NEWS OF WORLD (21/2/22)


 • Με ανάρτησή του στο facebook, ο Γιώργος Παπάζογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο του συναυλιακού χώρου Crow Live Stage, χωρίς να αναφέρει τους λόγους. Κρίμα.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Ουγγρικής καταγωγής σκηνοθέτης σκηνοθέτης/παραγωγός Ivan Reitman.Πρώτη του σημαντική δουλειά σαν παραγωγός ήταν το πολύ πετυχημένο “National Lampoon’s Animal House”(1978) με τον John Belushi, ενώ αμέσως μετά σκηνοθέτησε τα “Meatballs” και “Stripes” με τον Bill Murray. Λίγο αργότερα, το 1984, ήρθε η τεράστια επιτυχία με το “Ghostbusters”. Σκηνοθέτησε ακόμα τα “Twins” και “Kindergarten Cop”, όπου και στα 2 πρωταγωνίστησε ο Arnold Schwarzenegger σαν κωμικός! Οι πιο πρόσφατες δουλειές του ήταν το “Draft Day” με τον Kevin Costner σαν σκηνοθέτης και το “Ghostbusters: Afterlife” σαν παραγωγός.
• Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, "Ενώπιος Ενωπίω", ο Φοίβος (φορώντας μπλούζα Alice Cooper) αποκάλυψε ότι ετοιμάζει μία συναυλία με τον Desmond Child στο Ηρώδειο. Θα συμμετάσχουν πολλοί καλλιτέχνες που και αυτοί με τη σειρά τους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με τον θρυλικό συνθέτη και παραγωγό Desmond. Ένας από αυτούς θα είναι φυσικά ο Alice Cooper, με τον οποίο μάλιστα πρόσφατα έγραψε ένα εντελώς καινούργιο κομμάτι, που όπως ακούγεται θα συμπεριληφθεί σε δίσκο του Desmond Child. Η συναυλία σχεδιάζεται να γίνει τον προσεχή Ιούνιο και δεν μένει παρά να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση. Να σημειωθεί ότι εκείνες τις ημερομηνίες, ο Alice Cooper δεν τις έχει κλεισμένες.

• Με καρκίνο του προστάτη διαγνώστηκαν οι Dave Meniketti των Y&T  και Nasty Suicide των Hanoi Rocks. Και οι δύο ξεκίνησαν θεραπεία. Δυνατά και περαστικά.
• Επειδή αρκετές από τις κυκλοφορίες της αμερικάνικης Record Store Day (23 Απριλίου) κυκλοφορούν και στην Ευρώπη, έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε ορισμένες κυκλοφορίες.Σε βινύλιο θα επανακυκλοφορήσει το τρίτο άλμπουμ των Emerson, Lake and Palmer, Trilogy (1972), σε 3πλό βινύλιο το The Tokyo Tapes του Steve Hackett όπως και τα άλμπουμ των Tangerine Dream, Alpha Centauri και Live At Reims Cinema Opera. Ακόμα οι Be-Bop Deluxe θα επανακυκλοφορήσουν σε τριπλό βινύλιο το Live! In the Air Age – The Hammersmith Odeon Concert 1977. Διαβάστε τη λίστα με τις ‘έως τώρα επανακυκλοφορίες!
ASIA - XXX (LP)
BE-BOP DELUXE - Live! In the Air Age – The Hammersmith Odeon Concert 1977 (Esoteric Recordings, 3xLP)
JOHN CARPENTER Escape From New York (main Theme) (Silva Screen, 7″)
CHICAGO - Chicago at Carnegie Hall, April 10, 1971 (Rhino, 3xLP)
ELP - Trilogy (BMG, LP)
OPETH - My Arms Your Hearse (Candlelight Records, LP)
PETER GABRIEL - Live Blood (Real World, LP)
SANDY DENNY - The Early Home Recordings (Earth Recordings, 2xLP)
SANDY DENNY - Gold Dust Live At The Royalty (UMC/Island, LP)
SCOTT WALKER - Boy Child (UMC, 2xLP)
SLEEP TOKEN - Sundowning (Spinefarm Records, LP)
STEVE HACKETT - The Tokyo Tapes (Esoteric Antenna, 3xLP)
TANGERINE DREAM - Alpha Centauri (Esoteric Antenna, LP)
TANGERINE DREAM - Live At Reims Cinema Opera (September 23rd, 1975) (LMLR, 2xLP)
TESSERACT - Polaris (Kscope, LP)
THOMAS DOLBY - Hyperactive (BMG, 12")
WIRE - Not About To Die (Pinkflag, LP)
• Οι Yes, Steve Howe, Alan White, Geoff Downes, Jon Davison και Billy Sherwood, παρουσίασαν ένα πολύ καλό video single με τίτλο "A Living Island".

• Δισκογραφική επιστροφή για τον Ουαλλό τραγουδιστή John Sloman ( πρώην Lone Star, Uriah Heep, UFO, The Gary Moore Band). Το άλμπουμ του τιτλοφορείται Two Rivers και  θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου. Δείτε κι ακούστε, το video single για το τραγούδι "This River Is A Time Machine" που ηχητικά ακούγεται πολύ μακριά από τον ήχο των συγκροτημάτων που υπήρξε μέλος.


• Σε καινούργια συνέντευξή του ο κιθαρίστας των Uriah Heep, Mick Box είπε ότι έχουν τελειώσει τις ηχογραφήσεις των καινούργιων τραγουδιών τους και έχουν μπει στο στάδιο της τελικής μίξης. Παραγωγός και του καινούργιου άλμπουμ τους είναι ο Jay Ruston με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και στο Living The Dream(2018). Η κυκλοφορία του προφανώς θα γίνει πριν το καλοκαίρι και πριν τις συναυλίες του και τα φεστιβάλ. Βέβαια δίπλα σε όλα αυτά, υπάρχει ο σκεπτικισμός «γιατί τα σπουδαία συγκροτήματα των προηγούμενων δεκαετιών να κυκλοφορούν καινούργιο υλικό, αφού πάντα στις συναυλίες τους παίζουν τα κλασικά anthems τους»;
• «Αν εισαχθώ στο Rock & Roll Hall of Fame, θα ηχογραφήσω ένα rock άλμπουμ» δήλωσε η μεγάλη της country Dolly Parton. Το εκλαμβάνω σαν απειλή!
 


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου