NEWS OF THE WORLD(13/4/22)


 • Κι ενώ ο Ozzy κατάφερε στο νέο επρεχόμενο άλμπουμ του να συγκεντρώσει μια σειρά από πραγματικά μεγάλο ονόματα μουσικών (Chad Smith, Tony Iommi, Duff McKagan, Eric Clapton), o Jimmy Page αρνήθηκε να παίξει. Ο ντράμερ των Red Hot Chili Peppers Chard Smith που παίζει στο άλμπουμ είπε ότι ο Page δεν παίζει πολύ πια και γι' αυτό δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση αλλά σε μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό Classic Rock, ο Page είπε εστιάζει σε ένα δικό του άλμπόυ μ και δεν έχει καιρό για συνεργασίες. «Υπάρχουν διάφορα πράγματα για τα οποία εργάζομαι», είπε. «Δεν είναι μόνο ένα πράγμα, είναι πολλά πράγματα, και δεν θέλω να δώσω ούτε έναν υπαινιγμό. Δεν θέλω να πω τι είναι αυτό που έχω σχεδιάσει, γιατί δεν θέλω να δώσω στους ανθρώπους την ευκαιρία να το παρερμηνεύσουν», εννοόντας ότι ετοιμάζει καινούργιο προσωπικό δίσκο. Σε πολλές περιπτώσεις την τελευταία δεκαετία, έχει πει ότι ήθελε να τον «δουν ότι παίζει» κιθάρα ξανά και εγγυήθηκε ότι οι θαυμαστές θα «δώσει πολλά πράγματα»,  ενώ το 2020 είπε ότι η πανδημία είχε ανανεώσει την αποφασιστικότητά του να επιστρέψει στη σκηνή. Ταυτόχρονα, προέκυψε μια άλλη ένδειξη γιατί μπορεί να απέρριψε την προσέγγιση του Osbourne. «Δεν θα είμαι ποτέ ένας από εκείνους τους ανθρώπους που θα ηχογραφούν μόνοι τους και θα στέλνουν σε κάποιον ένα αρχείο», υποστήριξε. «Δεν ασχολήθηκα ποτέ με τη μουσική για να το κάνω αυτό – ήταν για να παίξουμε μαζί». Πιθανότατα , το επόμενο διάστημα να περιμένουμε κάτι καλό από το μεγάλο κιθαρίστα.

• Να κι …ένα supergroup από μέλη μετά grunge συγκροτημάτων.  Ο κιθαρίστας των Soundgarden,  Kim Thayil, o μπασίστας των Nirvana, Krist Novoselic, o ντράμερ των Pearl Jam, Matt Cameron μαζί με τον κιθαρίστα των Void Bubba Dupree και τος τραγουδίστριες Jennifer Johnson και Jillian Raye (η τελευταία ήταν τραγουδίστρια στο συγκρότημα του Novoselic,Giant in the Trees), σχημάτισαν τους 3RD Secret. Ακούστε ένα απόσπασμα από την πρώτη τους δουλειά.




• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65  ετών ο κιθαρίστας των Αυστραλών Saints, Chris Bailey.

• Στο Νο1 του Billboard πήγε το καινούργιο άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers, Unlimited Love, με πωλήσεις που αντιστοιχούν σε 97.500 αντίτυπα (ψηφιακές και φυσικές συνολικά).

• Παντρεύτηκε ο ντράμερ των Poison, Rikki Rockett την αγαπημένη του TC Smith σε τελετή που καλεσμένολι ήταν και οι Bret Michaels και Bobby Dall καθώς κι ο ντράμερ των Cinderella, Fred Coury. Αυτός είναι ο δεύτερος γάμος για τον Rikki αφού ο πρώτος διαλύθηκε το 2017, αφήνοντας πίσω του δύο παιδιά για τα οποία πληρώνει $2,000/μήνα έως την ενηλικίωσή τους.

• Ο Ville Valo των HIM παρουσίασε το πρώτο προσωπικό του video single για το τραγούδι "Loveletting". Ο Ville Valo εμφανίζεται πλέον με τα αρχικά του ονόματός του VV και το τραγούδι προέρχεται από το άλμπουμ του Neon Noir
• Αθόρυβα και χωρίς τυμνπανοκρουσίες, οι Metallica μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού All Within My Hands, προσέφεραν το ποσό του $500,000 στους Ουκρανούς πρόσφυγες.
• Αντί του ποσού των $425,000, πουλήθηκε η σελίδα με τους ιδιόχειρους στίχους του ‘Maxwell’s Silver Hammer των Beatles . Οι στίχοι είναι του Paul McCartney όπως φυσικά και το γράψιμο και το τραγούδι, είχε παρουσιαστεί στο άλμπουμ τους Abbey Road(1969).
• Ακυρώθηκαν οι δύο συναυλίες των Ross The Boss σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αναμένεται η ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας σχετικά για την επιστροφή των χρημάτων.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο κιθαρίστας Joe Messina, μόνιμο μέλος των Funk Brothers που ήταν το house band της δισκογραφικής εταιρείας Motown. Οι Funk Brothers συνόδευαν στο studio τους καλλιτέχνες της εταιρείας. Ο Messina είχε παίξει με τους μεγάλους της jazz,  Charlie Parker, Miles Davis και John Coltrane κι από το 1959 που ιδρύθηκε η Motown, έγινε μόνιμος κιθαρίστας της, με αμοιβή 10$ την ώρα. Είχε ηχογραφήσει στα τραγούδια των Martha & the Vandellas, Four Tops, the Temptations, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Smokey Robinson, Diana Ross κ.α.

• Το καινούργιο άλμπουμ της Beth Hart τιτλοφορείται A Tribute To Led Zeppelin, κι είναι αυτό που λέει ο τίτλος του, ένα άλμπουμ με  τραγούδα του μεγάλου συγκροτήματος. Πρώτο video, το  Black Dog το οποίο μπορείτε να δείτε, μόνο που ΔΕΝ έχει ήχο για «αδιευκρίνιστους λόγους» όπως είπε η Beth.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, ο country τραγουδιστής C.W. McCall, που το 1975 είχε κάνει επιτυχία με το τραγούδι "Convoy". Αιτία θανάτου, ο καρκίνος.
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου