MAGIC DE SPELL-ΜΙΜΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ (πρώην Tsopana Rave)–ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ.ΚΥΤΤΑΡΟ 27.10.21 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Η είδηση της ζωντανής εμφάνισης των βετεράνων της ελληνόφωνης (και όχι μόνο) rock σκηνής Magic De Spell αλλά και η σύμπραξη του Μίμη Καλαντζή από τους Tsopana Rave σε ένα αφιέρωμα στον αγαπημένο Τζίμη Πανούση ήταν αρκετά για να με οδηγήσουν το βράδυ της Τετάρτης για μια ακόμα φορά στο Κύτταρο.
Έφτασα στον χώρο λίγο μετά τις 09:00 και αφού πέρασα τον καθιερωμένο πια έλεγχο (πέραν του εισιτηρίου επίδειξη και πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης) εισήλθα στον χώρο. Μετά από μια μικρή διερευνητική βόλτα στον χώρο διαπιστώνει κανείς τις αλλαγές στη διαμόρφωση του χώρου κατ’ εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την διάδοση του covid με τραπέζια για ορθίους στο ισόγειο, ενώ στον εξώστη βρίσκονται μόνο καθήμενοι. Σύνολικά ο κόσμος δεν ξεπερνούσε τους 200 θεατές.
Ένα τέταρτο μετά τις 22:00 και για την επόμενη μιάμιση ώρα τα Γυμνά Καλώδια ανέβηκαν στην σκηνή. Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω πολλά για την μουσικής τους. Ωστόσο όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις του κοινού ικανοποίησαν τους fans τους αν και καθόλη την διάρκεια του set τους αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα στον ήχο. Στα highlight της εμφάνισής τους ήταν σίγουρα η πολύ καλή διασκευή στο «Ακορντεόν» του μεγάλου Μάνου Λοΐζου με όλο το Κύτταρο να τραγουδάει κάθε στίχο! Χαμός έγινε επίσης και στο πολύ καλό «Οι μικροί μας ήρωες», ενώ η έκπληξη της βραδιάς ήρθε όταν κάλεσαν στην σκηνή τον Δημήτρη Μητσοτάκη με τον οποίο όπως και στην studio εκτέλεση θα τραγουδήσουν το «Στον Κώστα Βάρναλη»! Θα μας αποχαιρετήσουν λίγο πριν τα μεσάνυχτα εν μέσω επευφημιών!
Η ώρα για το κυρίως μενού πλησίαζε και δεν ήταν άλλο από την εμφάνιση των γερόλυκων της ελληνικής ροκ και η σύμπραξή τους στη σκηνή με τον Μίμη Καλαντζή (ex Tsopana Rave). Τα μεσάνυχτα ο ντράμερ Θοδωρής Βλαχάκης και οι συνοδοιπόροι του θα ανέβουν στην σκηνή με το πολύ καλό «Παγκόσμιος ο Τρίτος (Εδώ)», με το πάρτυ να ξεκινά από τα πρώτα λεπτά. Το υπόλοιπο δίωρο το γκρουπ θα ερμηνεύσει κάποια από τα πλέον αγαπημένα κομμάτια τόσο της δισκογραφίας του αλλά και διασκευές με την βοήθεια και του Μίμη Καλαντζή.
 Ο κόσμος σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφάλειας


Δύσκολο να περιγράψει κανείς τον χαμό που έγινε όταν ακούστηκαν «Τέρμα το Διάλειμμα (Η Μπαμπέσα)», «Ο Πιο Καλός Ο Μαθητής» «Νίψον Ανομήματα» και φυσικά το αγαπημένο όλων «Sarajevo (Φώναξε)» με όλο το Κύτταρο να συνοδεύει σε κάθε στίχο τον ερμηνευτή του συγκροτήματος Γιώργο Λαγγουρέτο. Χαμός κυριολεκτικά έγινε και όταν το συγκρότημα με τον Καλαντζή απέδωσε εξαιρετικά τα «Κορνηλία» και «Μίλα Ρε» με τον πρώην performer των Tsopana Rave να σκορπίζει άφθονο γέλιο με τα σχόλιά του!
Στο μέσο του set οι Magic όπως είχε προαναγγελθεί έκαναν ένα μικρό tribute στο μεγάλο Τζίμη Πανούση με τον Καλαντζή να αναλαμβάνει και πάλι το μικρόφωνο. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τί έγινε όταν ακούστηκαν μεταξύ άλλων κομματάρες όπως το «Κάγκελα Παντού», «Γαμάτε Γιατί Χανόμαστε» και «Νεοέλληνας». Οι Magic απέδωσαν ιδανικά την μουσική του Πανούση, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και για τον εξαιρετικό καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς Μίμη Καλαντζή,  ο οποίος είναι εξαιρετικός performer και ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες, που μπορεί να αποδώσει τόσο άρτια την μουσική αλλά και το σατυρικό πνεύμα του Τζιμάκου χωρίς να φτάνει σε υπερβολές!
Για το τέλος της βραδιάς οι Magic De Spell μας είχαν κρατήσει το καλύτερο! Στην σκηνή θα ανέβει για μια ακόμα φορά ο Καλαντζής και τα Γυμνά Καλώδια και όλοι μαζί θα ερμηνεύσουν το κλασικό «Εμένα Οι Φίλοι Μου» σε στίχους της Κατερίνας Γώγου με το κοινό να συνοδεύει τραγουδώντας κάθε στίχο.
Το συγκρότημα θα μας αποχαιρετήσει υποσχόμενο νέα εμφάνιση στα μέσα Δεκεμβρίου δεδομένου ότι η συναυλία ήταν sold out (εκδόθηκε περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων λόγω μέτρων). Δεν θα ήθελα να παραλείψω ότι το συγκρότημα τίμησε την μνήμη του πρώην μέλους του Νίκου Μαϊντά, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, αφιερώνοντάς του το «Ο λύκος Της Ψυχής Μου».
Ήταν σχεδόν 02:00 όταν φύγαμε από το Κύτταρο έχοντας απολαύσει κάποιους από τους πλέον αγαπημένους καλλιτέχνης της ελληνόφωνης ροκ σκηνής (οι Magic δεν έπαιξαν κομμάτια της αγγλόφωνης περιόδου του συγκροτήματος). Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενη ανταπόκριση η πανδημία ας είναι η ευκαιρία για να ανακαλύψουμε ή να δώσουμε λίγο περισσότερο βάρος και στην εγχώρια σκηνή!



Setlist (Magic De Spell feat. Μίμης Καλαντζής): Παγκόσμιος ο Τρίτος (Εδώ) - Νίψον Ανομήματα – Βιετνάμ – Πρόγονε Πίθηκε Εσύ Τι Λες? - Ο λύκος Της Ψυχής Μου – Μίλα Ρ    ε – Η Κορνηλία – Εγώ Δεν – Αν Μου Κρύβεις Την Αλήθεια – Μπαμπέσα – Δε Θέλω Τίποτα Σπουδαίο Τελικά - Γιάννη... – Μπαταρία – Μαμά - Παιδί Του Σωλήνα – Κάγκελα Παντού – Γαμάτε Γιατί Χανόμαστε – Εκλογές – Νεοέλληνας - Ο Πιο Καλός Ο Μαθητής - Η Φαντασία Στην Εξουσία – Sarajevo (Φώναξε) – ΚυρΠαντελής – Είμαι – Εμένα Οι Φίλοι Μου
ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου