50th ANNIVERSARY ΓΙΑ ΤΟ BENEFIT ΤΩΝ JETHRO TULL/ O JIMI HENDRIX ΚΑΝΕΙ ΗΧΟΛΗΨΙΑ ΣΤΗΝ JONI MITCHELL!


Ακόμα ένα παλιό, κλασικό άλμπουμ των Jethro Tull θα κυκλοφορήσει σε deluxe συσκευασία 4ων cd/2 DVD, με την ευκαιρία των 50 χρόνων από την αρχική κυκλοφορία του. Πρόκειται για το Benefit(1970), το τρίτο άλμπουμ της δισκογραφίας τους όταν η σύνθεση των Jethro Tull ήταν Ian Anderson (φλάουτο, κιθάρα,φωνή), Martin Barre (κιθάρα), Glenn Cornick (μπάσο) και Clive Bunker (ντραμς) με τον John Evan στο πιάνο. Η 50th Anniversary Enhanced Edition περιλαμβάνει το αρχικό άλμπουμ σε remix του Steven Wilson, bonus mono και Stereo ηχογραφήσεις με τραγούδια που είχαν κυκλοφορήσει σε singles (μικρούς δίσκους), τη συναυλία τους στο Tanglewood το 1970, τη συναυλία τους στο The Aragon Ballroom του Chicago το 1970(μονοφωνική), το άλμπουμ σε remix του 2013 από τον Steven Wilson και 5 τραγούδια σε DTS και Dolby 5.1 surround/stereo 96/24 LPCM, τα τραγούδια Sweet Dream, 17 και The Witch’s Promise και τη συναυλία του Tanglewood (1970) σε video. H Deluxe έκδοση θα συνοδεύεται από 100σέλιδο βιβλίο, με σχόλια από τους  Ian Anderson, Martin Barre, Glenn Cornick και Clive Bunker για κάθε τραγούδι. Εννοείται ότι θα κυκλοφορήσει και σε standard cd και βινύλιο!

H Joni Mitchell είναι πολύ λίγο γνωστή στη χώρα μας ακόμαμ και την εποχή που οι δίσκοι της σημειώναν επιτυχία στο εξωτερικό. Πιο γνωστή είναι επειδή έχει συνθέσει το τραγούδι “This flight tonight” που το έκαναν επιτυχία οι Nazareth, παρά για τη δική της καλή δισκογραφία.  
Ένα EP με 5 outtakes και demos από την ιστορική ηχογράφησή του άλμπουμ της Blue κυκλοφορεί η Καναδή τροβαδούρος Joni Mitchell. Το EP περιέχει τη σπάνια ηχογράφηση του τραγουδιού της "Hunter" που είδε το φως της δημοσιότητα το 2009 στο άλμπουμ Amchitka, που ηχογραφήθηκε live το 1970 στο Vancouver με τους  James Taylor και Phil Ochs. Οι τίτλοι των άλλων demos είναι “River”, “Urge for Going”, “California” και “A Case of You."
Παράλληλα θα κυκλοφορήσει και δύο σπάνιες live ηχογραφήσεις με την ηχοληψία να έχει γίνει από τον Jimi Hendrix(!) στο Coffee House της Ottawa το 1968, οι οποίες έγιναν 4 ημέρες πριν κυκλοφορήσει το πρώτο άλμπουμ της.
Την ίδια ημέρα, στο Capitol Theater, λίγα χιλιόμετρα πιμακριά από το Coffee House, έπαιζε ο Hendrix o οποίος είχε μιλήσει στο τηλέφωνο μαζί της και της είχε πει ότι θα την μαγνητοφωνήσει. Ο Hendrix σε ΟΛΕΣ τις εμφανίσεις του και πρόβες, έφερνε μαζί του ένα μαγνητόφωνο (με ταινία)για να ηχογραφεί τον εαυτό του. Έτσι κατά τη διάρκεια υης συναυλίας της, κάθησε μπροστά της και την μμαγνωτοφώνησε. Εκείνη η ιστορική όπως εξελίχθηκε εμφάνισή της θα κυκλοφρήσει με τίτλο  
Joni Mitchell Archives Vol. 2: The Reprise Years (1968-1971) με τις σημειώσεις σατο ένθετο να έχει γράψει η ίδια. Η ταινία κλάπηκε αλλά ξανά βρέθηκε πρόσφατα αφού κάποιος άγνωστος τη δώρισε στο Library and Archives Canada (LAC) κι έτσι έφθασε στα χέρια της Mitchell. Το Joni Mitchell Archives Vol. 2: The Reprise Years (1968-1971) θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου σε 5πλό CD set και 10πλό βινύλιο με ζωγραφιές της ίδιας.
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

4/11/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου