NEWS OF THE WORLD (16/11/21)


• Το καινούργιο τεύχος του περιοδικού Classic Rock φιλοξενεί συνέντευξη αλλά και παρουσίαση του καινούργιου δίσκου των Deep Purple καθώς και ένα ep cd με 4 τραγούδια! Πρόκειται για τα 7 And & Is, πρώτη εκτέλεση από Love, Step By Step από το άλμπουμ Whoosh! Και 2 live εκτελέσεις των Pictures Of Home και Bloodsucker Εκτός από το θέμα με τους Deep Purple, το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για τους  Rush και το άλμπουμ τους Hemispheres (1978), τον πρώην μπασίστα των Status Quo, Alan Lancaster, τον κιθαρίστα των Alice in Chains, Jerry Cantrell, τους Vam Halen κ.α. Το Classic Rock θαπωλείται σε κεντρικά περίπτερα σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα στα πρακτορεία διανομής ξένου τύπου από τις 22 Νοεμβρίου.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών η Σοφία Μιχαλίτση, μια από τις σημαντικότερες παρουσίες του ελληνικού ραδιοφώνου. Ήταν διευθύντρια του Δεύτερου Προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας από τα μέσα της δεκαετίας του ‘70, ενώ το 1989 ανέλαβε πρώτη διευθύντρια του προγράμματος του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ αλλά και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Επίσης στον τότε ΣΚΑΪ 100,4 επιμελούνταν και παρουσίαζε την εκπομπή «Τριάρι με τραντζίστορ». Είχε ξεκινήσει την επαγγελματική της καριέρα ως μουσική επιμελήτρια στο θέατρο.
 • Μια χαμένη ηχογράφηση των George Harrison και Ringo Starr, βρέθηκε τυχαία σε μια σοφίτα στο Birmingham. Το τραγούδι που περιέχει είναι το Radhe Shaam, ηχογραφημένο το 1968 στο Trident Studios του Λονδίνου, όταν οι δύο Beatles δουλεύανε το «Hey Jude». Όταν ακούσετε το τραγούδι θα καταλάβετε ότι είναι…σκέτη ψυχεδέλεια, έντονα επηρεασμένο από το ταξίδι του Harrison στην Ινδία.
• Ο Jack White (των White Stripes) ανακοίνωσε την κυκλοφορία 2 άλμπουμ(!) για το 2022. Το πρώτο θα τιτλοφορείται Fear of the Dawn και θα κυκλοφορήσει στις 8 Απριλίου και το δεύτερο Entering Heaven Alive που θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουλίου. Και τα δύο άλμπουμ θα κυκλοφορήσουν σε cd και βινύλιο.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο ντράμερ των Moody Blues, Graeme Edge χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του. Εκτός των Moody Blues, o Edge είχε σχηματίσει τους Graham Edge Band με τους οποίους κυκλοφόρησε 2 άλμπουμ.
• Χρειάστηκαν να περάσουν 56 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του, ώστε το άλμπουμ του John Coltrane A Love Supreme να ξεπεράσει το 1.000.000 αντίτυπα στην Αμερική.
• Ο Ace Frehley θα κυκλοφορήσει  μια κασετίνα με κασέτες(!) στον περιορισμένο αριθμό των 1.000 αντιτύπων. Τίτλος της Space Cassette Box Set και θα περιέχει τα 5 τελευταία άλμπουμ του, σε κασέτα. Δηλαδή τα  Anomaly Deluxe, Space Invader, Origins Vol.1, Spaceman και Origins Vol.2, όλα σε χρωματιστές κασέτες, ενώ το κουτί θα περιέχει και τέσσερις πένες.
• Έφυγε από τη ζωή ακόμα ένας καλός και σπουδαίος μουσικός δημοσιογράφος. Ο συντάκτης του περιοδικού Classic Rock, Peter Makowski έφυγε σε ηλικία 65 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του τη δεκαετίας του 70 σε ηλικία 15 ετών από την μουσική εφημερίδα Sounds και ήταν ο μοναδικός που ήθελε να κάνει δισκοκριτική  στο Made In Japan των Deep Purple, όταν όλοι οι άλλοι δεν ήθελαν. Μάλιστα όταν δημοσιεύτηκε, ο Ritchie Blackmore του τηλεφώνησε να τον ευχαριστήσει και τον προσκάλεσε στην ευρωπαική τουρνέ τους! Ήταν στενός φίλος με τον φωτογράφο Ross Halfin κι ετοίμαζαν κι ένα βιβλίο για τους Rainbow.
• Σύμφωνα με τον κιθαρίστα των Uriah Heep, Mick Box το Μεγάλο Συγκρότημα έχει τελειώσει τις ηχογραφήσεις του καινούργιου άλμπουμ του, με τη βοήθεια του παραγωγού Jay Ruston. Αυτές τις ημέρες, βρίσκεται στο στάδιο της μίξης κι όλα είναι θέμα πότε θα κυκλοφορήσει.
• Στο τέταρτο στάδιο καρκίνου βρίσκεται ο τραγουδιστής των Pretty Maids, Ronnie Atkins και πολεμάει. ΔΥΝΑΤΑ
• Άλλοι γκρεμίζουν και καταστρέφουν το εργοστάσιο και τα γραφεία της Columbia και τα παρατούν έτσι μισογκρεμισμένα, στο Cambridge συγκεντρώνουν χρήματα για να σώσουν τη pub The Crown (τώρα ονομάζεται The Flying Pig), γιατί εκεί πρωτοσυναντήθηκαν  Syd Barrett και David Gilmour. Διαφορά πολιτισμού!
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο manager των Journey Walter James “Herbie” Herbert II. Με μια ανάρτηση που αναγνωρίζει με το παραπάνω την προσφορά του στους Journey, τον αποχαιρέτησε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Neal Schon τον αποχαιρέτησε. Ο Herbert, που ήταν μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στο χώρο του management, είχε ξεκινήσει τη μεγάλη καριέρα του δίπλα στον διοργανωτή συναυλιών Bill Graham. Συνέχισε σαν roadie στους Santana, όπου γνώρισε τους Schon και Gregg Rolie. Ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που μανατζάρισε ήταν οι Frumious Bandersnatch, όπου έπαιζαν δύο παλιά μέλη των Journey, οι Ross Valory και George Tickner.Η πρώτη διάλυση των Santana το 1973, τον οδήγησε στη θέση του manager των Journey που μόλις είχαν σχηματιστεί. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.








 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου