KINGDOM – LOST IN THE CITY(1988)-ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΥΣ

Το γερμανικό συγκρότημα των Kingdom, ξεκίνησε την καριέρα του από την πόλη Weiterstadt του Hesse και το 1988 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ του με τίτλο Lost in the City και με βασικά μέλη τον τραγουδιστή/μπασίστα Bernie Kolbe, τον κιθαρίστα Axel Ritt και τον επίσης κιθαρίστα, τον μοναδικό Άγγλο, Cliff Jackson. Στην 30χρονη(!) καριέρα άλλαξαν πολλά μέλη αλλά εμείς θα ασχοληθούμε με το πρώτο άλμπουμ τους, το Lost in the City που κυκλοφόρησε το 1988 μέσα σε μια εποχή που το hair metal ήταν στο ζενίθ του και το Final Countdown ακουγόταν παντού (σ.σ. θα εξηγήσω γιατί κάνω αυτή την αναφορά στους Europe).
To Lost in the City κυκλοφόρησε εκείνη την εποχή που οι μαλλιαροί Europe είχαν κατακτήσει Ευρώπη και Αμερική με τα ωραία τραγούδια τους. Τότε που τα “Final Countdown”, “Carrie”, “Rock the Night”, "Open Your Heart" και "Let the Good Times Rock" ακουγόντουσαν παντού. Δεν μιλώ για το MTV που τους…ανήκε. Στο ύφος αυτό, με πλούσια πλήκτρα, καλά φωνητικά, σόλο κιθάρας και ευκολομνημόνευτα ρεφρέν, είναι το πρώτο πολύ καλό άλμπουμ των Γερμανών Kingdom που απλά δεν έτυχε να κάνει την επιτυχία που του άξιζε με το παραπάνω. Κατ’ αρχάς για να απολαύστε το δίσκο, πρέπει να μεταφερθείτε τότε στο τέλος της δεκαετίας του 80 και στις …συνήθειες μας. Στο Μουσικόραμα του Γιώργου Γκούντη, στα γυναικεία ρούχα με τις φαρδιές φούστες, τις βάτες και τα παπούτσια χορού, τα υπερμεγέθη πουλόβερ, τα στενά(!) παπούτσια, οι άσπρες κάλτσες(σ.σ. ποτέ δεν έβαλα!), τα παντελόνια πιέτα στα αγόρια και τα πολλά χρώματα και μόνο έτσι θα καταλάβετε αμέσως, με το πρώτο άκουσμα του δίσκου ότι το Lost in the City είναι…δισκάρα και σε αυτό συμβάλλουν τα πολύ καλά αγγλικά του τραγουδιστή που δεν έχουν την γερμανική προφορά. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Εκτός από το ομώνυμο τραγούδι που είναι sure hit και θα σας κερδίσει με το πρώτο άκουσμα(!), το καλπάζον “The Run” και η power μπαλάντα “Sign from your heart” είναι τα δυνατά κομμάτια της Α! πλευράς, χωρίς να σημαίνει ότι τα άλλα 2 υστερούν, με το στιχουργικό θέμα σε όλα τα τραγούδια να είναι οι ερωτικές σχέσεις. Πολύ καλό το “Rollin” και ….υπογραμμίζουν τις δυνατότητες του τραγουδιστή μπασίστα Bernie Kolbe, που δεν έχω ακούσει τίποτε αυτόν αλλά και το δυνατό σημείο τους που είναι οι συνθέσεις τους. Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός, αλλά δεν υπάρχει μέτριο κομμάτι, ούτε filler.


ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Το Lost in the City απέτυχε και οι Kingdom, υποχρεώθηκαν να αλλάξουν όνομα μετά από πίεση των Kingdom Come του Lenny Wolfκαι μετονομάστηκαν σε Domain, επανακυκλοφορώντας το πρώτο άλμπουμ με τίτλο Our Kingdom! Μεταξύ μας, δεν βρίσκω που το όνομά τους μπορεί να μπερδευτεί με αυτό των Kingdom Come αλλά κανείς δεν με ρώτησε….Το άλμπουμ είναι κυριολεκτικά ένα Χαμένο Διαμάντι που αξίζει να το ανακαλύψτε
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ

Το 1989 με το όνομα Domain κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Before the Storm η δε τελευταία studio κυκλοφορία τους είναι τοThe Chronicles of Love, Hate and Sorrow (2009), πάντα σαν Domain. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

10/11/21



 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου