OI KISS ΣΤΟ DONINGTON(1996) KAI ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ LIVE TOY PRINCE


 Την ιστορική εμφάνισή τους στο Monsters Of Rock festival του Donington, θα κυκλοφορήσουν σε 2πλό cd και 3πλό βινύλιο οι Kiss. Ο τίτλος του άλμπουμ είναι Off The Soundboard: Live At Donington 1996 και ηχογραφήθηκε στις 17 Αυγούστου 1966  και περιλαμβάνει 17 τραγούδια όπως τα "Do You Love Me", "Shout It Out Loud", "God Of Thunder",  «100,000 Years», «Black Diamond», «Detroit Rock City», «Rock And Roll All Nite» κ.α.  ong from their 1976 multi-platinum Top Five album "Love Gun". Από τα δυνατά σημεία της κυκλοφορίας, η επανασύνδεση της κλασικής σύνθεσής τους δηλαδή παίζουν οι Paul Stanley, Gene Simmons, Ace Frehley και Peter Criss.

Το Live του Prince που ηχογραφήθηκε στις 30 Μαρτίου 1985 στο Carrier Dome της Νέας Υόρκης, θα κυκλοφορήσει στις 3 Ιουνίου για πρώτη φορά σε βινύλιο, CD και Blu-ray. Ο τίτλος του άλμπουμ θα είναι Prince and The Revolution: Live και η έκδοση θα συνοδεύεται από 44σέλιδο ένθετο και αφίσα. Η περιοδεία στην οποία ηχογραφήθηκε ήταν αυτή της προώθησης του άλμπουμ Purple Rain(1984)και το set list περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια του άλμπουμ καθώς και 6 του 1999.Η πρώτη έκδοση του Live ήταν σε VHS και το 2017 κυκλοφόρησε σε DVD ενώ ηχητικά ήταν διαθέσιμο μόνο ψηφιακά.


Η καινούργια έκδοση περιλαμβάνει και τη 18λεπτη εκτέλεση του "Purple Rain" στο οποίο ακούγονται διάφορα περάσματα από τραγούδια,  μεταξύ αυτών και το "Red House" του Jimi Hendrix. Τα μέλη του συγκροτήματος του, οι Lisa Coleman (πλήκτρα) και Wendy Melvoin (κιθάρα), μιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone (2017), αποκάλυψαν αυτό που ήταν ήδη γνωστό, ότι ο Prince τιμωρούσε με πρόστιμο 500$ κάθε λάθος που έκαναν στη σκηνή! «Μια νότα ή ένα λάθος παίξιμο, στοίχιζε $500» είπε η Coleman. "Στα κρατούσε από την αμοιβή σου, ευτυχώς δεν συνέβη ποτέ σε μένα. Είμαι καλή στο να τα αλλάζω τα κομμάτια αλλά δεν κάνω λάθη» με την κιθαρίστρια Melvoin να παρομοιάζει τις συναυλίες τους σαν τους…Ολυμπιακούς Αγώνες! "Ήμασταν σαν συγχρονισμένοι κολυμβητές. Αν κάποιος έκανε λάθος, χαλούσε όλο το τραγούδι. Εκεί δεν υπήρχε χάλκινο μετάλλιο. Απλώς είστε εκτός ομάδας κι αυτό ήταν μεγάλο στοίχημα"

 

 7/4/22

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου