ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ OSCAR 2022


Δόθηκαν με την επισημότητα που τους αξίζει τα φετινά βραβεία Oscar, τα 94α,  κι ας είχαμε ένα ξεγυρισμένο χαστούκι του Will Smith στον παρουσιαστή ο μεγάλο αουτσάιντερ «Coda» έκανε την έκπληξη στα Όσκαρ 2022, κατακτώντας πανάξια το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας και αναδείχθηκε στον κερδισμένο της βραδιάς!
Η ταινία Coda κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο στην κατηγορία,  Καλύτερη Ταινία, μια ταινία πολύ χαμηλού budget σε σχέση με αυτά που έχουμε συνωθήσει.  Η σκηνοθέτιδα Sian Heder κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, ενώ ο εκ γενετής κωφός Troy Michael Kotsur κέρδισε το  βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου.  Το θέμα της ταινίας, αφορά την περίπλοκη ζωή μιας οικογένειας κωφών και της κόρης της, που έχει την ακοή της. Η Jessica Chastain πήρε το  Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο φιλμ  Eyes of Tammy Faye, όπου ενσαρκώνει τον ρόλο τηλε-ευαγγελίστριας. Ο Will Smith είχε κερδίσει ήδη τα φώτα της δημοσιότητας όταν σηκώθηκε από το κάθισμά του κι έριξε ένα χαστούκι στον παρουσιαστή Chris Rock ο οποίος στα αστεία που έλεγε, ανέφερε το όνομα της γυναίκας του Smith. 

  Στην αρχή όλοι πίστεψαν ότι ήταν ένα μάλλον κακόγουστο αστείο, αλλά στη συνέχεια η συμπεριφορά του Chris Rock ήταν μουδιασμένος με το κοινό και γενικά δεν φαινόταν ότι ήταν στημένο. Ο Smith έφυγε με το Όσκαρ του Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία King Richard (Μέθοδος Γουίλιαμς). Πάντως κατά την παραλαβή του βραβείου,  ζήτησε συγνώμη από την Ακαδημία για τη συμπεριφορά του. Η Νεοζηλανδή Jane Campion κέρδισε το βραβείο στην Κατηγορία Καλύτερη Σκηνοθεσία για τη δουλειά της στην ταινία The Power of the Dog και είναι μόλις η Τρίτη γυναίκα που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο! Ο Kenneth Branagh κέρδισε το β ραβελιο στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου για την ταινία Belfast, η Jenny Beavan για τα κοστούμια στην ταινία Cruella, το Oscar Καλύτερης Ξένης Ταινίας το πήρε ο  Γιαπωνέζος Ryusuke Hamaguchi για την ταινία Drive my Car, το Όσκαρ Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων πήγε στα χέρια των Alberto Mielgo και Leo Sanchez  για το The Windshield Wiper. To  Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων πήρε η ταινία  Encanto που μας μεταφέρει στην Κολομβία με αναφορές στον πολιτισμό και τις παραδόσεις της. Στις τεχνικές κατηγορίες, η ταινία Dune ήταν η μεγάλη κερδισμένη αφού πήρε τα βραβεία Οπτικών Εφέ (Paul Lambert, Tristian Myles, Brian Conner και Gerd Nefzer), Καλύτερης Φωτογραφίας (Greig Fraser) και Καλύτερου Ήχου. Το βραβείο στην κατηγορία  Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους πήρε η ταινία/ντοκιμαντέρ The Queen of Basketbal, ενώ η Ariana DeBose κέρδισε το Β Γυναικείου ρόλου για το West Side Story γράφοντας ιστορία αφού είναι η πρώτη βράβευση μίας ανοιχτά queer Αφροαμερικανής γυναίκας. Στην κατηγορία Καλύτερο Τργούδι, το βραβείο πήγε στην Billie Eilish για την ερμηνεία της στο ‘No Time to Die’ από την ομώνυμη ταινία James Bond.
Κατά τη διάρκεια των απονομών , τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στην Ουκρανία!

Κατά τη διάρκεια της σύντομης διακοπής του πάρτι του αμερικανικού κινηματογράφου, στις γιγαντοοθόνες προβάλλονταν μηνύματα που καλούσαν τους θεατές να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια, απαριθμώντας τις ανάγκες των Ουκρανών για βασικά είδη, ανάμεσά τους «τροφή», «ιατρική φροντίδα» και φάρμακα, ή ακόμη για «κουβέρτες».
 28/3/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. οκ γραψατe για το οσκαρ, ειδικα φετος ενδιαφερει πολυ λιγους. Για τον θανατο του Taylor Hawkins την 25η Μαρτιου, ενος απο τους καλυτερους συγχρονους ντραμερ και στελεχος των Foo Fighters τοσα χρονια, γιατι δεν γραφετε? Εστω και λιγες γραμμες, ο ανθρωπος ηταν μορφη με μεγαλη συνεισφορα στο ροκ απο το 1995 ως ντραμερ της Alanis Morrisete οταν τον ανακαλυψε ο Grohl και τον εφερε στους Foo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. thank you...εκτιμω οτι δεν εχετε αποστασιωπηθει σαν σελιδα απο τον χωρο του post rock

    ΑπάντησηΔιαγραφή