NEWS OF THE WORLD (9/12/21)


• Χαίρεσαι να διαβάζεις τέτοιες ειδήσεις. Η νέο εκλεγείσα Πρωθυπουργός (γυναίκα είναι) της Σουηδίας Κα Magdalena Andersson, δήλωσε οπαδός των Europe και ιδιαίτερα του τραγουδιστή Joey Tempest, με τον οποίο έσπευσε να φωτογραφηθεί μαζί του καθώς και με τον κιθαρίστα John Norum όταν συναντήθηκαν σε ένα τηλεοπτικό σόου στο οποίο είχε προσκληθεί το συγκρότημα για μία ακουστική εκτέλεση του "Final Countdown".
Η ίδια εξομολογήθηκε πως συνθέσεις όπως τα "Final Countdown", "Rock the Night", "Carrie" έχουν μεγαλώσει την γενιά της.
• Tο Live του επόμενου Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021 των Magic De Spell&Μίμης Καλαντζή και τα Γυμνά Καλώδια αναβάλλεται λόγω Covid 19. Θα υπάρξει ανακοίνωση για τη νέα ημερομηνία ενώ σχετικά με τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων για τα προπωλημένα εισιτήρια θα υπάρξει ενημέρωση στους κατόχους από viva.gr και Κύτταρο μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

• Δείτε το επίσημο lyric video που ετοίμασαν οι Guns’n’Roses για το τραγούδι τους "Hard Skool", σύνθεση του Axl Rose. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rockμας θυμίζει ότι το τραγούδι προοριζόταν για το άλμπουμ "Chinese Democracy" κι αρχικός του τίτλος"Jackie Chan". Σήμερα, το παρουσιάζουν με διαφορετικούς στίχους και ελαφρά αλλαγμένη μουσική και θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου 2022 σε ένα EP με 4 τραγούδια τα οποία είναι τα "Absurd" (αναγράφεται σαν ABSUЯD), οι live εκτελέσεις των "Don't Cry"και "You're Crazy" και φυσικά το Hard Skool.
• Ενθουσιασμένος είναι ο Tony Iommi που θα του δοθεί η ευκαιρία να μιξάρει τις ταινίες του άλμπουμ των Black Sabbath, "Born Again". To άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 1983 κι είναι το μοναδικό του συγκροτήματος με τραγουδιστή τον Ian Gillan. Πάντως το 2011 είχε κυκλοφορήσει σε πολύ καλή remastered έκδοση, με συναυλία από το Reading του 1983!

• Οι Jethro Tull παρουσίασαν το video για το καινούργιο τραγούδι τους "Sad City Sisters" από το επερχόμενο νέο άλμπουμ τους "The Zealot Gene" που θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου 2022.



• Σε μια σεμνή τελετή χωρίς δημοσιότητα, οι Rolling Stones εμφανίστηκαν σε ένα show αφιέρωμα στον εκλιπόντα ντράμερ τους, Charlie Watts, παίζοντας σε ένα μικρό κλαμπ στο Λονδίνο, το βράδυ της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου 2021. Μαζί τους μόνο 200 καλεσμένοι, η εγγονή του Watts, Charlotte, και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Παρών κι πρώην μπασίστας των Stones, Bill Wyman, αν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έπαιξε με τους πρώην συμπαίκτες του. Οι Mick Jagger, Keith Richards και Ron Wood πλαισιώθηκαν από τον ντράμερ Steve Jordan που αντικατέστησε τον Watts στην πρόσφατη περιοδεία τους, οι τραγουδιστές Bernard Flowers και Lisa Fischer, ο σαξοφωνίστας Tim Ries, ο μπασίστας Dave Green και οι πιανίστες Ben Waters, Axel Zwingenberger και Jools Holland. Η συναυλία ξεκίνησε με το «Blues for Charlie» για να ακολουθήσουν τα «Trouble in Mind», το gospel «Up Above My Head» και άλλα κλασικά R&B.

• Οι εκδόσεις Ασταρτη διοργανώνουν βραδιά παρουσίασης στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) του βιβλίου του Ηλία Σελιμά, «Ροκ Ιστορίες».Το βιβλίο θα προλογίσει η Ιόλη Σίμου, υπεύθυνη των Εκδόσεων Αστάρτη και θα παρουσιάσει ο Αλέξανδρος Ριχάρδος (www.rockmachine.gr) Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Βασίλης Παναγόπουλος. Παρουσίαση βιβλίου: 4 ευρώ (περιλαμβάνει καφέ ή τσάι ή αναψυκτικό ή ένα ποτήρι μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί).Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.
Σημαντικές Πληροφορίες
 Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ IANOS.GR Ή ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ
 ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ EMAIL ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ.
  ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

• Το Alrosa Villa nightclub ήταν πολύ γνωστό και δημοφιλές live στείκι στο Columbus του Ohio και στις 8 Δεκεμβρίου 2004 έμλελλε να το μάθουμε όλοι γιατί εκεί δολοφονήθηκε, επάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλία, ο "Dimebag" Darrell Abbott. Το Alrosa Villa club ξανά ήλθε στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά λόγω υης κατεδάφισής του, κι αφού στα 45 χρόνια(!) ύπαρξής τους από τη σκηνή του πέρασαν ονόματα όπως οι Foghat, Guess Who, Dream Theater, Night Ranger, Dio, Slipknot, Quiet Riot, Ratt και David Byrne.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο John Miles, που το 1976 είχε μια μεγάλη επιτυχία στο βρετανικό chart με το τραγούδι «Music» (Νο3). Ο Miles ήταν session μουσικός και συνόδευε παίζοντας κιθάρα τους Tina Turner, Stevie Wonder, Joe Cocker, Andre Botticelli  και Jimmy Page στις περιοδείες τους. Μετά την μεγάλη επιτυχία του “Music” δεν έκανε άλλη επιτυχία αλλά μεταξύ 1976 και 1999 κυκλοφόρησε 10 άλμπουμ! Είχε τραγουδήσει στα άλμπουμ των Alan Parsons Project (Pyramid, Stereotomy και Gaudi).




 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου