ΓΙΑΤΙ ΟΙ W.A.S.P. ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ “ANIMAL (F*** LIKE A BEAST)

Για εμάς τους παλαιότερους, το "Animal (F**k Like a Beast)" ήταν το τραγούδι σήμα-κατατεθέν των W.A.S.P. που μόλις είχαν μπει στη ζωή μας. Το τραγούδι παιζόταν από τους ερασιτεχνικού τες σταθμούς των μεγάλων πόλεων στη χώρα μας (για την Ελληνική Ραδιοφωνία, ούτε λόγος), τα όποια metal clubs υπήρχαν και με τον τίτλο του να εξιτάρει ακόμα περισσότερο τους fans. Ας δούμε όμως την ιστορία του τραγουδιού που είναι σύνθεση του ηγέτη του συγκροτήματος Blackie Lawless κι αρχικά  προοριζόταν να είναι το πρώτο τραγούδι που θα άνοιγε το πρώτο άλμπουμ των  W.A.S.P.(1984). Το συγκρότημα είχε δεχτεί έντονη πίεση από το Parents Music Resource Center και ΔΕΝ συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ, προτιμώντας να το κυκλοφορήσουν σαν single και picture maxi single, ενώ το 1998 συμπεριλήφθηκε στην deluxe remastered έκδοση του cd. Η αλήθεια είναι ότι και η δισκογραφική εταιρεία τους Capitol Records ήταν αρνητική στο να το συμπεριλάβουν στο άλμπουμ, λόγω των προκλητικών στίχων του. Μάλιστα στην Ευρώπη σχεδίαζαν να κυκλοφορήσουν το μικρό δίσκο (single)σε μαύρη πλαστική σακούλα με αυτοκόλλητο που να αναγράφει ότι περιέχει προκλητικούς στίχους. Την τελευταία στιγμή η Capitol αποφάσισε να μην το κυκλοφορήσει και το συγκρότημα μόνο για την Ευρώπη υπέγραψε στη Music For Nations η οποία το κυκλοφόρησε με το αρχικό εξώφυλλο (φωτό). Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού Kerrang! σε άρθρο του εκδότη Dante Bonutto, η ιδέα των στίχων ήλθε στο μυαλό του Blackie Lawless όταν είδε μια φωτογραφία στο περιοδικό National Geographic Magazine με δύο λιοντάρια να ζευγαρώνουν. Όμως ο χρόνος αλλάζει τις σκέψεις μας και τις ιδέες μας.

Αν και το "Animal" παραμένει ένα από τα τραγούδια με την υπογραφή των W.A.S.P., δεν το έχουν παίξει ζωντανά από το 2006, με τον Lawless να βγάζει από το set list του συγκροτήματος αφού έγινε αναγεννημένος Χριστιανός και σε μια συνέντευξη του 2009 στο FVN.no της Νορβηγίας, ορκίστηκε να μην το ξαναπαίξει ποτέ. “
Δεν το έχουμε παίξει εδώ και πολλά χρόνια. Και αυτό λόγω της θρησκευτικής μου πίστης, είναι κάτι που δεν θέλω να παίξω πια, και δεν θα το ξαναπαίξω. Τι μπορώ να κάνω για να έχω θετική επιρροή; Οπότε κοιτάζω τι κάνω και προσπαθώ να δημιουργήσω το καλύτερο παράδειγμα που μπορώ. Δεν θέλω 13χρονα παιδιά να τραγουδούν αυτό το τραγούδι. Αν αυτό είναι κάτι που θέλουν να κάνουν αργότερα στη ζωή τους, είναι δική τους δουλειά. Αλλά, είναι θέμα πίστης και των θρησκευτικών αρχών που έχω».

Α.Ρ.

11/4/22

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου