BULLET BOYS: ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ….

Η καριέρα των Καλιφορνέζων Bullet Boys διήρκεσε λίγο, μόνο…. Χρόνια, αλλά άφησαν πίσω τους ένα καλό όνομα και ένα καλό πρώτο δίσκο που αξίζει να ακούσετε. Σχηματίστηκαν το 1986 στην πόλη που ήταν η πρωτεύουσα της μουσικής του πλανήτη, το Los Angeles, από τον τραγουδιστή Marq Torien (είχε περάσει για λίγο από τους Ratt), Mick Sweda κιθάρες, Lonnie Vencent μπάσο και Jimmy D'Anda μπάσο με επηρεασμούς από AC/DC και Van Halen, κάτι που στον ήχο τους δεν φαινόταν ιδιαίτερα. Σε μια εποχή που τα συγκροτήματα, πεταγόντουσαν σαν τα μανιτάρια, οι καλοί Bullet Boys δεν δυσκολεύτηκαν να υπογράψουν στην Warner Bros., κυκλοφορόντας το 1988 το πρώτο ομώνυμο (καλό) άλμπουμ τους (Νο 34 Αμερική) που χωρίς να ξεφεύγει από το γενικό ηχητικό κανόνα της εποχής, ήταν ένα καλό άλμπουμ.
 Το δεύτερο άλμπουμ τους, Freakshow (No69 Αμερική), κυκλοφόρησε με μεγάλη χρονική διαφορά, 3 χρόνων, το 1991 όταν τα πράγματα είχαν αλλάξει και η κυκλοφορία της διασκευής στη σύνθεση του Tom Waits, "Hang on St. Christopher", δεν βοήθησε. Πέρασαν άλλα 2 χρόνια για να κυκλοφορήσουν το τρίτο άλμπουμ τους με Za-Za,με το όνομα επιλεγμένο από τον χαρακτήρα Joey Zaza από την ταινία The Godfather Part III, αλλά όλα είχαν αλλάξει. Η αποτυχία τους, οδήγησε τους Sweda και D'Anda στην αποχώρηση με τους υπόλοιπους να μην το βάζουν κάτω και το 1995 να κυκλοφορούν το άλμπουμ Acid Monkey για να διαλυθούν λίγο αργότερα.


Το 1998 επανασυνδέθηκαν με την προσθήκη του ντράμερ των Guns N' Roses, Steven Adler αλλά και του κιθαρίστα DJ Ashba, περιοδεύοντας μαζί με τους Faster Pussycat, Bang Tango και Enuff Z'nuff. Την επόμενη χρονιά, οι DJ Ashba και Adler έφυγαν για να συνεχίσουν την καριέρα τους με τους Bullet Boys να συνεχίζουν με διάφορα reunions αλλά και κυκλοφορίες χωρίς καμία σημασία.
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Οι Bullet Boys ήταν ένα από τα πολλά συγκροτήματα της εποχής 1985-1991, που χωρίς να έχουν κάτι το ιδιαίτερο για να ξεχωρίσουν, άφησαν πίσω τους ένα καλό πρώτο άλμπουμ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Bullet Boys (1988)  
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
 22/11/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου