ΟΙ NIGHTWISH,WIG WAM, H.E.A.T. KAI LORDI ΣΤΗΝ EUROVISION (all time classics)


Η στήλη Video from the Past μας επιστρέφει στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν όταν τα σκανδιναβικά συγκρότημα έπαιρναν μέρος στο Διαγωνισμό της Eurovision. Πρώτοι οι Φιλανδοί Nightwish που το 2000 έστειλαν το τραγούδι “Sleepwalker” στη επιτροπή για να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό, αλλά κέρδισε η Nina Åström. Το "Sleepwalker" συμπεριλήφθηκε στη remastered επανέκδοση του άλμπουμ Wishmaster.


Οι Νορβηγοί Wig Wam αντιπροσώπευσαν τη χώρα τους στο Διαγωνισμό του 2005 στο Κίεβο με το τραγούδι "In My Dreams" το οποίο έγινε πολύ μεγάλη επιτυχία.

 
Οι Lordi, ή τέρατα όπως τους είχε αποκαλέσει τότε η Άννα Βίσση, κέρδισαν το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό της Eurovision που έγινε στην Αθήνα το 2006 με το “Hard Rock Hallelujah” που έγινε μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία.



Τέλος, το 2009 οι H.E.A.T συμμετείχαν στην προεπιλογή της Σουηδίας για το διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι 1000 Miles, με το οποίο κατετάγησαν 9οι. Εδώ τραγουδιστής του συγκροτήματος είναι ο Kenny Leckremo.
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΟΛΙΟΣ

5/12/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. θυμαμαι ενα κομματι των poodles , night of passion που ηταν αρκετα καλο , αλλα νομιζω δεν κερδισε στην διαδικασια προκρισης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή