1964: Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ROLLING STONES ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


 Ήταν 25 Οκτωβρίου 1964 όταν οι Rolling Stones εμφανίστηκαν στη δημοφιλέστατη τηλεοπτική εκπομπή Ed Sullivan παίζοντας το ‘Around and Around’ του Chuck Berry και το δικό τους “Time is on my side” που σταμάτησε στο No 8 του chart των μικρών δίσκων. Όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το αγγλικό συγκρότημα πατούσε τη Μεγάλη Ήπειρο, αφού το καλοκαίρι του 1964 είχαν πραγματοποιήσει την πρώτη αμερικάνικη περιοδεία τους που ο Bill Wyman είχε χαρακτηρίσει σαν καταστροφή. Τότε είχαν πραγματοποιήσει την πρώτη τηλεοπτική αμερικάνικη εμφάνισή τους στην εκπομπή του Dean Martin, The Hollywood Palace, διασκευάζοντας το “I just wanna make love to you”.


Στη δεύτερη περιοδεία του 1964, όπου έγινε και η εμφάνισή τους στην εκπομπή του Ed Sullivan (σ.σ. προσέξτε πόσο μοιάζει του μετέπειτα Προέδρου Nixon), η αντιμετώπιση του κόσμου ήταν πολύ διαφορετική με πλήθος κόσμου να τους περιμένει στο αεροδρόμιο JFK με τη φρενίτιδα του νεαρόκοσμου να ακούγεται πολύ έντονα στο τηλεοπτικό γύρισμα. Αργότερα ο Jagger είπε ότι ο Sullivan τους είπε ότι το κοινό που είχε συγκεντρωθεί στο studio ήταν το πιο έξαλλο απ΄ότι είχε συναντήσει στο παρελθόν, ενώ η παραγωγή της εκπομπής πήρε εκατοντάδες γράμματα από γονείς που διαμαρτυρόντουσαν για την εμφάνιση των Stones αλλά και χιλιάδες γράμματα από νέους που τους έδιναν συγχαρητήρια.


Το συγκρότημα εμφανίστηκε άλλες 5 φορές στο The Ed Sullivan Show και σε κάποιες από αυτές αναγκάστηκε να αλλάξει κάποιες λέξεις από τους στίχους των τραγουδιών του! Όμως όλα αυτά είναι απλές λέξεις. Δείτε τα 2 video με την ιστορία του rock να ξετυλίγεται μπροστά σας.

Α.Ρ.

20/2/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου