NEWS OF THE WORLD (6/1/22)


• Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμο το καινούργιο single των Scorpions με τίτλο "Rock Believer" με το εξώφυλλο που βλέπτε να έχει επιμεληθεί Klaus Voormann.
• Μετά το τέλος της αμερικάνικης spoken tour, o Bruce Dickinson άφησε (πολύ) ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταλήξει στο υλικό που έχει για να ηχογραφήσει το καινούργιο του προσωπικό άλμπουμ. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του heavy metal μας θυμίζει ότι τελευταίο του προσωπικό άλμπουμ ήταν το "Tyranny Of Souls"(2005).
• To documentary που έχει ετοιμάσει η Wendy Dio για τον Μεγάλο Ronnie James Dio αναμένεται να βγει φέτος. Αν και είχε ανακοινωθεί από το Φεβρουάριο του 2022, το documentary που γυρίστηκε σε σκηνοθεσία των Don Argott και Demian Fenton, είχε μεγάλες καθυστερήσεις και τελικά φέτος θα πάρει το δρόμο της δημοσιότητας. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των συνεντευξιαζόμενων είναι οι Rob Halford, Geezer Butler, Jack Black, Lita Ford κ.α.

• Στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι. Δείτε ένα 32λεπτο 2 video όπου  ντράμερ των Kiss, Eric Singer, παίζει με τον πρώην κιθαρίστα του συγκροτήματος Bruce Kulick, κλασικά Kiss τραγούδια, από τις δεκαετίες 80 αλλά και 90. Μαζί τους ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Todd Kerns κι ο μπασίστας Zach Throne. Το video μιλάει από μόνο του! Η συναυλία δόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2021 στο Vamp'd club του Las Vegas.

• Το 1.300.00.000 streams(!) σημείωσαν συνολικά όλα τα τραγούδια των Metallica στο Spotify το 2021. Χωρίς σχόλια γιατί το νούμερο μιλάει από μόνο του.
• Έφυγε από τη ζωή στις 16 Δεκεμβρίου το αρχικό μέλος και μπασίστας των Smokie, Terry Uttley, μετά από σύντομη αρρώστια. Πριν ένα μήνα είχε πεθάνει η γυναίκα του Shirley.

• Η εταιρεία Warner Chappell Music ανακοίνωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα των τραγουδιών του David Bowie αντί του ποσού των 250.000.000$. Η συμφωνία περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του, δηλαδή 26 άλμπουμ που ηχογραφήθηκαν από τον καλλιτέχνη και εκατοντάδες τραγούδια.
• Απορρίφθηκε η μήνυση εναντίον των Nirvana από τον άνδρα που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του άλμπουμ τους Nevermind(1991) όταν ήταν μωρό! Το δικαστήριο της Καλιφόρνια απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει ο Spencer Elden (σ.σ. το μωρό) με τους δικηγόρους του να χάνουν την προθεσμία για να υποβάλουν ένσταση. Μάλλον δεν την υπέβαλαν καν, αφού το γεγονός είχε λάβει αρνητική διάθεση από όλο τον κόσμο και η δικαστική απόφαση δεν άφηνε ανοιχτό παράθυρο για επιτυχία στην ένσταση. Ο  Elden είχε υποστηρίξει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και ότι το εμβληματικό εξώφυλλο του Nevermind ήταν μια εικόνα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που είχε «παραχθεί και διαφημιστεί εν γνώσει του» από το συγκρότημα.Οι αντίδικοι είπαν ότι ο Elden είχε «περάσει τρεις δεκαετίες επωφελούμενος από τη διασημότητά του ως το αυτοχρισμένο «Nirvana Baby», συμπεριλαμβανομένης της αναδημιουργίας της φωτογραφίας για χρήματα και του τατουάζ του Nevermind στο στήθος του.

• Έφυγε από τη ζωή ο επί σειρά ετών (ίσως περισσότερο από 20) ο συνεργάτης/συντάκτης του περιοδικού Metal Hammer, Νίκος Ζαγγογιάννης. Δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία θανάτου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


• Δείτε το video για το καινούργιο τραγούδι του Eric Clapton, Heart of a Child συνσύνθεση με τον Ιταλό αρχιτέκτονα και παραγωγό ταινιών Robin Monotti,  που έχει προκαλέσει διαμάχες στο διαδίκτυο με τις απόψεις του κατά των εμβολίων για τον COVID. Οι δυο τους φέρεται να έχουν γίνει φίλοι από τότε και έχουν δημοσιεύσει συνεντεύξεις συζητώντας τις θέσεις τους σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με την πανδημία, συμπεριλαμβανομένων των lockdown και των απαιτήσεων εμβολιασμού. Οι στίχοι του τραγουδιού δεν κριτικάρουν την πανδημία αλλά εμμέσως γίνεται αναφορά για το πόσο έχει επηρεαστεί η ζωή μας.
• Ο Sammy Hagar αποκάλυψε ότι το management των Pantera του πρότεινε μετά τη δολοφονία του Darrell Abbott να αναλάβει τραγουδιστής τους! «Ακούγεται τρελό, αλλά  είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Η πρόταση έγινε αφού είχα φύγει από τους Van Halenκαι πριν γίνω φίλος με τον Vinnie Paul. Τον ευχαρίστησα και του είπα ότι για την ώρα δεν θα ήθελα να γίνω μέλος άλλου συγκροτήματος». Και συνέχισε τις αποκαλύψεις: “Είχα πρόταση από τους Motley Crue, από τους Velvet Revolver όταν ο Scott Weiland επέστρεψε στους Stone Temple Pilots. Περίμενα πρόταση από τους Led Zeppelin όταν ο Robert Plant δεν ήθελε να συνεχίσει αλλά ούτε σαν σκέψη δεν το είχα στο μυαλό μου, αφού κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Robert Plant. Είχα πρόταση κι από τους Aerosmith και απάντησα αρνητικά αφού κι ο Steven Tyler είναι από τους τραγουδιστές που δεν αντικαθιστούνται.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Five Man Electrical Band, Les Emmerson που το 1971 είχαν την επιτυχία “Signs”που ,μάθαμε δεκαετίες μετά από την εκτέλεση των Tesla!

• Μετέθεσαν την ημερομηνία εμφάνισής τους στην Αθήνα οι Cirith Ungol και Night Demon για προφανείς λόγους. Η καινούργια ημερομηνία είναι 9 Ιουλίου στο Κύτταρο.
• Η μετάλλαξη όμικρον μεταθέτει την απονομή των 64ων βραβείων Grammy για το εγγύς μέλλον. Χωρίς να ανακοινωθεί η καινούργια ημερομηνία απονομής, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει η προγραμματισμένη ετήσια γιορτή της 31ης Ιανουαρίου



 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου