O SLASH ΣΟΛΑΡΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ MICHAEL JACKSON ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΕΙ ΚΑΙ 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ TOTTENAM…ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ

 


Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 90, ο Slash και γενικά οι Guns N' Roses, ήταν από τα πιο «καυτά» ονόματα. Δίπλα τους υπήρχε ένα άλλο «καυτό» όνομα, αυτό του Βασιλιά της Pop, του Michael Jackson, που από το άλμπουμ του Off the Wall (1979) είχε ξεκινήσει να συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα όπως τον session  κιθαρίστα Larry Coryell αλλά και τους Paulinho Da Costa περκάσιονς και George Duke synthesizer. Στο επόμενο άλμπουμ του που ήταν το Τhriller (1982), εκτός των άλλων είχε καλέσει και τον κιθαρίστα των Toto, Steve Lukasther που έπαιξε κιθάρα στα τραγούδια "The Girl Is Mine" (ντουέτο με τον Paul McCartney), "Billie Jean" και P.Y.T. (Pretty Young Thing)", ενώ το σόλο στο “Beat it” έπαιξε ο Eddie Van Halen! Αυτή η τελευταία συμμετοχή πήρε μεγάλη διάσταση κι έτσι ο Jackson συνέχισε να προσκαλεί κόσμο στις ηχογραφήσεις του με τον Steve Stevens να είναι ο βασικός κιθαρίστας στο "Dirty Diana" από το άλμπουμ του Bad. Και φθάνουμε στομ Νοέμβριο το 1991 όπου κυκλοφορεί το άλμπουμ του Dangerous με τον Slash να παίζει τον intro στο "Black or White"και το σόλο στο "Give In to Me"!


Εκείνη την εποχή, ο Slash ασχολιόταν με τις ηχογραφήσεις των Use Your Illusion I και II, αλλά μια πρόσκληση από τον Michael Jackson ήταν πάντα…μια προσκληση από τον Michael Jackson ποτ δεν λες όχι. Όμως η τήρηση χρονοδιαγράμματος από τον Michael Jackson δεν ήταν το …δυνατό στοιχείο  κι όταν ήρθε η ώρα να κάνουμ τα sessions (σ.σ. τις ηχογραφήσεις), όλα ήταν ανοργάνωτα» είπε ο κιθαρίστας στο περιοδικό Rolling Stone σε συνέντευξή του τον Ιανουαρίου 1991. «Μου αρέσει να κρατάω ένα πρόγραμμα και να είμαι ακριβής, αλλά εκείνα τα sessions δεν είχαν τίποτε οργανωμένο κι είχα αρχίσει να σκέφτομαι μήπως δεν ήθελαν να με χρησιμοποιήσουν πια. Αφού η ηχογράφησή μου ακυρώθηκε αρκετέςφορές, τελικά ηχογράφησα τα ρυθμικά μέρη του τραγουδιού κι ένα από ήταν η μπαλάντα "Give in to Me", που έκανα και το σόλο. Τελικά  έπαιξα και το intro στο "Black or White". Η διαδικασία ηχογράφησης του Jackson ήταν πολύ διαφορετική από αυτές που είχα συνηθίσει να κάνω» λέει ο Slash. «Ήταν  ταυτόχρονα η πιο αποστειρωμένη και δημιουργική διαδικασία στην οποία έχω εμπλακεί.


Ο Jackson έκλεινε studio για πολύ καιρό και εμφανίζεται μία φορά το μήνα. Με αυτή τη λογική, ο Slash κατάλαβε ότι το πιθανότερο ήταν να μην τον συναντήσει ποτέ! Τελικά όμως συναντήθηκαν, αλλά όχι στις ηχογραφήσεις(!) αλλά στη 10η επέτειο του MTV, όπου έπαιξαν μαζί το "Black or White" (27 Νοεμβρίου 1991) και σίγουρα αξίζει να δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το video. Η συνεργασία Slash και Jackson συνεχίστηκε με τον κιθαρίστα να παίζει στο "D.S." από το άλμπουμ HIStory(1995), Έκανε επίσης σύντομες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένων των MTV Video Music Awards του 1995 και του 1999 Φιλανθρωπικές συναυλίες των MJ & Friends, κατά τις οποίες οι σωματοφύλακες του Τζάκσον τον πέταξαν από τη σκηνή επειδή αρνήθηκε να σταματήσει να σολάρει!


Δύο Άγγλοι ποδοσφαιριστές της Τοττέναμ της δεκαετία του 80, τραγούδησαν(!) τη χορευτική electropop επιτυχία Diamond Lights (Νο12 Μ.Βρετανία), ακολουθώντας έτσι το δρόμο που χάραξαν πολλοί συνάδελφοί τους να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο τραγούδι. Πρόκειται για τους μεσοεπιθετικούς Glenn Hoddle που εκτός από την Τόττεναμ, έπαιξε στη Μονακό, Τσέλση, Σουϊτον και στην Εθνική Αγγλία και για τον Chris Waddle επίσης της Τόττεναμ αλλά και των  Νιούκαστλ, Μαρσέιγ κι Εθνική Αγγλίας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

9/1/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Chris Waddle μεγάλος παιχταράς και γρανάζι στην μηχανή της Μαρσειγ που κατέκτησε το Πρωταθλητριών (και όχι μονο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή