ΚΡΙΜΑ, ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

 

Ακόμα ένας της παλιάς καλής σχολής των Ελλήνων μουσικών, ο Νίκος Αντύπας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, χτυπημένος από εγκεφαλικό επεισόδιο. Μπορεί να έγινε γνωστός στον πολύ κόσμο το 1991 όταν έκανε την ενορχήστρωση του δίσκου της Ελευθερίας Αρβανιτάκη «Μένω Εκτός» με την τραγουδίστρια να σημειώνει στο ένθετο του δίσκου ότι «Ο Νίκος δεν ενορχήστρωσε απλώς. Ανα-σύνθεσε. Αυτός είναι ο σωστός όρος για την παρουσία του σ’ αυτόν τον δίσκο». Ο δίσκος που σημάδεψε την καριέρα του ήταν το «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά» της  Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Είχε προηγηθεί, το  1985 οι ενορχηστρώσεις στο δίσκο των αδερφών Κατσιμίχα, «Ζεστά ποτά» αλλά και το Δι’ ευχών της Χαρούλα Αλεξίου ενώ το 1994 ξανά δούλεψε μαζί της στο το «Έϊ!»(1994). Συνεργάστηκε, είτε ως συνθέτης είτε ως ενορχηστρωτής, με τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας όπως Θάνο Μικρούτσικο, Γιώργο Νταλάρα, Νάνα Μούσχουρη, Μαρινέλλα, Δημήτρη Μπάση, Ελεωνόρα Ζουγανέλη κ.α.
Οι παλαιότεροι τον ξέρουμε σαν ντράμερ των Socrates στα άλμπουμ Waiting For Something, Breaking Through αλλά και Plaza. Kαι για να γυρίσουμε ακόμα πιο πίσω το χρόνο, τον βρίσκουμε να παίζει ντραμς στους Ιωνάθαν, Sunset, Osiris, You Guys για να καταλήξει στους Socrates. Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή του.
Και μια σύμπτωση που φέρνει η ζωή. Ο Νίκος Αντύπας είχε γεννηθεί στις 30 Ιανουαρίου 1953 και πέθανε στις 31 Ιανουαρίου 2022!
Α.Ρ.

1/2/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Θεωρώ τα ζεστά ποτά, που έκανε την ενορχήστρωση μαζί με τον Σπάθα, τον σπουδαιότερο Ελληνικό δίσκο, από το 1980 και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή