ΤΟ NOVEMBER RAIN(GUNS'N'ROSES) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ VIDEO / OI SCORPIONS ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ MICHAEL SCHENKER ΤΟ DOCTOR DOCTOR


Η χρονοκάψουλα μάς μεταφέρει στο 1983 στο ιστορικό χώρο του Hammersmith Odeon όπου κατά τη διάρκεια συναυλία των Michael Schenker Group,στη σκηνή ανεβαίνουν ο αδελφός του Rudolf κι ο Klaus Meine και μαζί με τον Gary Barden ερμηνεύουν το κλασικό “Doctor Doctor”. Στο μπάσο ο Chris Glen, ο Ted McKenna ντραμς, ο Andy Nye πλήκτρα και δεύτερη κιθάρα ο Derek St. Holmes.


Το «November Rain", σύνθεση του Axl Rose,  είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Guns N' Roses. Παρ΄όλη τη μεγάλη διάρκεια του, 8:57 και η radio έκδοση 4:43(ειδική μίξη για τους ραδιοσταθμούς), το τραγούδι σταμάτησε στο Νο3 του αμερικάνικου chart μικρών δίσκων, κερδίζοντας τον τίτλο του μεγαλύτερου σε διάρκεια τραγουδιού που μπήκε στο Top 10, ενώ έφθασε κι έως το Νο4 του Βρετανικού. Οι συνολικές πωλήσεις του, ξεπέρασαν το 1.000.000 αντίτυπα, ενώ συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ Use Your Illusion I. Στην παρούσα στήλη δεν θα αναφερθώ στην ιστορία του τραγουδιού αλλά του video που τότε ήταν πανάκριβα και είχαν πλοκή …ταινίας. Το συγκεκριμένο video στοίχισε 1.000.000$
Το video σκηνοθετήθηκε από τον Andy Morahan, με τον Axl Rose να παντρεύεται στην κοπέλα του Stephanie Seymour κι αργότερα να παρίσταται στην κηδεία της, ενώ παρεμβάλλεται μια συναυλία τους από το Orpheum Theater του Λος Άντζελες. Υπάρχουν όμως δυο στιγμές που πρέπει να προσέξτε: H πρώτη που ο κουμπάρος Slash ψάχνει τη βέρα και το σόλο του ΠΑΝΩ στο πιάνο, κατά τη διάρκεια της κηδείας!
Τα γυρίσματα έγινα χειμώνα και ο Axl ήθελε το σόλο του Slash να γίνει σε αγρό. Τελικά επέλεξαν να πάνε στο New Mexico,όπου για τις ανάγκες του video μετέφεραν την ξύλινη εκκλησία του Sr Breadan από το Λος Άντζελες στο Νέο Μεξικό για να σολάρει ο Slash. Το «November Rain" είναι το πιο ακριβό Video στην ιστορία και τον Ιούλιο του 2018 ξεπέρασε το 1.000.000.000 (1 δις) views στο YouTube.

Α.Ρ.

7/11/21
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου