ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ QUEEN+PAUL RODGERS ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ(2008)/Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ DEREK AND THE DOMINOES(1971)


Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συναυλία των Queen + Paul Rodgers που έδωσαν το 2008, στην Πλατεία Ελευθερίας του Κίεβου, μπροστά σε 350.000 θεατές. Η συναυλία κυκλοφόρησε και σε cd και dvd με τίτλο Live in Ukraine. Εκτός από τους  May, Taylor και Rodgers, στη σκηνή ήταν και οι Jamie Moses κιθάρα/φωνητικά, Danny Miranda μπάσο/φωνητικά και Spike Edney πλήκτρα/φωνητικά.

Την 6 Ιανουαρίου 1971 έγινε η πρώτη ,αι μοναδική τηλεςοπτικξή εμφάνιση των Derek and the Dominos όπου κιθάρα έπαιζε ο Eric Clapton.  Ήταν στην εκπομπή Johnny Cash Show, με παρουσιαστή το σπουδαίο Αμερικάνο τραγουδιστή και τραγουδοποιό. Η βιντεοσκόπιση έγινε στις 5 Νοεμβρίου 1970, αλλά μεταδόθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1981 με το συγκρότημα να παίζει τα τραγούδια "It's Too Late" και "Matchbox" όπου στο δεύτερο  μαζί τους παίζουν κι ο rock’n’roller Carl Perkins και Johnny Cash! Προσέξτε στην αρχή την εντυπωσιακή φωνή του Cash, να αναγγέλλει τα μέλη της μπάντας: “Ladies and Gentlemen, from London, England, Eric Clapton, Jim Gordon, Carl Radle and Bobby Whitlock.' To αστείο ήταν ότι ναι μεν ο Eric Clapton ήταν από το Λονδίνο αλλά οι άλλοι τρεις ήταν …Αμερικάνοι!  Η εκπομπή βινστεοσκοπήθηκε στο Nashville και η μουσικοί που παρουσίαζε ήταν country, έτσι ζητήθηκε από τον Clapton να παίξει τραγούδια με country ύφος κι έτσι αν και έπαιξαν τα  
"Got To Get Better In A Little While”,“Blues Power”, κράτησαν μόνο τα "It's Too Late" και "Matchbox" που είχαν country ύφος.

A.R.

10/4/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου