARIN: O ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

φωτό: Δημήτρης Μπάρμπας

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια από την πρώτη και τελευταία μέχρι τότε εμφάνιση των Σουηδών μάγων της μελωδίας στην Αθήνα στις 30/3/2019 στο Gagarin, η πολυαναμενόμενη τήρηση της υπόσχεσης των ιδίων για επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος, τελικά έγινε!!!!! Το ημερολόγιο έγραφε 7/5/2022 και ποιός θα το πίστευε άραγε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στις δύο εμφανίσεις τους, ο κόσμος μας δεν θα ήταν ο ίδιος; Εμφάνιση "πανδημίας", lockdowns, μάσκες, εμβόλια, πιστοποιητικά, συνεχής ματαιώσεις αλλά και μνήμες νωπές (και τί μνήμες Θεέ μου!) από το "τότε". Η ιστορία της πεποίθησης για εκρηκτική εμφάνιση επαναλήφθηκε με μερικές όμως διαφοροποιήσεις. Ας δούμε πιο αναλυτικά το χρονικό της συναυλίας.
  Όσοι βρεθήκαμε στο Gagarin αρκετά νωρίς διαπιστώσαμε πως η είσοδος στον κόσμο ξεκίνησε στις 20:00 ακριβώς. Αφού προμηθευτήκαμε άμεσα μπλουζάκια από το merchadise εισήλθαμε στον κυρίως χώρο του Gagarin περιμένοντας φίλους που θα ερχόντουσαν και φυσικά την έναρξη της συναυλίας. Στις 21:00 στην σκηνή εμφανίστηκαν οι Lazy Man's Load. Ένα σχήμα Ελληνικής προέλευσης και βαρυμεταλλικών καταβολών. Τα παιδιά για το στυλ που αντιπροσωπεύουν ήταν μια χαρά αλλά θεωρώ πως το μουσικό τους ύφος δεν κόλλαγε καθόλου με την γενική ατμόσφαιρα της συναυλίας αλλά και με τις απαιτήσεις του κοινού που ενδεχομένως να περίμενε ένα σχήμα ιδίας κοπής με τους headliners. Όλα καλά όμως! Σετ διάρκειας 45 λεπτών για τους Lazy Man's Load και μετά προσμονή για τους Σουηδούς, στις τάξεις των οποίων είχε επανέλθει ο Kenny Leckremo, ο πρώτος τραγουδιστής της μπάντας, αντικαθιστώντας τον Erik Grönwall ο οποίος έπρεπε όπως θυμόμαστε να αποχωρήσει λόγω θέματος υγείας που αντιμετώπιζε.

  Από τα ηχεία του χώρου ο Glen Frey με το The Heat Is On, τραγούδι που προλογίζει τους H. E. A. T. θα ακουστεί στις 22:20. Το συγκρότημα θα ορμήξει κυριολεκτικά στην σκηνή, έτοιμο να την κατασπαράξει μαζί και όλους εμάς. Στην τελική κάτι τέτοιο θα γίνει αφού μιλάμε για μία μπαντάρα με τρομερά τραγούδια, κέφι, μουσικότητα και ενέργεια. Το μόνο πράγμα που δεν θα απασφαλίζει εντελώς το χειρόφρενο θα είναι το θεματάκι ή μάλλον η Θεματάρα που θα έχει στον λαιμό του ο Kenny και που θα τον ταλαιπωρεί υπερβολικά σε όλο το σετ. Το παιδί παιδεύτηκε πραγματικά και ίσως στην αρχή να του πέρασε από το μυαλό να πει.. "Συγγνώμη, δεν μπορώ...". Υπολόγισε όμως δίχως τον ξενοδόχο δηλαδή το κοινό! Η αγάπη και η στήριξη από όλους μας, τραγουδώντας ένα ένα τα τραγούδια μαζί του, ιδρώνοντας και εμείς όπως και αυτός που έδινε κυριολεκτικά όλο του το είναι, ισχυροποιούσαν όλο και περισσότερο με το πέρασμα της ώρας τον δεσμό αγάπης συγκροτήματος και κοινού. Έτσι, με αυτοπεποίθηση ο Kenny συνέχισε μέχρι τέλους ευχαριστώντας θερμά όλους και δίνοντας την υπόσχεση της επιστροφής με πλήρη ιπποδύναμη. Τα τραγούδια που ακούστηκαν με σειρά ήταν :
1. One by One
2. Rock Your Body
3. Dangerous Ground
4. Emergency
5. Redefined
6. Late Night Lady
7. Come Clean
8. Drum Solo (Crash)
9. Back To The Rhythm (στο σημείο αυτό κάποιος από το κοινό έδωσε μία σημαία του Ισραήλ η οποία υψώθηκε στην σκηνή)
10. Straight For Your Heart
11. Guitar Solo
12. Beg Beg Beg
13. Cry
14. 1000 Miles
15. Living On The Run
16. Nationwide
17. A Shot At Redemption
  Η αποφώνηση, προς ευχάριστη αναπάντεχη έκπληξη, θα γίνει στις 23:40 με Sister Christian από Night Ranger μέσα από τα ηχεία του χώρου.
  Τί έμεινε από την βραδιά; Η αμφίδρομη σχέση αγάπης συγκροτήματος - κοινού! Καλή συναυλιακή συνέχεια σε όλους μας.

 Κείμενο /φωτό: ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου