ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ


Τα τελευταία 3-4 χρόνια , βοηθούντος του facebook, έχει εξαπλωθεί μια εντελώς λάθος ερμηνεία των όρων φασίστας και ρατσιστής. Επιλέγουμε άκριτα μια από τις δύο προηγούμενες λέξεις-έννοιες και την κολλάμε όπου νομίζουμε και μάς συμφέρει, ρίχνοντας την απαραίτητη λάσπη. Πρόσφατα στο Οντάριο του Καναδά, η  διευθύντρια του Eden High School στο St. Catharines, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα από γονείς των μαθητών της, επειδή της…αρέσουν οι Iron Maiden και φωτογραφήθηκε (στη φωτό η Burns είναι δεξιά). Ο Eddie, και το σατανικό 666 ήταν αρκετά για να προσβάλουν τους γονείς που μάζεψαν 500 υπογραφές για να τη διώξουν(και πιθανότατα να χάσει τη δουλειά της) καθώς είχε παρουσιάσει μέσα από τις κοινωνικές πλατφόρμες φωτογραφίες της με τους Iron Maiden και τον Eddie.
Η κούκλα ζόμπι (ο Eddie) και η πινακίδα αυτοκινήτου ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τη συγκέντρωση υπογραφών ώστε να τη διώξουν από το Λύκειο.
Από την πλευρά της η Κα Burns συγκέντρωσε πάνω από 20.000 υπογραφές για να μη φύγει από το Λύκειο, λογική που ευτυχώς, που τελικά επικράτησε, με το θέμα να τελειώνει, χωρίς να χρειαστούν πειθαρχικές ενέργειες. Κι όλα αυτά, επειδή ο Eddie και οι Iron Maiden, στοχοποίησαν την Burns και παρ΄ολίγο να της στοιχίσουν τη θέση κι ίσως τη δουλειά τους. Επειδή τα χρόνια που τα παιδιά μου πηγαίναν δημοτικό δεν είναι μακριά, θα ήθελα να γράψω ότι πολλοί γονείς μαθητών των πρώτων κυρίως τάξεων του Δημοτικού, με ευκολία ξεσηκώνονται, υπερασπίζοντας το παιδιά τους μπροστά σε μια αόρατη απειλή, ενώ οι ίδιοι ΔΕΝ φροντίζουν να μάθουν στα παιδιά τους απλές κοινωνικές μεθόδους συνύπαρξης. Κάποιος λοιπόν θερμοκέφαλος, τη χαρακτήρισε ¨σατανίστρια¨ επειδή είναι fan των Iron Maiden κι άντε να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Που τελικά το απέδειξε.

Δεύτερο παράδειγμα στοχοποίησης είναι οι στίχοι του τραγουδιού των Rolling Stones, “Brown Sugar” που ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν ότι ανανφερεται στη δουλειά και στους μαύρους με υποτιμητικό τρόπο. Το αποτέλεσμα ήταν το συγκρότημα να ανακοινώσει ότι θα σταματήσουν να παίζουν το τραγούδι στις συναυλίες μετά από 52 χρόνια από τότε που το κυκλοφόρησαν!

Η τελευταία φορά που το έπαιξαν ήταν στο Hard Rock Stadium, Miami το 2019 κι όταν ο Mick Jagger ρωτήθηκε για την απουσία του τραγουδιού από τις πρόσφατες set lists των συναυλιών τους, δήλωσε στους The Los Angeles Times ότι είχαν αποφασίσει να κάνουν ένα »διάλειμμα» στο τραγούδι αφού το παίζουν σχεδόν κάθε βράδυ από το 1970. «Ίσως στο μέλλον το επαναφέρουμε» προσέθεσε.
Η πραγματικότητα είναι ότι μετά από 52 χρόνια, δημοσιογράφοι και κάποιοι άλλοι «πεφωτισμένοι» ανακάλυψαν ότι οι στίχοι ΜΠΟΡΕΙ να αναφέρονται στο ρατσισμό και ξεκίνησαν μια προσπάθεια να σταματήσει το συγκρότημα να το παίζει στις συναυλίες του. Από την πλευρά του ο Keith Richards απόρησε με αυτή την κίνηση ερμηνείας των στίχων, δεδομένου ότι αναφέρονται στις φρικτές συνθήκες της δουλείας και δεν θέλησε να συγκρουστεί με αυτούς που πρεσβεύουν αυτή τη λογική, ελπίζοντας να το επαναφέρουν σύντομα στα set lists των συναυλιών τους.

Άσχετο με τους συνωνοσιολόγους και λοιπούς λασπωτήρες είναι το παρακάτω θέμα. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί ο 80χρονος Super Super Star Paul McCartney θυμήθηκε να δηλώσει ότι οι Rolling Stones είναι μια «μπάντα blues διασκευών»; Γιατί να κάνει μια τέτοια, άστοχη δήλωση; Με την έννοια αυτή και οι Beatles είναι μια rock’n’roll μπάντα διασκευών, αφού στην αρχή της καριέρας τους διασκέυασαν ουκ ολίγες rock’n’roll  επιτυχίες.
Το συγκεκριμένο σχόλιο, δεν έμεινε αναπάντητο από τον Mick Jagger που σε συναυλία των Rolling Stones στο Los Angeles πριν από λίγες ημέρες, του απάντησε:
«Υπάρχουν αρκετοί διάσημοι ανάμεσά μας απόψε. Η Megan Fox είναι εδώ, ο Leonardo Di Caprio, o Kirk Douglas, η Lady Gaga. Είναι και ο Paul McCartney εδώ και θα μας βοηθήσει. Θα ανέβει μαζί μας στη σκηνή αργότερα για μια blues διασκευή».
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι το Φεβρουάριο του 2018 ο μέγας μουσικός και παραγωγός Quincy Jones, ζήτησε συγνώμη από τους 2 επιζώντες Beatles, Paul McCartney και Ringo Starr όταν είχε δηλώσει ότι οι Beatles ήταν απαίσιοι σαν μουσικοί κι οι δύο επιζώντες Paul McCartney και Ringo Starr τραγικοί!  Όταν έγιναν οι δηλώσεις του, o Jones ήταν 85 ετών (ου γαρ έρχεται μόνον).

 12/11/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου