ZODIAC MINDWRAP AND THE LOVE REACTION- TATTOOED BEAT MESSIAH (1988): ΦΡΕΣΚΟ HARD ROCK

Ένα χρόνο – και παρά πάνω- πριν οι Cult κυκλοφορήσουν το Electric(1987) και δώσουν πνοή στο bike rock, οι άγνωστοι του Zodiac Mindwarp and the Love Reaction, κυκλοφορούσαν το πολύ καλό EP, High Priest of Love (No1 στο Βρετανικό Indie Chart) για να ακολουθήσει το  άλμπουμ Tattooed Beat Messiah (1988, Νο 20 Μ.Βρετανία, Νο 132 Αμερική). Φρέσκο hard rock ύφος, με πολλή ενέργεια και ισομερή δόση αλητείας, από έναν καινούργιο ερμηνευτή που είχε το «πακέτο». Τον Zodiac Mindwarp (κατά κόσμον Mark Manning), γραφίστα στο περιοδικό Flexipop, που εμπνεύστηκε το όνομα  Zodiac Mindwarp από τον τίτλο βιβλίου της δεκαετίας του 60 και μαζί με τον κιθαρίστα Jimmy Cauty σχημάτισε το 1985 τους Love Reaction με τις λέξεις δανεισμένες από τους στίχους του τραγουδιού του Bruce Springsteen, “Dancing in the Dark”! Το τραγούδι που ανοίγει το δίσκο είναι το καλύτερο διαβατήριο για να γνωρίσετε το συγκρότημα. Το "Prime Mover" (Νο 18 Μ.Βρετανία) που σύμφωνα με τον ερμηνευτή το έγραψε επηρεασμένος από το τραγούδι των Hawkwind, "Quark, Strangeness and Charm" αλλά κι από τον ήχο του γερμανικού συγκροτήματος των NEU, κι είναι ένα από τα καλύτερα biker rock τραγούδια που έχω ακούσει και πολύ κοντά στον ήχο ό των Motley Crue, Guns and Roses και Alice Cooper.  
αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το βασικό χαρακτηριστικό του ήταν οι έντονα σεξουαλικοί στίχοι του αλλά και τίτλοι τραγουδιών του δεν αφήνουν υπονοούμενα (sex fuhrer, love dictator,  "Back Seat Education", "Feed My Frankenstein", "High Heeled Heaven", "Trash Madonna"και High Priest of Love), ενώ το μουσικό του ύφος του αλλά το στυλ ήταν biker το οποίο διαχρονικά είναι αγαπητό.
Το καλοκαίρι του 1988 είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του περιοδεύοντας στην Αμερική με τους Alice Cooper και Guns N' Roses, ενώ ετοίμασε 5 video(!) που παίχτηκαν από τη δημοφιλή εκπομπή του MTV, "Headbangers Ball". Τα άλμπουμ που κυκλοφόρησε μετά το Tattooed Beat Messiah δεν παρουσίασαν κανένα ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να ασχοληθεί με τη συγγραφή…βιβλίων. Το τραγούδι "Feed My Frankenstein" που έκανε επιτυχία ο Alice Cooper είναι δική του σύνθεση.  Κρίμα που στο άλμπουμ δεν συμπεριέλαβαν την πρώτη επιτυχία τους «High Priest of Love»

.,  

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

16/2/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου