NEWS OF THE WORLD (8/3/22)


• Αυτή είναι η αφίσα του documentary Dio: Dreamers Never Die, που θα κάνει πρεμιέρα στο SXSW Film Festival στις 11 Μαρτίου στο Austin του Texas. Το Dio: Dreamers Never Die είναι το πρώτο επίσημο documentary σχετικά με τη ζωή και την καριέρα του Ronnie James Dio, που ξεκινάει από τις πρώτες ημέρες του στη δεκαετία του 50,περνάει στους Elf, στους Ritchie Blackmore's Rainbow, Black Sabbath  και βέβαια Dio.  
• Τη διάθεσή του για μια επανασύνδεση με την ευκαιρία των 40 χρόνων από την κυκλοφορία του άλμπουμ Black Metal των Venom, εξέφρασε ο πρώην κιθαρίστας του συγκροτήματος Jeff "Mantas" Dunn,  λέγοντας ότι μπορούν να βάλουν για λίγο στην άκρη τις διαφορές τους.
 • O 78χρόνος Αμερικάνος τραγουδοποιός Randy Newman ανέβαλε την επερχόμενη περιοδεία του καθώς αναρρώνει από μια πρόσφατη επέμβαση στον σπασμένο λαιμό του! Η επέμβαση πήγε καλά, ο Newman αναρρώνει αλλά θα χρειαστεί χρόνοςε να επανέλθει. Περαστικά.
• Οι Blondie ανακοίνωσαν περιοδεία στην Αμερική μαζί με τους Damned. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του punk/new wave μας θυμίσει ότι η Debbie Harry φέτος θα κλείσει τα  77. Να ζήσει!

• Οι Rasmus θα αντιπροσωπεύσουν τη Φιλανδία στο διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι "Uuden Musiikin Kilpailu".

•Την επιστροφή μετά από 23 χρόνια του ντράμερ Dave Lombardo επισημοποίησαν οι Testament ανακοίνωσαν. Ο Dave Lombardo πήρε  τη θέση του Gene Hoglan που είχε φύγει από τον Ιανουάριο του 2022.
•  Οι Iron Maiden και οι Slipknot ακύρωσαν τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους σε Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν όλα τα συγκροτήματα που είχαν προγραμματίσει εμφανίσεις σε αυτές τις χώρες.

•  Οι Brad Gillis (Night Ranger, Ozzy) και Billy Sheehan (Mr.Big, Winery Dogs, Sons of Apollo) σχημάτισαν τους Skills και με τη συμμετοχή των David Huff (Giant) ντραμς και (Electric Mob) τραγούδι, ηχογράφησαν το άλμπουμ  Different Worlds που θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαρτίου.

Το GSFF Pop Up Monday ή καλύτερα το Gimme Shelter Film Festival, έρχεται τον Απρίλιο και φέρνει για πρώτη φορά στην Αθήνα το ντοκιμαντέρ της PJ Harvey, A Dog Called Money.
Eπίκαιρο όσο ποτέ, με τη φρίκη του πολέμου και τη δύναμη της γυναικείας φωνής σε πρώτο πλάνο.
Ευφάνταστο, ευαίσθητο και πρωτότυπο, όσο και η δημιουργική διαδικασία που καταγράφει.
H Polly και ο βραβευμένος Ιρλανδός φωτογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας Seamus Murphy, ξεκίνησαν ένα μεγάλο ταξίδι έμπνευσης και δημιουργίας που πέρασε από Αφγανιστάν, Κόσοβο, Ειδομένη και Ουάσινγκτον. Εκείνη συλλέκτης λέξεων, εκείνος συλλέκτης εικόνων.
Στην επιστροφή οι λέξεις έγιναν ποιήματα. Τραγούδια. Ολόκληρο άλμπουμ που ηχογραφήθηκε μπροστά σε κοινό, σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό πείραμα, ένα installation με τίτλο Recording in Progress, στο Somerset House του Λονδίνου.
Το Α Dog Called Money αποτελεί ένα σε βάθος οδοιπορικό στην έμπνευση, τη σύνθεση και την ηχογράφηση του 9oυ studio album της PJ Harvey, The Hope Six Demolition Project.

GIMME SHELTER FILM FESTIVAL POP UP MONDAYS
Female Voices
 
Δευτέρα 04 Απριλίου 2022
Gagarin 205 Live Music Space
 
PJ Harvey: Α Dog Called Money
Πρώτη Αθηναϊκή Προβολή
 
Special appearance: Seamus Murphy
Opening act: The Noise Figures (GR) που είχαν ανοίξει την εμφάνιση της PJ Harvey στην Αθήνα το 2016
 
Powered by Vans – Ενισχύοντας την δημιουργική έκφραση μέσω της μουσικής, η Vans δίνει stage σε δημιουργικούς εκφραστές.
Η Vans στα πλαίσια της υποστήριξης της δημιουργικής έκφρασης μέσω της μουσικής συμμετέχει και υποστηρίζει το Gimme Shelter Film Festival.
 
Tην ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Seamus Murphy, στενός συνεργάτης της PJ Harvey.
Μεγαλωμένος στην Ιρλανδία, ο Seamus ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.
Έχει συνεργαστεί με την PJ Harvey στα Let England Shake και The Hope Six Demolition Project, για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Best Music Video στα Q Awards 2016. H Patti Smith έχει συμπεριλάβει τη δουλειά του για το The Words that Maketh Murder της PJ στο προσωπικό της ΤΟΡ10, ως "μια αχτίδα ανθρωπιάς που αποθεώνει τα απλά καθημερινά πράγματα".
 Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:
 21:00   The Noise Figures
21:45   Q&A με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Seamus Murphy
22:15   PJ Harvey: Α Dog Called Money (94’)
            Πρώτη Aθηναϊκή Προβολή.  
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Powered by Vans – Η Vans στα πλαίσια της υποστήριξης κάθε δημιουργικής έκφρασης συμμετέχει και υποστηρίζει το Gimme Shelter Film Festival

Σημεία προπώλησης:
•    www.GSFFathens.com
•    www.123tickets.gr
•    Syd Records (Πρωτογένους 13, 2103218374)
•    Reload Stores (Ακαδημίας 81, 2103801464)
Η τιμή ηλεκτρονικής προπώλησης δεν επιβαρύνεται με χρέωση μεταπωλητή.
Όλα τα σημεία διαθέτουν hard copy συλλεκτικά εισιτήρια.
Τιμή εισιτηρίου: 15€
Τα εισιτήρια που έχετε ήδη στα χέρια σας για προηγούμενες ημερομηνίες προβολής της συγκεκριμένης ταινίας, ισχύουν κανονικά για τις 04.04.2022.
Οι κάτοχοι θα ενημερωθούν και μέσω email. Στην ίδια επικοινωνία θα υπάρχουν πληροφορίες και για τις δυνατότητες εξαργύρωσης.
 Το event είναι covid-free και θα διεξαχθεί με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για εκδηλώσεις την τρέχουσα περίοδο.
•  Πραγματικά απολαυστικό είναι το video του Udo για το κομμάτι “We Will Rock You” από το επερχόμενο άλμπουμ του με διασκευές  “My Way”, που θα κυκλοφορήσει στις 22 Απριλίου.
•  Shock rock με ελληνικό στίχο από τον Crystalex που συνδυάζει το Brutal με το λυρικό και βγάζει ένα κράμα συναισθημάτων, όπως οργή, φόβο, φρίκη και έρωτα. H σκηνική του παρουσία είναι gothic, δηλώνoντας έτσι τα δύο πρόσωπα που έχουμε σαν άνθρωποι. Το κόκκινο μάτι δηλώνει τον κακό μας εαυτό και το γαλάζιο υποδηλώνει το γαλήνιο που έχουμε μέσα μας. Δείτε κι ακούστε το τραγούδι Χρυσόσκονη.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου