ΕΠΟΣ! ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "Η ΚΑΛΤΣΑ" ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΧΑΪΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ(;) VIDEO ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ HEAVY METAL


Συγκλονιστική εμφάνιση των Αδελφών Χαϊτιδη στο τότε κανάλι του Βασίλη Λεβέντη Κ 40. Δεν είναι οι στίχοι, δεν είναι οι φωνές, δεν είναι το μπουζούκι, είναι η συγκλονιστική στιγμή στην αρχή του video που ο τραγουδιστής (με την καλή έννοια), βγάζει την κάλτσα του και τη δείχνει. Εγκληματίας ο καμεραμάν που δεν «πήρε» το στιγμιότυπο! Θερμή παράκληση, προσέξτε τους στίχους που έχουν νοήματα.

Το έχουν χαρακτηρίσει σαν το χειρότερο video στην ιστορία του heavy metal. Δεν θα μπω σε τέτοιους χαρακτηρισμούς αλλά σίγουρα το video των Καναδών Thor για το κομμάτι τους “Anger”(1983)  είναι πολύ κιτς. Βασικό μέλος των Thor (σ.σ. φαντάζομαι ότι έχετε καταλάβει ότι με αυτό το όνομα, παίζουν heavy epic metal) ήταν ο τραγουδιστής Jon-Mikl Thor, αξεπέραστη φιγούρα των 80’s και πρώην bodybuilder, έχοντας κερδίζει σε 40 διαγωνισμούς και με συμμετοχές σε διαγωνισμούς Mr Canada και Mr North America. Δεν κρίνω το τραγούδι, που ακούγεται σαν κλασικό epic metal της εποχής αλλά το video το οποίο έχει όλα εκείνα τα στοοιχεία που το κατατάσσουν στην κατηγορία κιτς. Μάλλον πρόχειρα φτιαγμένο, με χαρτονένια σπαθιά, χαρτονένια κάστρα και την απαραίτητη διάσωση γυναίκας.


Α.Ρ.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. το μπουζουκι κελαηδαει παντως , αν σκεφτουμε και τις αντιξοες συνθηκες που αντιμετωπιζει . (Την καλτσα του συναδελφου ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή