ΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ GRAMMY ΣΤΙΣ ROCK ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας των μεγάλων βραβείων κι έτσι λίγες ημέρες μετά το Oscars, είχαμε τις απονομές στα αντίστοιχα μουσικά βραβεία Grammy με την απώλεια του Taylor Hawkins να πλανάται. Το συγκρότημά του, οι Foo Fighters πήρε 3 βραβεία στις κατηγορίες Best Rock Album για το δίσκο τους Medicine at Midnight, Best Rock Song για το τραγούδι “Waiting on a War” και Best Rock Performance για το τραγούδι. Στην ουσία, ήταν το συγκρότημα της χρονιάς αφού πήρε τα βραβεία στις κύριες κατηγορίες αν και δεν παρευρέθηκε, σεβόμενοι τη μνήμη του Hawkins που έφυγε μόλις πριν λίγες ημέρες. Μάλιστα ήταν προγραμματισμένο να παίξουν αλλά κι αυτή η live εμφάνισή τους δεν έγινε.
Η τραγουδοποιός Joni Mitchell πήρε το βραβείο στην κατηγορία Best Historical Album για το δίσκο της Joni Mitchell Archives – Vol.1: The Early Years (1963-1967) ενώ 2 ημέρες νωρίτερα είχε τιμηθεί με το βραβείο MusiCares Person of the Year. Η Joni Mitchell ήταν παρούσα κι τη στιγμή της απονομής, σηκώθηκε όλη η αίθουσα και την χειροκρότησε. Οι Dream Theater πήραν το Grammy στην κατηγορία Best Metal Performance για το τραγούδι τους The Alien, ενώ η Ann Clark ( St. Vincent) πήρε το Grammy στην κατηγορία Best Alternative Album για το δίσκο της Daddy's Home.
Ο George Harrison πήρε το βραβείο Grammy στην κατηγορία Boxed or Special Limited Edition Package για την 50η έκδοση του ιστορικού άλμπουμ All Things Must Pass. Το βραβείο παρέλαβε η γυναίκα του Olivia Harrison. Σε μια άλλη rock κατηγορία, αυτή του Best New Age Album, το βραβείο πήγε στον πρώην ντράμερ των Police, Stewart Copeland για το άλμπουμ του Divine Tides, που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τον Ινδό μουσικό Ricky Kej. Τέλος, κι ο Trent Reznor πήρε βραβείο στην κατηγορία Best Score Soundtrack for Visual Media για τη μουσική στην ταινία Soul. Μαζί του, τιμήθηκαν και οι Atticus Ross και Jon Batiste.
Αυτά ήταν τα 64α βραβεία Grammy στις rock κατηγορίες με την τελετή να γίνεται στο ξενοδοχείο MGM Grand του Las Vegas.

 4/4/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου