OI FRIJID PINK ΔΙΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟ “THE HOUSE OF THE RISING SUN” ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ…ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Οι Frijid Pink είναι ένα αμερικάνικο blues-rock συγκρότημα, που σχηματίστηκε το 1967 στο Detroit. Δισκογραφικά κάνουν αισθητή την παρουσία τους το 1969, με μια ψυχεδελική διασκευή του "The House of the Rising Sun" των Animals, που εντελώς απρόσμενα χτύπησε το Top 10 του Billboard Hot 100 των ΗΠΑ. Το χαρακτηριστικό αυτής της διασκευής ήταν η έντονη παραμόρφωση της κιθάρας.
Η μεγάλη αυτή επιτυχία τούς ώθησε να βγάλουν και το πρώτο φερώνυμο άλμπουμ τους το 1970, στο οποίο, εκτός από το  "The House of the Rising Sun", περιελάμβανε και τη διασκευή του  “Heartbreak Hotel” του Elvis” (σ.σ. θα το βρείτε μόνο στην cd έκδοση του άλμπουμ με 2 bonus τραγούδια. To line-up του άλμπουμ αυτού περιλάμβανε τους Kelly Green (φωνή), Gary Ray Thompson (κιθάρα), Tom Harris (μπάσο), Richard Stevers (ντραμς) και συμπληρωματικά τον Larry Zelanka (πλήκτρα). Παρά την παρουσία όμως αυτών των επιτυχημένων singles, ούτε το πρώτο, αλλά ούτε και το δεύτερο άλμπουμ τους (που κυκλοφόρησε επίσης το 1970, με τίτλο Defrosted) σημείωσαν κάποια επιτυχία.


Έτσι, δύο χρόνια αργότερα, οι Frijid Pink, με νέο τραγουδιστή και νέο κιθαρίστα στη σύνθεσή τους, παρουσιάζουν το τρίτο τους άλμπουμ, με τίτλο Earth Omen. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα, το άλμπουμ αυτό κινείται σε πιο progressive κατεύθυνση, με έντονη παρουσία του Hammond και σκληρά κιθαριστικά riffs, θυμίζοντας αρκετά τους Uriah Heep, αλλά και τους Atomic Rooster. Το άλμπουμ αυτό θεωρείται σήμερα ως ένα σημαντικό δείγμα του prog rock των 70s, τότε όμως δεν τους έφερε κάποια νέα επιτυχία. Το ίδιο απαρατήρητο πέρασε και το 4ο και τελευταίο άλμπουμ τους, το All Pink Inside (1975), κάτι που οδήγησε στη διάλυση του γκρουπ.
Παρόλο που δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν την παγκόσμια αναγνώριση, στην πατρίδα τους, το Detroit, υπήρξαν πάντα πολύ δημοφιλείς. Μάλιστα, το 2013, οι Frijid Pink εντάχθηκαν στο Hall of Fame του Michigan.
    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


Frijid Pink (1970)
 

ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

29/11/21
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου