ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: JOHNNY WINTER (TRIBUTE), MARC STORACE (KROKUS), WOLFGANG FLUR (KRATFWERK)

 

Στις 15 Απριλίου θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ tribute στον μεγάλο Johnny Winter με τίτλο Brother Johnny. Στην ουσία πρόκειται για άλμπουμ του αδελφού του Edgar με πολλούς καλεσμένους όπως Joe Bonamassa, Doyle Bramhall II, John McFee, Robben Ford, Billy Gibbons, David Grissom, Taylor Hawkins, Warren Haynes, Steve Lukather, Michael McDonald, Keb Mo, Doug Rappoport, Bobby Rush, Kenny Wayne Shepherd, Ringo Starr, Derek Trucks, Waddy Wachtel, Joe Walsh, Phil X και Gregg Bissonette. Η παραγωγή στα 17 κομμάτια έγινε από τον Ross Hogarth ενώ 2 τραγούδια είναι καινούργια, συν θέσεις του Edgar. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του hard rock blues μας θυμίζει ότι ο Johnny Winter πέθανε στις 16 Ιουλίου 2014.Το video αφορά το κλασικό “Johnny B.Goode” και παίζουν οι Joe Walsh, David Grissom και Edgar Winder.

To πρώτο προσωπικό του άλμπουμ ετοίμασε ο 71χρονος Μαλτέζος τραγουδιστής των Krokus, Marc Storace. Τίτλος του Live And Let Live και ήδη έχει κυκλοφορήσει στην Ευρώπη ενώ στην Αμερική θα κυκλοφορήσει στις 5 Φεβρουαρίου. Πολλά από τα τραγούδια του γράφτηκαν πριν από…20 χρόνια ενώ τελειοποιήθηκαν το διάστημα της καραντίνας. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του hard rock μας θυμίζει ότι ο τίτλος του τελευταίου άλμπουμ των Krokus ήταν το CD/DVD, "Adios Amigos Live @ Wacken"(2021), ενώ το συγκρότημα διέκοψε την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του λόγω καραντίνας.



Ακόμα ένα προσωπικό άλμπουμ από μουσικό που έκανε μεγάλη καριέρα σε συγκρότημα. Αυτή τη φορά ο Γερμανός Wolfgang Flur, πρώην Kartfwert, που στις 4 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ του Magazine 1 με τη συμμετοχή εκλεκτών καλεσμένων του χώρου όπως της Claudia Brucken(Propaganda), Midge Ure (Ultravox) και Peter Hook (New Order) αλλά και των DJ, Juan Atkins και Carl Cox. Ο Flur είναι το μόνο μέλος της ιστορικής σύνθεσης των Kraftwerk που βρίκσεται εν ζωή. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Florian Schneider πέθανε το 2020.
8/1/22



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου