ROCK INCIDENT 208: ΓΙΑΤΙ ΟΙ TONY IOMMI KAI TONY MARTIN ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΣΑΝ BLACK SABBATH

Μπορεί οι Tony Martin και Tony Iommi να είχαν να συναντηθούν πολλά χρόνια και να τους έφερε ξανά κοντά η κοινή παρουσία τους στην κηδεία του οργανίστα Geoff Nicholls o οποίος από το 1980 έως και το 1995(!) ήταν το «κρυφό» μέλος των Black Sabbath αφού έπαιζε στις περιοδείες τους αλλά και στους δίσκους τους! Ο Nicholls ήταν στενός φίλος του Iommi και οργανίστας των Quartz, ενώ ο Martin είχε τραγουδήσει στα άλμπουμ των Black Sabbath, The Eternal Idol (1987), Headless Cross (1989), Tyr (1990), Cross Purposes (1994),Cross Purposes Live (1995) και Forbidden (1995) και έκτοτε προσπαθούν να βρουν χρόνο και διάθεση για να ηχογραφήσουν καινούργια τραγούδια. Μετά την κηδεία του Nicholls, οι 2 μουσικοί κράτησαν επαφή και σύμφωνα με συνέντευξη του Martin στο The Metal Voice, αντάλλαξαν τηλέφωνα και ξανά επικοινώνησαν. Ο Martin πήγε σπίτι του Iommi κι άκουσε ότι υλικό είχε έτοιμο καθώς και τις σκέψεις του για επανακυκλοφορίες δίσκων όπου συμμετείχε Tony Martin.
Όμως του είπε ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν καινούργιο υλικό σαν Black Sabbath γιατί υπάρχει συμφωνία μεταξύ τους ότι σε νέα κυκλοφορία θα πρέπει να συμμετέχουν τα αρχικά μέλη κι όχι κάποιος άλλος, όπως στην περίπτωση του Martin. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επανεκδόσουμε το άλμπουμ χωρίς να προσθέσουμε τίποτε σε αυτό! Έως σήμερα δεν έχουν επανεκδοθεί ν τα άλμπουμ εποχής Martin με μόνη εξαίρεση το «Eternal Idol» το οποίο επανεκδόθηκε το 2010 σε 2πλό cd με συναυλία των Black Sabbath όταν τραγουδιστής τους ήταν ο Ray Gillen!!! Όπως είπε ο Iommi "Μπορούμε να προσθέσουμε μόνο ότι είχε ηχογραφηθεί εκείνη τη στιγμή και να έχουμε ένα Remix στην περίπτωση του "Forbidden".
Σύμφωνα με τον Martin υπάρχει πολύ ακυκλοφόρητοι υλικό από τις ημέρες που ήταν τραγουδιστής στο συγκρότημα, αφού όπως είπε έχει εκατοντάδες κασέτες με sessions ακόμα και με τον Eddie Van Halen που ήταν μαζί τους στο studio όταν ηχογραφούσαν το Cross Purposes. «Τις έστειλα στον Iommi και δεν ξέρω τι τις έκανε. Σίγουρα θα βοηθούσαν τις επανακυκλοφορίες και θα ήθελαν οι fans να τις έχουν όλες εκείνες τις ηχογραφήσεις». Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του heavy metal μας θυμίζει ότι το 2018 ο Iommi βρισκόταν στο studio κάνοντας remix στα τραγούδια του άλμπουμ Forbidden το οποίο όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε επανέκδοση.

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

17/1/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου