THUNDER – BEHIND CLOSED DOORS (1995): ΜΕΤΡΙΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΟΝΟ ΓΙΑ TOYΣ FANS ΤΟΥΣ

Σας έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη στήλη να αναφερόμαστε μόνο σε καλά άλμπουμ. Και δεν είναι καθόλου λάθος. Στο σημερινό Garden of Eden θα διαβάσετε για το τρίτο άλμπουμ των Thunder, Behind Closed Doors (1995, No 5 Μ.Βρετανία) που διατήρησε όλα εκείνα τα στοιχεία (μελωδίες, φωνητικά, hard rock)των πρώτων 2 άλμπουμ τους  που έκαναν τους Thunder αγαπητούς, όμως.... Να σημειώσω ότι θεωρώ τα πρώτα 2 άλμπουμ τους τα καλύτερα τους, και με διαφορά. Από εκεί και πέρα, κι αρχής γενομένης από το Behind Closed Doors, το συγκρότημα παρουσιάζει μια σταδιακή πτώση και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη στήλη, ένα μέτριο άλμπουμ. Αλλά ας πάμε στα τραγούδια του με το “Moth to a Flame” να έχει ένα ήχο σαφώς ένα κλικ πιο σκληρό και σκοτεινό, σε σχέση με τον ήχο των πρώτων 2 άλμπουμ τους ενώ στο "Fly on the Wall" δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά αυτό που έχουν δείξει ότι ξέρουν καλά, να χειρίζονται το funk rock σε πολύ καλό βαθμό. Το mid tempo “Ill be Waiting” περνάει και ξεχνιέται. Το “Stand Up”(No23 Μ.Βρετανία) ήταν το πρώτο single που επέλεξαν  με το video να είναι γυρισμένο στο Shepherd's Bush Empire αλλά δεν καταφέρνει πολλά πράγματα. Ένα κοινό hard rock κομμάτι με καλή ερμηνεία από τον Danny’ Bowes.  Και φθάνουμε στα 2 πολύ καλά τραγούδια του άλμπουμ, πρώτα στο “River of Pain” και μετά στην μπαλάντα “Castles in the Sand” που με διαφορά ξεχωρίζουν! Και τα 2 από τα καλύτερα τραγούδια τους με το μεν πρώτο να έχει τον signature ήχο τους, που τόσο πλουσιοπάροχα μας προσέφεραν στα πρώτα 2 άλμπουμ τους και στο μεν δεύτερο η γλυκύτητα να είναι σε πρώτο πλάνο. Έντονο το funky στοιχείο και στο “To scared to live’ αλλά δεν αφήνει τίποτε ιδιαίτερο. Το άλμπουμ κλείνει με μια ωραία μπαλάντα που έχει τίτλο “Ball and Chain” που είναι γραμμένη στο μέτρο το “Love walked in" αλλά χωρίς το μεγαλείο της. Θα χαρακτήριζα το Behind Closed Door ένα μέτριο άλμπουμ, αποκλειστικά για fans των Thunder.


ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

  • Το Behind closed Doors κυκλοφόρησε σε μια εποχή που το grunge είχε κυριεύσει τα πάντα και συγκροτήματα σαν τους Fu Manchu, Throwing Muses, Laughing Hyenas, Blink-182,  Mad Season κ.α. κυκλοφορούσαν δίσκους και οι κριτικοί, τους άκουγαν κι έπεφταν…κάτω!
  • Κι όμως οι Thunder κυκλοφόρησαν, ένα όχι τόσο σημαντικό άλμπουμ, αλλά προς τιμήν τους χωρίς να πειραματιστούν ή να βάλουν grunge στοιχεία στον ήχο τους. Εξ’ άλλου είδαμε τι πέτυχαν όσοι το δοκίμασαν! Ώριμο το Behind closed Doors αλλά σίγουρα ένας επίπεδο κάτω από τα Backstreet Symphony και Laughing on Judgement Day.

TRIVIA
Την αποχώρηση του αρχικού μπασίστα  Mark "Snake" Luckhurst, έφερεi στο συγκρότημα τον Σουηδό Mikael "Micke" Höglund, που παίζει στο άλμπουμ.
Παραγωγός του άλμπουμ, όπως και των πρώτων δύο είναι ο κιθαρίστας των Duran Duran, Andy Taylor!



ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Το 1996 κυκλοφόρησαν το The Thrill of It All, στο ίδιο μέτριο επίπεδο με το Behind Closed Doors.
 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

23/3/22

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου