VIDEO ΑΠΟ ΤΟΥΣ DEEP PURPLE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ 2000 KAI O DAVID COVERDALE ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ 25th ANNIVERSARY EDITION TOY RESTLESS HEART

Έχουν περάσει 30 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη εμφάνιση των Τιτανοτεράστιων στη χώρα μας και στο σημερινό Video from the Past, ετοιμάσαμε ένα μικρό οπτικό αφιέρωμα στο μεγάλο συγκρότημα. Αυτή τη φορά το αφιέρωμα αφορά τις 2 συναυλίες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονική το 2000, με το πρώτο video να είναι από τον Alpha με την φωνή του Ν. Ευαγγελάτου, που τους προλογίζει σαν «γερόλυκους του rock» (ποτέ δεν μου άρεσε αυτό το προσωνύμιο, και νομίζω ότι ταιριάζει μόνο στον Eric Burdon) και ταυτόχρονα οι ειδήσεις των τότε καναλιών να μας προσφέρουν αναμνήσεις από την πρώτη εμφάνιση των Deep Purple στη χώρα μας με τον Ian Gillan στο μικρόφωνο. Η αθηναική συναυλία έγινε στο ΟΑΚΑ αλλά όχι στο γήπεδο όπως αφήνει να εννοηθεί αλλά στο κλειστό κάτω από τις κερκίδες, μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα 8.000 θεατών με ελάχιστο εξαερισμό.


Το δεύτερο video προέρχεται από την ΕΤ3 με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και την εκπομπή Jammin’ όπου είχε προσκεκλημένο τον Roger Glover. Το γύρισμα έγινε στο Empire club του Κωφίδη (παικταράς).Προς το τέλος του video εμφανίζεται ο Μάνος Ξυδούς (τότε μέλος των Πυξ Λαξ) κι ο Μιχάλης Ρακιτζής!

Το άλλο video αφορά την  κυκλοφορία της deluxe έκδοσης του άλμπουμ των Whitesnake, Restless Heart με τον David Coverdale να πρωταγωνιστεί στην παρουσίαση του. Έχει ενδιαφέρον για όσους αγοράζουν τις ακριβές deluxe επανεκδόσεις!

Α.Ρ.

17/10/21


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου